Tuğçe Özcan Güzelliğe vurulan balta: 'Copy-Paste'
HABERİ PAYLAŞ

Güzelliğe vurulan balta: 'Copy-Paste'

Haberin Devamı

Hangimiz sevmedik Angelina’nın burnunu? Ya da hangimiz istemedik çılgınlar gibi? Hangimiz bir kuytu kuaför köşesinde kimseler bakmazken dergiden resim yırtmadık? Ben yırttım, birçoğumuz gibi. Artık yırtmıyoruz, telefondan ekran görüntüsü almak daha kolay. “Bu burnu istiyorum, böyle dudak dolgusu yapabilir misiniz?” diye çalınıyor plastik cerrahların kapıları. Ama bilseniz ki güzelliğe vurulan en büyük balta işte o “copy-paste” mantığı!

Jennifer Lopez’i Jlo yapan ihtişamlı kalçalarını alın, kendinizde hayal edin. Oldu mu şimdi? Vallahi olmadı, eğreti durdu. O kalçalarla metroya filan binilmez zaten, limuzin ile gezmek şart. Ya da Angelina Jolie’nin dudakları al benim yan komşuya koy. Yan komşu Hollywood’u sallasın. Zaten iş Angelina’da değil, iş dudakta aslında. Dolguyu sıktırırsan Oscar’ı kaparsın. Elbette şaka yapıyorum, öyle bir dünya yok.

Elinde resim ile estetik cerrahların kapısını çalmak deyince aklıma sadece Deniz Akkaya’nın şehir efsanesi geliyor. Güya Deniz Akkaya, Liv Taylor’un resmi ile gitmiş ve ona benzemek için bir dizi operasyon geçirmiş. Bende o yıllarda olurda bir gün değişmek istersem kimin resmini götüreceğim diye telaşa kapılmıştım. Telaşa mahal yok, çünkü güzellik uğruna kendinize yapacağınız en büyük kötülük; başka birinde iyi duran bir işlemi bire bir kendinize istemek.

Yüz bir bütündür. Birinde iyi duran burun, aslında iyi olduğu için değil çene kavisi ile, elmacık bölgesi ve kemik yapısıyla ahenk içinde olduğu ve birbirini altın oran ile tamamladığı için iyi görünüyor. Herkeste farklı bir yüz karakteri olduğuna göre, her yüz için en ideal burun kişiye özel şekilde belirlenmeli. Yani kısacası resim toplama dönemi bitti, artık estetik cerrahi kişiye özel çalışıyor.

Şimdi siz internette gördüğünüz bir koltuğu çok beğendiniz, alıp eve getirdiniz. İyi de o koltuk, o eve gidecek mi? Ölçüsü salonun metrekaresine uyacak mı? Duvarların rengine yakışacak mı, perde ile halı ile ilişkisi nasıl olacak? Masa ve sandalyeniz bu duruma ne diyecek? İşte beğendiğin resimdeki bir işlemi kendine istemek de bunun gibi.

Bütün işlemde her zaman kendinize özgü bir yol haritanız olmalı. En basiti bana çok iyi gelen krem, siz de alerjik etkiye neden olabilir. Arkadaşınızda iyi duran 300 cc’lik meme protezi sizin göğüs kafesinizde fazla büyük ve yapay görünebilir. Gözü daha kalkık gösteren düz kaşlar sizin yüz tipinize uymayabilir. İşin içinde dimyata pirince giderken, eldeki bulgurdan da olmak var. Yani demem o ki sevgili okur, söz konusu güzellikse profesyonel görüşlerden sapmamakta fayda var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder