Tuğçe Özcan Hayatı etkileyebilecek cümleler
HABERİ PAYLAŞ

Hayatı etkileyebilecek cümleler

Haberin Devamı

Milletçe başkalarını eleştirmeyi çok sevdiğimizden mi, yoksa kusur aramanın en sık yaptığımız eylem oluşundan mıdır bilinmez; sık sık başkalarına onları kendi görmek istediğimiz “basma kalıp” bir algı ile yaklaşıyoruz. Bunun en sıcak örneği de son günlerde magazin haberlerde sıkça yer edinen Hamdi Alkan’ın kızı için takipçilerinin yaptığı “küçük göğüs” yorumları. Hatta iş öyle rahatsız edici bir hal almış ki, “babanın göğüsleri seninkilerden daha büyük” şeklinde yorumlar bile yazılmış.

Hayatı etkileyebilecek cümleler

Nedense toplumun büyük kısmı hala farklılıkların da güzellik olabileceği algısında değil. Herkes büyük göğüslü olmak zorunda mı? Her kadın feminen görünmek, her erkek toplumun olmasını istediği normlara uymak zorunda mı? Elbette değil. Bunun fazla kilo ve obezite kısmını geçiyorum, o konu sağlık için. Ve fazla kilo almak, birçok hastalığa davetiye çıkarmakla eş değer. Bir kişinin üstelik de hiç tanımadığı başka birine fiziksel görüntüsü hakkında eleştiri yapma hakkının olmadığı gerçeğinin yanında, bu işin sonucunun varabileceği farklı senaryolar da var.


Hayatı etkileyebilecek cümlelerBirini haddiniz olmadan acımasızca dış görüntüsü hakkında eleştirdiğinizde neler olabilir? Birçok farklı olasılık üzerinde tek tek duralım.

  • Eleştiriye maruz kalan kişi hayli yüksek bir özgüvene sahipse hepsine kulak tıkayıp “size ne” havasında bir tavır ile hayatına kaldığı yerden devam eder. Ama her zaman da nereden bir ok gelecek diye hep tetikte olur.
  • Eleştirilen kişi her ne kadar bu şeylere kulak tıkasa da, karşı tarafa konuşacak malzeme vermemek için istediği gibi giyinmek yerine daha kamufle edici giysiler seçerek kendini bir nevi korumaya alabilir. Olmadığı biri gibi davranmak zorunda kalabilir.
  • Eleştirilen kişi aslında bu halinden mutludur ama sırf yine biri çıkıp bir şey söylemesin diye “kendi istemediği halde” operasyon geçirmek isteyebilir. Ameliyat başarılı da olsa, kendi sonuçtan mutlu olmayabilir. Çünkü gözü eski halini aramaktadır.
  • Eleştirilen kişi bu eksikliğinin farkındadır ve başkaları da bunun üstüne bastıkça, kişide psikolojik bir çekingenlik ve özgüven sorunu baş gösterebilir. Özellikle ergen döneminde bu psikolojik durum, kişiyi çok fazla etkileyebilir.
  • Eleştirilen kişinin söz konusu değişim için maddi gücü yoktur ancak yine de biri çıkıp bir şey daha söylemesin diye merdiven altı merkezlerde çok ucuza alternatifler arar. Çözüm ararken, sağlığından da olabilir.
  • Eleştirilen kişi zaten bu eleştirilerden dolayı psikolojik olarak etkilenmiştir. Maddi olarak en iyi yerde, en iyi hekimlere operasyon geçirse de psikolojisi iyileşme dönemi için yeteri kadar sağlıklı olmayabilir. Operasyon sonrası oluşabilecek morluk, ödem ve komplikasyonları göğüsleyecek kadar sabrı olmadığından, bu süreçte de manevi olarak yıpranabilir.
Yani hiç tanımadığınız birine fiziksel görüntüsünden ötürü bir yafta vururken, onun hayatını gerçekten etkileyecek bir hamle yapmış olabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder