Tuğçe Özcan Kadınları itici yapan 8 detay
HABERİ PAYLAŞ

Kadınları itici yapan 8 detay

Haberin Devamı

1- ÖZGÜVENSİZLİK

Kendini sevmeme, kendinden emin olamama hali sosyal iletişimde sürekli karşı tarafa “ben eksiğim” mesajı veriyor. Görünüşünüz, kilonuz, yaşınız ne olursa olsun, önce kendi kendinizi onaylıyor olmalısınız. Özellikle ikili ilişkilerde kendini sevmeyen birinin, karşı taraftan sevgi beklemesi ilişkinin en baştan üstünün çizilmesine neden olabilir.

2- NEGATİF RUH HALİ

Zaman zaman mutsuz olduğun günler olabilir, hayatının zor bir döneminde de olabilirsin. Ama mutsuzluk ve olumsuzluk senin hayata bakış açın ise, etrafında hiç kimse bu mutsuzluktan kendine pay almak istemeyecektir. İnsanlar yanlarında kendilerini keyifli ve mutlu hissettikleri kişilerle beraber olmak ister. Sürekli bunalım halinde gezen bir kadının sosyal hayatta da, karşı cinsle ilişkilerinde de şansı pek yaver gitmeyecektir.

Kadınları itici yapan 8 detay

3- AŞIRI KORUMACILIK

Şimdi yazdıklarım muhtemelen size “hadi canım” dedirtecek olsa da, inanın bu başlık altında gördüklerimi yazsam destan olur. Sevgilisinin sırtına havlu koyanı mı dersiniz, onun yerine kıyafetlerine karar verip gün gün kombinini hazırlayan mı, yoksa kalabalık arkadaş ortamında “içkine buz koyma sevgilim boğazların ağrıyor” diyenler mi…

Demem o ki, sen bu aşırı korumacı tavrını uzun süre sürdürürsen karşındaki de seni sevgilisi gibi değil, annesi gibi görmeye başlayacaktır. Birinin annesi olmak istiyorsan, doğru yoldasın.

4- AŞIRI RAHATLIK

Sosyal olaylara tepkisizlik, özen günlere özensizlik, karşı tarafın hassasiyetlerine vurdumduymazlık bir yerden sonra göze batmaya başlar. Dış görünüş olarak rahatlık ise bünyeyi gizlice ele geçiren bir virüs gibidir. Nedense kadınlar bir süre dar elbiselere, ince topuklara, takma kirpiklere ara verince bu çileye yeniden dönüş çok zor oluyor. Çünkü rahatlığa çok çabuk alışıyor bünyelerimiz. Hayatın her günü eşofman, spor ayakkabı ve bol tshirt ile geçsin istiyoruz.

“Ben seni her halinle seviyorum” lar, “sen de kendini iyice saldın” a dönüşmeden, aşırı rahatlık virüsünü bünyeden temizlemenin faydası var.

Kadınları itici yapan 8 detay

5- TER KOKUSU

İhmal değil, bazı kişilerde aşırı terleme bir sağlık problemi de olabilir. Yani ben kişisel hijyenine çok önem verdiği halde yine de gün içinde sırılsıklam terlediği için çok zor durumda kalan kadınlar tanıyorum. Lavabolarda koltuk altını yıkamaya çalışanlar, yanlarında hep yedek üst taşıyanlar da var.

Aşırı terleme çözümsüz değil. Terleme Botoxu ile 5 ay kadar bu sorunu çözebilmek mümkün. Kalıcı bir çözüm değil ama geçici olarak kişiye muazzam bir yaşam konforu sunuyor.

Kadınları itici yapan 8 detay

6- KİLO TAKINTISI

Bilmiyorum abartıyor muyum ama kilo takıntısı nedense hep zayıf insanlarda oluyor. Elbette kişinin kendi kontrolünü sağlaması güzel bir şey, ama bu süreklilik arz eder şekilde her an gündemde olursa iş artık can sıkıcı olmaya başlıyor.

Bir de sürekli kilo aldıracak şekilde beslenip, tatlılara hamburgerlere yüklenip şikayet edenler ve yine de aynı tarzda yemeye devam edenler var. Ben en çok bunlara gülüyorum. Ya şikayet etme, ya da yeme tarzını değiştir dimi J

Siz her zaman sağlıklı beslenin, kilonuzu da kontrol altında tutun ama bunu mümkünse çok belli etmeden yapın. Çünkü brokolinin kalorisine, süzme yoğurdun kalorisini eklemek her zaman keyifli bir muhabbet olmayacaktır.

Kadınları itici yapan 8 detay

7- MARKA DÜŞKÜNLÜĞÜ

Markalara aşırı düşkünlükle bağlı olmak sizin için bir tutku olabilir ama bu çoğu zaman arkadaş çevrenizi ya da partnerinizi zor durumda bırakabilir. Her zaman etiketi olan mekanlarda zaman geçirme isteğiniz kabak tadı vermeye başlayabilir. Kişideki marka takıntısı özgüven eksikliğinin bir göstergesidir.

Maddi durumu elverişsiz olduğu halde tüm giysi ve aksesuarlarında “sadece” büyük markaların çakmalarını kullanmak gizli bir rekabet göstergesi olarak yorumlanabilir. Bu takıntı kendini daha değerli hissetmek, bulunduğu çevrede kendini kabul ettirmek için yapılan olumsuz bir davranış olarak yorumlanabilir.

Kadınları itici yapan 8 detay

8- SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞI

İki laf edeceksin gözü sürekli instagramda. Her fırsatta ana sayfayı güncellemeler, like sayısını kontrol etmeler, yorumlara cevap vermeler... Muhabbetlerde kopukluk, havada kalan sorular!

İster en yakın arkadaşınızla olun, isterseniz partnerinizle ona ayırdığınız zamanda ilginizin sürekli telefonunuzda olması büyük bir nezaketsizlik olacaktır.

Kızlar arasında bu durum kriz yaratmayacak olsa da, flörtöz buluşmalarda sosyal medya aranıza girecek bir kara kedi olabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder