Tuğçe Özcan Makyaj yüzümde neden iyi durmuyor?
HABERİ PAYLAŞ

Makyaj yüzümde neden iyi durmuyor?

Bazen olur ya hani, makyaj yapar ve aynaya bakarız ama kendimizi olduğumuzdan daha çirkin hissederiz. Nerede neyi yanlış yaptık diye düşünürken, sonra bir dönem komple makyaj yapmaktan soğuruz.

İşte yaptığınız makyaj yüzünüzde iyi durmuyorsa, buna neden olan sebepler:

Makyaj yüzümde neden iyi durmuyor

  • Yanlış renkleri seçmiş olabilirsiniz.

Düşük göz kapakları sedefli açık renk farlarla daha da düşük görülebilir. Küçük ve asimetrik gözler, göz içine çekilmiş siyah kalemle daha da asimetrik görülebilir.

Makyaj yüzümde neden iyi durmuyor

  • Fazla abartmış olabilirsiniz!

Ağır makyaj hem sizi daha yaşlı gösterir, hem de cildinizde maske gibi durabilir.

  • Cildiniz kurumuş olabilir.

Cildinizin çok kuruduğu ve matlaştığı dönemler, ne pudra ne de allık bu problemi gizlemeyecek aksine daha çok belli edecektir. Çünkü kuru cildi saklamak için sürdüğünüz ürünler birkaç saat sonra pul pul bir görüntüye neden olabilir. Böyle dönemlerde makyaj altına mutlaka yüz bakım yağlarından kullanın.

Haberin Devamı

Makyaj yüzümde neden iyi durmuyor

  • Uykusuz ve yorgun olabilirsiniz!

Uykusuz ve yorgun olduğunuzda göz kapaklarınız daha şiş, gözaltlarınız daha kuru ve cildiniz yorgun görünür. Böyle durumlarda uyanınca yüzünüzde buz pedleri gezdirebilir, soğuk suyla bolca yıkayabilir ve C vitamini içeren canlandırıcı serumlarla destek sağlayabilirsiniz.

Makyaj yüzümde neden iyi durmuyor

  • Makyaj ürünleriniz çok kalitesiz olabilir!

Makyaj insanı vezir de eder, rezil de. Eğer kullandığınız ürünler gerçekten çok düşük kalitedeyse topaklanma yapabilir, sürüldüğünde dağılmayabilir ya da maske gibi durabilir. Her zaman en pahalı olan en kaliteli olacaktır diye bir kural da yok ama siz yine de özel ve önemli günleriniz için içinize sinen ürünlerden yana tercih yapın.

  • Ortamın ışığı yanlış olabilir!

Bulunduğunuz ortamın ışığı nasıl göründüğünüz konusunda çok önemli. Bu yüzdendir ki, birçok ünlü isim katılacakları televizyon programının ışıklarını büyük bir titizlikle inceler ve ona göre hazırlık yaparlar. Makyaj yaptığınız ortam ile, sonradan katıldığınız ortam farklı ışıklara sahipse sizin de farklı görünmeniz olasıdır.

Makyaj yüzümde neden iyi durmuyor

  • Cilt bakımını ihmal etmiş olabilirsiniz!

Şunu unutmayın ki temiz, pürüzsüz bir ciltte her zaman makyaj daha iyi durur. Eğer cildiniz kirli, siyah noktalı, mat ve bakımsızsa bu ciltte makyaj iyi durmaz. Bunun için mutlaka cilt temizliğine önem vermeli ve her gün nemlendirici kullanmalısınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder