Tuğçe Özcan Pazartesi sendromunu önleyecek ipuçları
HABERİ PAYLAŞ

Pazartesi sendromunu önleyecek ipuçları

Haberin Devamı

Aslında 24 saat değil de, 24 dakika gibi geçen bir Pazar günü sonrası haftanın ilk iş günündesiniz.

Belki mailler birikti, belki altından kalkmanız gereken o en zor işi halletmenin vakti geldi, aslında tam da dinlenemediniz. Hatta Pazar günü yaptıklarınız sıradan bir mesai gününden daha bile yorucu olmuş olabilir. Tüm bunları düşününce, pazartesi sabahı sıcak yorganın altından çıkıp da Pazartesi’nin soğuk gerçeği ile yüzleşmek bünyelerde fazlaca stres salgılanmasına sebep olabiliyor.

Panik yok, Pazartesi’ye yumuşak bir geçiş yapmak için aslında birçok nedeniniz var.

Pazartesi sendromunu önleyecek ipuçları

- Pazar akşamı ne yaparsanız yapın, asla geç yatmayın. Uykusuz kalmak sağlıklı düşünmenize engel olacağı için hem hata yapma oranınızı hem de stres seviyenizi arttırır. Pazar günü uykunuz gelmese de erken bir saatte yatağa girip kitap okuyarak biraz gevşeyin ve uykuya geçiş modunuzu daha konforlu hale getirin.


- Özellikle kadınlar için: Pazartesi sabahı kıyafet seçimi konusunu mutlaka akşamdan halletmiş olun. İçinde kendinizi en iyi hissettiğiniz giysiyi pazartesi günü için seçin.


- Pazartesi sabahları kahvaltı için kendinize jestler yapın. Ne seviyorsanız güne onunla başlayın ama çikolatalı kruvasanın sizi uzun süre tok tutmayacağı gerçeğini de görmezden gelmeyin.


- Güne nasıl başlarsanız, kalanı da öyle devam eder. Bu yüzden günün erken saatlerinde enerjinizi vampir gibi emecek insanlar ile diaolog kurmayın. Pozitif enerjinizin değerini bilin.


- Mutlaka işe giderken yolda müzik dinleyin.


- Pazartesi sabahı için işlerinizi planlarken en zor olandan, en kolay olana doğru bir iş listesi hazırlayın. Zor olanı ertelemeyin, üstüne gidin.


- Her tamamlanan iş için yanına bir tick işareti koyarak beyninizde görsel bir kodlama sistemi oluşturun. Bu şekilde diğer işlerin yanına da tick işareti konması için içsel bir motivasyon sizi desteklemiş olacak.


- Yeni bir ayakkabı aldıysanız, bunu pazartesi günü giymeyin. Yeni bir ayakkabı ilk kez giyildiğinde ayağı biraz rahatsız edebilir. Bu da günlük işleyişinizde düşünmek isteyeceğiniz bir detay olmaz. Yenileri giyme işini Salı gününe saklayın.


- Pazartesi günü işe gelirken mutsuz olup söylenmek yerine, çalışıp para kazandığınız ve emeğinizin karşılığını aldığınız bir işiniz olduğunu düşünün. Bardağın dolu tarafından bakmayı öğrenin.


- Her Pazartesi’nin, Cumartesi’ye açılan bir kapı olduğunu unutmayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder