Tuncay Hoş Buz gibi goldü
HABERİ PAYLAŞ

Buz gibi goldü

Hesapta olmayan Manisaspor yenilgisi sonrasında Trabzonspor için hem kaybı telafi hem de yeni bir hava yakalama maçı olarak görülüyordu Kayserispor sınavı... Teknik direktör Şenol Güneş, istikrar problemi yaşayan kaptan Yattara ile Umut’u yanında oturturken, sakatlığı geçen Engin Baytar’a da bu sezon ilk kez forma veriyordu. Kayserispor cephesinde ise yan bağları kopan Cangele’nin sezonu kapattığı haberi moralleri bozuyordu. Bu maç Anadolu derbisinden ziyade bir bakıma da usta-çırak kapışması oluyordu.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Çünkü Kayseri’nin Teknik Direktörü Şota Arveladze’nin, Trabzonspor formasıyla 25 gol atarak krallığını ilan ettiği 1995-96 sezonunda hocası Şenol Güneş’ti. Bu nedenle maçın skoru da merakla bekleniyordu. Maça rakip sahada pres uygulayarak başlayan ev sahibi ekip, Cangele’nin eksikliğini çok hissetti. Rakip kalede pozisyon üretmekte çok zorlandılar. Her iki takımın da çok top kaybıyla oynaması, maçın kalitesinin düşmesine neden oldu. Bu yarının tek pozisyonunda 27’de Teofilo kafayla topu dışarı attı.

36’da teknik becerisi yüksek ve bire birde etkili olan Troisi’nin sakatlığı ev sahibi ekip adına büyük talihsizlikti. 51’de Ufuk’un serbest vuruşunda Amisulashvili’nin kafasından sekip Giray’a çarpan top ağlara gitti. Ancak hakem Bünyamin Gezer, yardımcısı Asım Öz’e uyarak ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

Ev sahibi takımın buz gibi golü güme gitti. Çünkü o pozisyonda topa son dokunan Giray’dı. 70’te Yattara’yı da oyuna alıp son kozunu sahaya süren Güneş’in planları Giray’ın kırmızı kart görmesiyle alt üst oluyordu. Zorunlu olarak Teofilo’yu oyundan çıkarıp Ceyhun’u stoper Egemen’in yanına aldı. Kalan 10 dakikada Şota’nın Moritz’i de oyuna sürerek tempoyu artırması gol getirmedi. Aslında maçın adil sonucu beraberlikti. Ama yardımcı hakem oyunun kaderine direkt etki etti.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder