Uğur Alkapar Ah o manzara!
HABERİ PAYLAŞ

Ah o manzara!

Haberin Devamı

Artık biliyorsunuz her yer meyhane. Çünkü rağbet yüksek. Ama bazıları kalite açısından öne çıkıyor. Gümüşsuyu’ndaki yılların Topaz’ı da bu yöne doğru evrilip, Rana by Topaz adlı bir meyhaneye dönüştü. Bunu yaparken hem markanın kalitesini muhafaza etmeyi başardılar hem de o muhteşem manzarayı rakı ve mezeyle daha bir anlamı hale getirdiler.

Rana sadece iyi meze ve balık sunmuyor, özellikle hafta sonları ciddi bir eğlence vaat ediyor. Türkçe pop şarkılarıyla coşmak istiyorsanız burası tam yeri. Rezervasyonsuz gitmeyin.

BİR FESTİVALİN ARDINDAN


Farkında mısınız şehri festivaller sardı. Diyet Fest, Sweat Fest, Big Boyz Fest, O Fest, Bu Fest, Şu Fest! Galiba en iyilerinden biri de geçen hafta yapılan Gençlik Festivali’ydi. Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen organizasyonda söyleşiler, konserler vardı.

On binlerce üniversite öğrencisi genç hem coştu hem de ufuklarını açan etkinlere katıldı. Sırada bu hafta sonu Life Park’ta düzenlenen Cocktail Festival var…

ESRA ZEYNEP YÜCEL


Bu ismi bir kenara not edin. Önce Youtube’daki videolarını izleyerek, dinleyerek başlayın. Kaliteli müzik seviyorsanız tarzı için pop-caz diyebileceğimiz Esra Zeynep Yücel de hoşunuza gidecek. Kendisini geçen hafta Soho House’da dinleme fırsatı buldum. Seçtiği şarkılar heyecan verici, izleyicisiyle iletişimi harika.

Dört yanımızı canlı müzik yapanların sardığı şu dönemde Esra Zeynep Yücel tarzı, sesi, repertuarı ve karizmasıyla öne çıkıyor. Favorim, Bon Jovi’nin çok sevdiğim ‘You Give Love A Bad Name’inin cazımsı hali.

ALAÇATI’DA NELER OLUYOR?


-Alaçatı’da sezon başladı. Geçen yaz köyün en çok konuşulan mekanı, Serkan Koca’nın işlettiği Limon Köyiçi 4 Mayıs'ta açıldı. Mutfağını şef Eyüp Gül'e emanet eden Limon Köyiçi 19:00-23:00 arası restoran, sonrasında kulüp olarak hizmet veriyor.

- Geçen yaz Alaçatı’yı, bu kış Maslak’ı kasıp kavuran Esnaf yuvaya dönüyor. 25 Mayıs’ta kapılarını açacak olan Esnaf Alaçatı yine aynı konseptte, mezeleriyle, rakısıyla ve tabii ki darbukasıyla masa üzerinde oynatmasıyla eğlenceden delirmek isteyenlerin adresi olacak.

- Alaçatı demişken Beyoğlu 45’lik’te Ajda şarkılarıyla kitleyi coşturan Avukat Sıdıka Baysal Hacımemiş’te mekan açtı. Lokal 41’de mezeler, ev yemekleri, dahası ilgi, sıcaklık ve kendinizi evde hissetmenin mutluluğu var. Alaçatı’ya yolu düşen bir baksın mutlaka.

İSTANBUL’DA NELER OLUYOR?


- Aslında pek bir şey olmuyor. Ramazan öncesi son partiler, son geceler… Cuma akşamı (11 Mayıs 2018) Burn sponsorluğunda Klein’da çalacak olan Bedoin’e akın ediyor mesela herkes. Konuk listeleri şimdiden dolup taşmış. Benden tavsiye, erken gidin.

- Nişantaşı’nda yeni açılan Urban Goat’un ismine bayıldım. Ben başta olmak üzere tüm şehirli keçiler için ilgi çekici. Hem sağlıklı hem de süper lezzetli yemekler sunan bu mekan balık ekmek ve pancake’leri ile öne çıkıyor

- Daha uzun bir yazının konusu olsa da kısaca Balat’taki Smelt & Co. Gastro Spot / Kombucha’dan bahsetmek istiyorum. Semtin biraz tedirgin edici bir sokağında açılan ve çok ilginç yemek ve içeceklere imza atan Smelt & Co’yu Instagram’ın tüm gurme fenomenleri çoktan keşfetti. Not: Kombucha bakteri ve mayalardan oluşan fermente edilmiş bir çay.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder