Uğur Alkapar Alaçatı günlükleri
HABERİ PAYLAŞ

Alaçatı günlükleri

Bayramda nüfusu bir milyon kişiyi bulan Alaçatı’da kim bilir neler yaşandı... Tatilciler dönüş yolundaki trafikteyken Alaçatı’yı mercek altına aldım.

ALAÇATI İNSANLARI

Sihirli darbuka

Alaçatı’da bugünlerde en çok konuşulan konu, Esnaf’ın darbukacısı Serhat Gönüllü. Ergün Yıldız’ın işlettiği Esnaf her gece dolup taşıyor ve her gece konuklar masaların üzerine çıkıp yorulana kadar dans ediyor.

Gecenin ortalarında bir sessizlik oluyor. Işıklar sönüyor. O karanlıkta bir darbuka sesi duyuyorsunuz. Serhat adeta fareli köyün kavalcısı. Peşine takılıp gidebilirsiniz. O darbukayı öyle bir konuşturuyor ki sizde film kopuyor.

Haberin Devamı

Ertesi gün sadece çok ama çok eğlendiğinizi hatırlıyorsunuz. O kadar. Esnaf’ı Alaçatı’da kaçırdıysanız 20 Eylül’den itibaren tekrar Maslak olacak.

Tecrübe konuşunca

Tecrübeli işletmeci Selma Şeşbeş’in ‘Şeş Beş’i kalburüstü bir kitleye sahip. Serhan Sokulgan ve Danna Leese’li geceleriyle ‘Şamdan’ eğlencesi sunuyor. Selma Hanım bitmeyen enerjisiyle mekanı renklendiriyor.

Genç işletmecilerin ondan öğreneceği çok şey var. Diğer birçok yerde olduğu gibi burada da köyün muhtarı Pınar Aylin’i görebilirsiniz!

Paradiso cenneti

Deliklikoy’daki Paradiso Beach tam bir cennet. Plajı bin 800 kişilik. 300 kişilik restoranının menüsündeki her şey özenle hazırlanıyor. Instagram’da denizin içindeki pembe flamingolarla çekilmiş fotoğraflara rastlarsanız bilin ki o pozlar Paradiso’dan.

Artık bu kuş heykelleri mekanın alameti farikası haline gelmiş. En büyük artısı ise havuzu olması. Bir de plajın maskotu Cemil Bey var. Bakın Özge Ulusoy’u kırmamış, kendisiyle poz vermiş.

Özel bir adres: Agrovela

Alaçatı’da irili ufaklı birçok butik otel var. Hepsinin de kendine göre bir albenisi var. Ancak Agrovela, merkezi soğutma sistemiyle, upuzun havuzuyla, saat sınırı olmayan kahvaltısıyla ve en önemlisi çalışanlarının sizi evinizde hissettirme çabasıyla öne çıkıyor.

Mert Fırat’la evlenmeye hazırlanan İdil Fırat’ın da bekarlığa veda tatili için burayı seçmesi tesadüf olamaz. Ayrıntılara verilen önem bir işletmenin kalitesini belirler. Buradaki her detay size özel bir yerde konakladığınızı hatırlatıyor.

Haberin Devamı

ALAÇATI DEDİKODULARI

■ Çeşme’den ev alan Mesut Özil’in ailesini misafir etmek için ayrı bir villa tuttuğu ama babası rahatsızlanınca planların iptal olduğu konuşuluyor.

■ Yaşı geçmiş bir erkek pop şarkıcısının ise Alaçatı’daki bir mekanda sahne öncesi aşırı alkol alıp hastanelik olduğu dilden dile dolaşıyor. Zor durumda kalan işletmeci, hem ödenen yüklü ücretleri iade etmiş hem de konuklara o gecenin yemeklerini ısmarlamış.

■ Karısına ihanet ettiği için boşanan ünlü bir isim, yuvasını yıkmasına neden olan kadın ile plajda pişti olmuş. Uzak dursalar da adam o kadar tedirginmiş ki biri uzaktan fotoğraf çekti diye ortalığı ayağa kaldırmış.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder