Uğur Alkapar Alaçatı'nın Alakapı'sı
HABERİ PAYLAŞ

Alaçatı'nın Alakapı'sı

Alaçatı bayramdan itibaren mahşer yerine dönüşecek. Gitme niyetiniz varsa otel için elinizi çabuk tutun. Size harika bir tavsiyem var: Alaçatı Alakapı Butik Otel. Yaz kış açık, masalsı bir mekan. Otel, Alaçatı’nın cumbalı oda ve taş bina geleneğinin bir devamı. Ama aynı zamanda modern. Köyün taş villalar bölgesindeki Alakapı, merkezdeki yoğun ses kirliliğinden uzak, sessiz bir bölgede. Ancak merkeze de bir o kadar yakın. Araçlar için geniş bir otopark alanına sahip. Ayrıca size kendinizi evinizde hissettirecek ekibi de her yerde bulunmayan bir nimet. Bu kapıyı bence bir çalın!

Haberin Devamı

MASLAK'IN GİZLİ HAZİNESİ

Neşe Karaböcek’in ‘Otel Odaları’ şarkısını bilir misiniz? “Yalnızlığın mezarları / Sürgünlerin, gurbetlerin diyarı” derken bileklerinizi kesmek istersiniz. Ama benim otel deneyimlerim daima bunun tersi olmuştur. İmkanım olsa hayatımın sonuna kadar beş yıldızlı bir otel odasında yaşarım. 10 gün önce açılan Maslak Hilton’a gittiğimde hiç çıkmak istemedim.

Bina baştan aşağı yenilenmiş. Her köşesi ciddi bir lüks içinde. En dikkatimi çeken şey ise bazı odalarda çifter kişilik kocaman iki yatak olmasıydı! Otelin lobisi ve salonları ise sanat galerisi gibiydi. Duvarlarda harika resimler vardı.

Ancak esas sürpriz girişteki Zaxi Restaurant.

Hem otelin hem de restoranın ekibi inanılmaz deneyimli. Usta ellerde harika bir marka haline gelmiş, Zaxi. Huzur veren dekorasyonu iç kısımda tam bir ‘fine dining’ havası veriyor.

Dışarı bakan kısım ise mermer masalarıyla Maslak sakinlerini hızlı ama keyifli bir öğle yemeğine davet ediyor.

Zaxi’nin başında yıllarca Pera Palas’ta şahane yemeklere imza atan ödüllü şef Arif Kemal Doğan var. Onun samimiyeti menüye ve ortama da hemen yansımış. Bıldırcınlı tortellini ve kendi icatları olan ‘bizim kek’ uzun süre unutamayacağım iki tat.

RÜYALARDA BULUŞURUZ

Mert Fırat hayranları koşun! Kendisi idil Fırat ile evlenmek üzere ama yine de o sahnede şarkı söylerken gözlerine, sesine dalıp hayal kurabilirsiniz.

Mert Fırat bu akşam Küçükçiftlik Park’ta binlerce kişinin karşısında geçip rüyalarını süsleyecek. Kendisine Jülide Özçelik eşlik ediyor.

Haberin Devamı

HAVUZ KEYFİ

Mecidiyeköy’deki Fairmont Quasar İstanbul’un beşinci katındaki Ukiyo harika bir Uzakdoğu restoranı. Ayrıca hem havuz başında hem de ağustosun cehennem sıcağında bile püfür püfür esiyor. Tatlı bir sosa bandırılan kuzu pirzola maceracı bir lezzet. Wafu steak, et sevenler için iyi bir seçenek. Deniz mahsüllü gyoza kişisel favorim. Çünkü hamur... Mangolu krem brüle ise müthiş bir sürpriz! Ukiyo 18.00’de açılıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder