Uğur Alkapar Bu gece kaçmaz
HABERİ PAYLAŞ

Bu gece kaçmaz

Mahmut Orhan gelenekselleşen, dillere destan orkestralı şov geleneğini bozmuyor ve şimdiye dek hazırlanan en büyük canlı orkestralı performansını, Epifoni ve Robin Music organizasyonunda, 17 Haziran’da KüçükÇiftlik Park’da sahneye koyuyor. İlk bölümde orkestraya sürpriz sanatçılar eşlik edecek. Etkinliğin ikinci perdesinde ise Mahmut Orhan DJ setinin başına geçerek müzik ziyafetini görsel bir şölen ile zirveye taşıyacak.

KESİNTİSİZ DESTEK

Mercedes-Benz, 51’incisi gerçekleşecek İstanbul Müzik Festivali’ne bu sene de ‘Yüksek Katkıda Bulunan Gösteri Sponsoru’ olarak 2 konserle destek veriyor. Alman keman virtüözü Anne-Sophie Mutter 13 Haziran akşamı AKM Opera Sahnesi’nde. Bugün de Fenerbahçe Parkı’na kurulacak olan festival sahnesinde Spectrum Saksafon Dörtlüsü ve The Sarközy Trio & Janos Balazs müzikseverlerle buluşacak. Bu açık hava konserleri ücretsiz. Mercedes-Benz, İstanbul Müzik Festivali’ne 36 yıldır kesintisiz destek veriyor.

Haberin Devamı

PSM’DE HAZİRAN

Zorlu PSM’de bu ay, merakla beklenen konser serisi PSM Loves Summer kapsamında sahne alacak olan isimler arasında Róisín Murphy (7 Haziran), Tash Sultana (23 Haziran) ve Moderat (24 Haziran) gibi dünya müzik sahnesinin ikonik isimleri var. Róisín Murphy ile ilgili hatırladığım en şeker şey yıllar önce Maslak Venue’de çıktığı konserin sonunda “İyi geceler Budapeşte” deyip sahneden ayrılması olmuştu! Umarım bu kez “İstanbul” der.

BODRUM’DA JAPON ESİNTİSİ

Japon ve Peru mutfaklarından ilham alan ve Nikkei mutfağını içeren yeni fine-dining menüsüyle Kurochan by İoki, Mandarin Oriental Bodrum’da yeniden yerini alıyor. Yenilikçi suşileri, tempura ve noodle’larının yanında özel şeflerinin birbirinden özel teppanyaki sunumları ile dikkat çeken Kurochan by İoki, Japon mutfağının tatlarını yeni menüsüyle keşfedebileceğiniz zengin bir seçkiye sahip.

Bu gece kaçmaz

 

DATÇA’DA SAKLI CENNET

Datça Yarımadası’nın Antik çağlardan beri üzerinde yaşam süregelen tek mahallesi Eski Datça’da yer alan Ultava Houses, 110 yıllık tarihi binaların modern mimariyle restore edilmesi sonucu ortaya çıkmış harika bir butik otel. Yemyeşil bahçesi içerisinde, sessizliğin, konforun, huzurun ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Her odanın kendine ait terası ve küçük havuzu bulunuyor. Datça’nın yerel mutfağını İtalyan ve Fransız mutfakları ile harmanlayarak eşsiz lezzetler sunan Ultava, özel reçeteli kokteylleriyle de hayli iddialı. Otel sahibi iş kadını Bilgen Yusufoğlu, “Ultava’yı kısa sürede Datça’nın uğrak noktası yapacağım” diyor. Yolunuz Datça’ya düşerse mutlaka uğramanız gereken yeri artık biliyorsunuz.

Haberin Devamı

Bu gece kaçmaz

 

KAZANANLAR

Deprem, Ramazan, seçim gündemi derken bu kış gece hayatı durma noktasına geldi. Her şeye rağmen bu kış bazı mekanlar İstanbul’un sosyal hayatına damga vurmayı başardı. İşte onlardan en çok dikkat çeken dördü…

GİNZA

Tayfun Topal’ın Taksim’deki Ceylan Intrercontinental’ın altındaki Ginza’sı hafta içi bile doluydu. Yerli müşteriye olduğu kadar turistlere de hitap eden Ginza hem şaşırtıcı menüsü ve yemekleri hem de gece eğlencesiyle güzel bir sezon geçirdi. Bunda en büyük etki de kuşkusuz mekânın içindeki birçok Instagram noktası! Hanımlar saatlerce bu köşelerde poz verip sosyal medyada paylaştı.

Haberin Devamı

Bu gece kaçmaz

 

CABBAR

İstanbul’un gezen kitlesi ne derseniz deyin vefakardır. Bir kere bir mekânı beğendi mi yıllarca oraya gitmeyi sürdürür. Cabbar bu zorlu kışı yarattığı müdavimleriyle başarılı bir şekilde atlattı. Lüks bir ocakbaşı deneyimi sunan Cabbar, benzerlerinden farklı olarak ortamı bangır bangır müzikle eğlenceyle doldurmadı. İyi yemek yemek, iki çift laf etmek isteyenler Cabbar’ın güzel bir sezon geçirmesini sağladı.

Bu gece kaçmaz

 

ESNAF

İşte bir İstanbul klasiği daha. Maslak 1453’teki Esnaf, her şeye rağmen ayakta kalanların mekânı oldu bu sezon. Doğum günleri burada kutlandı, felekten geceler burada çalındı. Yeni konseptiyle ilgi odağı olan Esnaf bir eğlence profesyoneli olarak yarattığı tarzla birçok mekâna da örnek oldu. Bu sene revü kızları, dansçıları ve Serhat Gönüllü’nün perküsyon şovuyla bizi “Seneye ne yapacaklar” diye merak içinde bıraktı Esnaf. 27 Haziran’a kadar İstanbul’dalar. Sonra ver elini Alaçatı!

Bu gece kaçmaz

 

OLDEN 1772

Instagram’ın meşhur ettiği Olden 1772, hepimizi aşina olmadığımız topraklara, yani Sirkeci’ye götürdü! 1772 yılında yapılan bir hanın restore edilmesiyle ortaya çıkan bu muhteşem yapı şehre Olden markasını kazandırdı. 10 katlı apartman yüksekliğindeki tavanı, dev barı ve ambiyansı ile şehrin elitlerinin yemek yemek için sıraya girdiği Olden aylar sonrasına yer bulunması ve gecede bazen 3 oturum yapmasıyla iyice arzu nesnesine dönüştü.

Bu gece kaçmaz

 

HER ŞEY SENİN İÇİN

SÜPER LÜKS VİLLALAR

Türkiye’nin köklü otel markalarından Barut 52 yıllık bir geçmişe sahip. Markanın son girişimlerinden biri de bünyesinde yer alan, Antalya’daki Lara Barut Collection’ın yeni konsepti Bayou Villas. 25 bin metrekarelik bir alandaki 24 süper lüks villadan oluşan Bayou size kendinizi Hollywood starlarının evlerinde hissettiriyor. Bunu da sadece mimarisi, dekorasyonuyla değil sunduğu hizmetlerle de başarıyor. Tek, iki, üç ve dört yatak odalı villalardan oluşan bu konseptte, her evin ısıtılabilen deniz su havuzunun yanında tatlı su havuzu da bulunuyor. Tuvaletlerde ise kumandayla kontrol edilen Japon klozetleri var! İsterseniz günlerce evinizden çıkmadan tatil yapabilir ya da ortak yaşam alanlarında, plajda, restoranlarda da vakit geçirebilirsiniz.

Bu gece kaçmaz

 

GASTRONOMİK SEÇENEKLER

Lara Barut Collection’da, Antalya mutfağı sunan ‘Tirmis’, menüsünde Türk yemekleri olan ‘Kuyu’, Akdeniz Fine Dining, mangal sevenler için Kumda Kirpi, balık restoranı Sandal, Pizzeria Di Laura, Secret Grill, Iro Sushi Bar ve Turunç olmak üzere birçok alakart restoran bulunuyor. Ama açık büfe yemeklerin sunulduğu ana restoran da son derece tatmin edici. Barlar ve kafeleri de unutmamak lazım. Bayou Villas özel bir tesis. Bu konseptin merkezinde konuk var. ‘Senin için’ yaklaşımı benimsenmiş. Yani siz ne isterseniz mümkün. Yarısından fazlasını yeşil alanların oluşturduğu, 215 farklı bitki türünün yer aldığı, bir tropik bahçeyi andıran Bayou Villas sanattan gastronomiye, wellbeing’den spora kişiye özel hizmetler sunuyor. Ayrıca villalarda 25 farklı sanatçının eserleri yer alıyor.

ALAÇATI’NIN YENİSİ

Alaçatı’nın meşhur mekanlarından Limon Köyiçi’nin işletmecisi Yasin Becek, köye bambaşka bir klasik kazandırıyor. Lübnan mutfağı sunacak olan El Yar 14 Haziran’da kapılarını açacak. Mekân Lübnan mimarisinden yola çıkarak hazırlanmış. Şef Eyüp Gül ülkenin Türkiye’de de çok sevilen mutfağının seçkin örneklerinden oluşan bir menü hazırlamış. El Yar’da eğlence de var. DJ Eser Yılgı’nın müzik performansıyla 19.00’da kapılarını açacak El-Yar’da 21.00’de şovlar başlayacak. Gece müzikle 01.00’e kadar devam edecek.

Bu gece kaçmaz

 

SÖRFÜN YENİ ADRESİ

Geçen yaz Didim’de hizmet vermeye başlayan yeni oteli Duja Didim Hotel, yaz sezonuna Surf Cup organizasyonu ile merhaba dedi. Katılımcılar 4 günlük rüzgâr sörfü eğitiminin ardından mini yarışta yer aldı. Etkinlik sonunda, mavi ufuklara yelken açarak unutulmaz bir deneyim yaşayan tüm katılımcılara sertifika ve plaketleri takdim edildi. Didim’in eşsiz güzellikteki masmavi suları ve huzur verici manzarası eşliğinde, 454 konforlu odasıyla misafirlerine rahat bir tatil imkânı sunan Duja Didim, yaz boyunca yelken sporlarını deneyimlemek isteyenler için eğitim ve etkinlikler düzenlemeye devam edecek.

Bu gece kaçmaz

Sıradaki haber yükleniyor...
holder