Uğur Alkapar Gece kuşları için Fenix üst kat
HABERİ PAYLAŞ

Gece kuşları için Fenix üst kat

Haberin Devamı

Etiler’deki Fenix uzun zamandır sosyetenin en sevdiği lokantalardan biri. Şimdi de üst katındaki minik, gizli, özel kulüp ile çok konuşuluyor. Kimileri Fenix Üst Kat diyor, kimileri disko... ‘Adını sen koy’ durumu söz konusu yani. Zaten sadece 4 masası bulunan Üst Kat çarşambaları gece 11.00’de hafta sonları ise 02.00’de açılıyor.

Geçen Çarşamba gittiğimde DJ kabinindeki Timur Kunt danslarıyla adeta şov yaptı. Rihanna’dan Ajda’ya uzanan şarkılarla dans eden kalabalığın arasında enerjisiyle hayran bırakan Çiğdem Kayalı, modacı Zeynep Tosun vardı. Ayşe Hatun Önal da buranın müdavimlerinden. Diskoyu aratmayan, kadın-erkek ortak tuvaletleri ile de çok konuşulan Üst Kat gerçekten çok özel bir yer.

Siz, eski Şamdan günlerini arayanlar burada çok mutlu olabilirsiniz. Tabii mutfaktan geçip, yolu bulup, güvenliği aşabilirseniz!

Kahvaltıda şampaya

Artık o kadar Pazar brunch’ı yapılıyor ki herkes farklı bir şey sunmak zorunda kalıyor. Mesela Arnavutköy Any’nin başlattığı ‘Pazar günleri canlı müzik’ akımını Kabataş’taki Setup Cafe caz kahvaltıları ile olaya farklı bir boyut getiriyor. Cihangir’de son kalan ‘cool’ kitle burada. Nişantaşı’ndaki Must ise Oscar törenlerinde sunulan tek kadehlik şampanya şişeleri ile kahvaltıyı renklendiriyor.

Ama son günlerde beni en gülümseten Mecidiyeköy’de yeni açılan Fairmont’un 285 TL fiyat biçtiği brunch’ı. Egzoz dumanıyla meşhur Mecidiyeköy’de toz ve gaz bulutu eşliğinde yapılacak bir kahvaltıya o parayı istemek iyi cesaret doğrusu!

Yeni idol Can

Pop müzikte artık beni heyecanlandıran bir şey kalmamışken Can Kızıltuğ’un 7 Nisan’da çıkacak klibi ‘Ateş Ediyor’u izledim. Şarkısı akılda kalıcı, klip çok seksi. Kızlar, yeni idolünüz belli oldu. Gördüğüm kadarıyla konserlerinde saçınızı başınızı yolacağınız günler çok uzakta değil!

Lucca'nın deneysel mutfağı

Bebek’teki Lucca’yı nasıl bilirsiniz? Sosyetiklerin hafta içi yürüyüşlerinden sonra kahve içtiği kafe olarak biliriz. Önüne park edilen Porsche ve Ferrari marka spor arabalar ile biliriz. Süslü bebek- Nişantaşı kızlarının cumartesi geceleri Boğaz’da bir kulübe geçmeden önce arkadaşları ile eğlendiği bar olarak biliriz.

Açıkçası bunların dışında Lucca’yı iyi müzikleri ve efsane kokteylleri ile tanıyorum. Ama Lucca’nın sadece müdavimlerinin bildiği iddialı bir mutfağı da var. ‘Test Kitchen’ ya da ‘Deneysel Mutfak’ adı altında yeni lezzet denemeleri bile yapıyorlar. Bildik menülerinin dışında hazırladıkları yaratıcı yemekleri geçenlerde tatma fırsatı buldum. Umarım bu deneysel lezzetleri menüye alırlar. Uzakdoğu mutfağından Avrupa’ya uzanan bu tatlar Lucca’yı iyi bir restoran olarak da düşünmemiz gerektiğini kanıtlıyor.

Yemek bir deneyimdir

İstanbul’da o kadar sık dışarıda yemek yiyen bir kitle var ki sürekli yeni bir şeyler arıyorlar. O durumlarda yemek karın doyurmanın ötesinde ilginç bir deneyime dönüşüyor. İstinyepark’taki Zuma benim için bir performans merkezi mesela. Sizi Türkiye’nin dışında bir yere ışınlayan dekoru, servis elemanlarının tavırları gösterinin bir parçası adeta.

Yemeklerin çoğu da zaten başka yerde yok. Geçenlerde menüye yeni giren et tartar, kızarmış baharatlı tofu, kızarmış yumuşak kabuklu yengeç ve wofu soslu kuzu sırtını denedim. O kadar alengirli tarifler ama lezzet de dört dörtlük. Benden 5 yıldız!

İçim yanar, içim 'Sonar'

Geçtiğimiz günlerde Zorlu PSM’de Sonar elektronik müzik festivali yapıldı. Kış boyunca şık giyimli orta yaşlı kadınların nezih sohbetler ettiği o fuayede ellerinde birayla koşturan rastalı saçlı gençleri görmek bana ilginç geldi. Artık o tür müziği çok kafam kaldırmasa da Red Bull Music Academy sahnesinde çok iyi DJ’leri dinleme şansı buldum.

Hatta oradan çıkıp da diğer isimleri hiç dinlemedim desem yeridir. Bu arada 400 küsur koltuklu Drama Sahnesi’nde de DJ’ler çaldı. Oturup dans müziği dinlemek isteyenler de düşünüldü herhalde! Zaten böyle bir festival AVM tiyatrosunda değil de açık havada özgürce yapılsa çok daha güzel olurdu.

Burger savaşları

Burgerlab 4 yıldır ‘Burger Savaşları’ adında ilginç bir yarışma düzenliyor. Genç şefler en iyi hamburgeri yapmak için kıyasıya yarışıyor. Bu yıl 5’incisi gerçekleşecek, 30 Nisan’a kadar başvuruları devam eden yarışmanın finali 24 Mayıs’ta Maslak Unique’de.

Hem türkü hem rock

Türk Halk Müziği’nin efsane ismi aralarında Aylin Aslım, Bedük, Mehmet Erdem’in de olduğu müzisyenlerle bir düet albümü yaptı. Albümün Babylon’daki tanıtım gecesinde hem Sabahat Akkiraz’ın sadık dinleyicileri, hem de onu yeni tanıyan ve seven gençler vardı. Sahne performansları da çok etkileyiciydi. Gençleri yakalamayı bildikten sonra onlara türkü de dinletebilirsiniz, rock da.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder