Uğur Alkapar Gençlerle genç kalın: Leman Kültür
HABERİ PAYLAŞ

Gençlerle genç kalın: Leman Kültür

Haberin Devamı

Öğrencilik yıllarımda Beyoğlu İmam Adnan Sokak’ta Leman Kültür açıldığında çok sevinmiştik. Kendimizi ait hissettiğimiz bir yer olmuştu. Birçok anı biriktirdik orada. Leman Kültür artık bir zincir. 20’den fazla şubesiyle tüm ülkeye yayılan Leman Kültür’ün en yenisi Beşiktaş’ta açıldı.

Beşiktaş’ın ruhuna uygun bir yer yaratmış Lemancılar. Rengarenk dekorasyonu, uygun fiyatlı menüsüyle gençlere hitap ediyor.

Zaten Beyoğlu’nun güzel kalabalığının Beşiktaş ile Kadıköy arasında pay edildiğini konuşup duruyoruz. Artık iyice hareketlenen Beşiktaş’a çok yakışan Leman Kültür’e bayıldım. İster bir kahve, bir bira içmek, ister geniş menüsünden bir şeyler tatmak için gidip görmek lazım.

Gençseniz zaten doğal ortamınıza girmiş gibi olacaksınız. Yaşınız biraz daha büyükse o günleri hatırlayacaksınız. Aman benden geçti demeyin, gidin siz de biraz genç olun!

Cafe Wien

Birçok lokantanın ömrü 2 sezonda biterken Nişantaşı’ndaki Cafe Wien 27 yıllık geçmişiyle övgüyü hak ediyor. Atiye Sokak’ta bir konakta başladığı macerasına Reasürans Çarşısı’nda devam eden Cafe Wien, zamanında Viyana merkezli bir zincirin şubesi olarak açılmış.

Zincir kapanmış ama burası aynı isimle devam etmiş. Cafe Wien’de en çok satılan şey şnitzel. Gerçekten iyi yapıyorlar. Viyana’nın ünlü tatlıları Sachertorte (bir tür çikolatalı kek) ve Apfelstrudel (elmalı turta) de o kadar başarılı ki. Bu kadar iyi tatlılar form tutmaya çalışanlar için çok tehlikeli!

Ben sosis ve gulaşı da çok sevdim. Özellikle öğle zamanları yoğunlaşan Cafe Wien tam bir Nişantaşı klasiği. Bu yüzden müdavimleri de var. Her gün aynı saatte gelip aynı masada oturan müşterilerin olduğu bir yer bilin ki uzun zamandır aynı kaliteyi koruyordur. 27 yıldır aynı reçeteyle hazırlanan kahveler de bir efsane.

Yürü be Ayşe!

Ayşe Hatun Önal cuma günü çıkan albümüyle müzik gündemine bomba gibi düştü. Neredeyse 9 sene önce yayınladığı albümü ‘Sustuysam’ı hala dinliyorum. ‘Selam Dengesiz’de çok iyi dans şarkıları, remiksler, dinledikçe mutlu eden hoş ve bir o kadar da müzikal altyapısı sağlam parçalar var.

Kendilerini star, kraliçe, prenses, vs. ilan eden, 20 yıldır aynı şarkıları söyleyenler lütfen şu albümü bir dinlesinler. Başarının göstergesi Youtube tıkları, radyoda çalınma sayısı ya da sosyal medyada fanatik hayranların ne kadar sesini yükseltip eleştirenlere hangi şiddette saldırdıkları değil, yapılan iyi müzik olmalı.

Ayşe bunu başardıysa, siz de becerebilirsiniz. Tam “Bu albüm büyük bir lansman partisini hak ediyor” derken, Harbiye’deki ‘Flamme’dan haber geldi. Parti bu hafta içi!

SONAR geliyor

İstanbul kültürel bir çöl haline geliyor diye ağlaşırken sarılacağımız birkaç daldan biri olan İfistanbul Film Festivali başladı çok şükür. Kanyon’daki Escale’de yapılan açılış partisi şehrin entelektüel camiasını bir araya getirdi.

Bu çöldeki ikinci vaha da sağ olsun Zorlu PSM’nin 24-25 Mart’ta yapacağı Sonar Festival. Sonar 1994’ten beri İspanya-Barcelona’da gerçekleşen bir elektronik müzik festivali. İlk kez İstanbul’da da düzenleniyor. Bu müzik türü için son dönemde birçok organizasyona imza atan Zorlu PSM, Roisin Murphy, Moderat ve Nina Kraviz gibi önemli isimleri getiriyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder