Uğur Alkapar Gerçek kahraman
HABERİ PAYLAŞ

Gerçek kahraman

Haberin Devamı

Nil Karaibrahimgil’in yapmaya çalıştığı şeyi takdir ediyorum. Hayran kitlesini oluşturan 8-14 yaş arası kız çocuklarına, kadınların her şeyi yapabileceği mesajını veriyor.

Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’ndaki son konserine de 60 kadın dansçı ile çıkıp seyircilere ‘kadın gücü’ teması ile seslendi. Kendini çocukluğunda bildiği tek kadın süper kahraman She-Ra’ya benzetti. Ama uçları sökülen dev fırfırlarıyla biraz özensiz geldi bana. Zaten gerçek süper kahraman da konseri en önden izleyen Sertab Erener’di. Zira kızıl saçları ile She-Ra’ya Nil’den daha çok benziyordu.

Sertab Erener, erkekler kendilerinden küçük kadınlarla evlenirken kimsenin sesi çıkmıyorken, her seferinde yaşı vurgulanan genç eşi ile bunlara kulak asmadığı için de bir kahraman!

YİNE Mİ ÇİÇEK?

Asıl adı Sinemasevenler Derneği olan Çiçek Bar 31’inci yılında. 90’ların ortasında İstanbul’a taşındığımda bir öğrenci olarak Çiçek Bar’ın sadece önünden geçebilirdik. Beyoğlu’nun ilk barı olan Çiçek, sanat dünyasında kimbilir nelere şahit oldu. Sezen Aksu’nun “Yine mi güzeliz, yine mi çiçek” dizeleri de buraya yazılmış malum. Emin olun o şaşaalı günlerinden hiçbir şey kaybetmemiş Çiçek.

Benim gittiğim gece mesela Fatih Terim spor yazarlarını toplamış kocaman bir masada yemek veriyordu. Barı 5 yıl önce Arif Keskiner’den teslim alan Hüseyin Türkan masaları gezip konuklarıyla ilgileniyordu. O gece sahne alan ve Karadeniz müziği yapan orkestra eşliğinde halay bile çekildi. En güzeli ise başta ‘Yılanların Öcü’ olmak üzere birçok filmi yöneten Şerif Gören ile rakı içmekti.

Tarık Akan unutulmadı

Çiçek zaten öyle bir yer, gecenin bir noktasında ya masanızda birilerini ağırlıyorsunuz ya da kendinizi başka bir masada sohbet ederken buluyorsunuz. Eski müdavimler kadar, Çiçek’in değerini bilen, onun ruhundan anlayan gençler de burayı çok seviyor. Merak etmeyin, öyle herkes gelemiyor. Zaten anlıyorlar hemen kapıda siz Çiçek’e uyar mısınız, uymaz mısınız. Hüzünlü bir de köşe var bugünlerde. Tarık Akan’ın neredeyse her gün gelip oturduğu masasında bir portresi ve yanına bırakılmış çiçekler... Çiçek’e bir gitmek lazım. Etli pazı dolmasından yiyip, sohbetin dibine vurmak, efsanelerin eskittiği sandalyelerde oturmak ve şanslıysanız onlarla kadeh kaldırmak lazım...

ÇAYLA İYİ GİDENLER

Göztepe’de Bağdat Caddesi üzerindeki Çayla son dönemde çok popüler olan kahve zincirlerine alternatif bir çay kafesi gibi gelmişti dışarıdan. Gittiğimde bir sürprizle karşılaştım. İki şubesi daha bulunan Çayla meğerse Çaykur’un yani bildiğiniz devletinmiş! Şaşırmamın nedeni buranın caddenin diğer kafelerine taş çıkartacak kadar şık, modern ve çekici olması. Devlet deyince aklınıza gelen memur zihniyetinden de eser yok. Açıkçası ben çok etkilendim. 60’dan fazla çay karışımını hem içebiliyorsunuz hem satın alabiliyorsunuz. Çaylı, yeşil çaylı çikolatalar, pastalar, tatlılar... Hepsi şahane bir yaratıcı kafanın eseri. Sunumlar çok başarılı, dekorasyon baştan sona çay temalı. Üstelik ciddi bir yemek menüsü de var. Yüksek tavanı, geniş ön kısmı ile keyifli saatler geçirip türlü türlü çayları deneyebilirsiniz.

ROCK’N’DENİZLİ!

VERA

Hayatımın ilk yarısının geçtiği Denizli her zaman sanata yakın durmuştur. Şehrimden çıkan, benim yeni keşfettiğim yetenekler ise Vera grubunun üyeleri. Arel Koray Nalbant, Canberk Karademir ve Dünyacan Yılmaz’dan oluşan grup ikinci albümleri ‘Bir Yangın Var’ ile gündemde. Şarkıların hepsi güzel ama benim favorim ‘Ziyan Bey&Sükut Hanım’. İlk klip ‘Güzel Bir Kadın’a gelmiş, ikincisini de Aylin Aslım ile düet yaptıkları ‘Elveda’ya bekliyorum! Gençlerin geçen çarşamba Kadıköy’deki Dorock XL’de verdikleri konser de deyim yerindeyse ‘yıkıldı’. Canlı yakalarsanız kaçırmayın.

TEKİL-A

Bahsedeceğim diğer Denizlili grup Tekil-A ilk klipleri ‘İçelim mi’yi Youtube kanalında yayınladı. Yazlık yerlerde kah ciplerin tepesinde kah deniz kenarında plajlarda çektikleri keyifli görüntülerle sizi hemen şarkının havasına da sokuyorlar. Grupta elektro-gitar çalan yakışıklı Alper Varlıker de kuzenim oluyor. O kadar da torpil yapayım değil mi?

CUMA GECESİ ATEŞİ

Geçen sezon Zorlu’daki Le Baron’da fırtına gibi esen Amerikalı ‘house diva’ Danna Leese, Cuma gecesi programlarına tekrar başladı. Sosyeteden fırsat kalırsa mutlaka siz de görün.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder