Uğur Alkapar İstanbul'un balıkçıları
HABERİ PAYLAŞ

İstanbul'un balıkçıları

Haberin Devamı

Hazır mevsimiyken biraz balık yiyelim. İstanbul’da yüzlerce balık lokantası var. Lüksü de bulunuyor salaşı da. Fiyatıyla kalitesiyle memnun bırakan balıkçıların yanında “Bir daha gitmem” dedirtenler mevcut. İşte benim seçtiklerim.

ATLAS (ARNAVUTKÖY)
Bu semtin balıkçıları kazığıyla meşhurdur. Atlas Balık’ı ayırın. Ucuz diyemem ama iyi yemek ve kaliteli servisiyle ödediğiniz parayı hak ediyor. Mezeler çok lezzetli. Balık köfte, mantı, kokoreç gibi seçenekler çok başarılı. Atlas Balık’ın öne çıkan özelliği bir hastane kadar temiz olması. Üstüne bir de Boğaz manzarası var. İçkiyle kişi başı 150-200 arası ödersiniz.

AKIN (KARAKÖY)

Cihangirliler burayı keşfedene kadar güzeldi. Bu salaş balıkçı ünlenince rezervasyonsuz gidilmez, servisi çekilmez hale geldi. Söylediğimiz rakıyı yemeğin sonuna doğru içtiğimiz bile oldu. Sadece ara sıcak sipariş verdi diye masadan kaldırılanları da gördük. Mezeler vasat, balık her yerde zaten aynı. Suyu kağıt bardakta içiyorsunuz diye de az hesap ödeyeceğinizi sanmayın!

TARİHİ ALİ BABA (KİREÇBURNU)

İstanbul’da kebapçısından köftecisine, hatta balıkçısına, ‘Ali Baba’ adlı çok lokanta var. Ama hiçbiri 100 yıllık bir geçmişi olan ‘Tarihi Ali Baba Balıkçısı’ değil.

Çocuğuyla balık yemeye gelen ailelerden rakı-balık muhabbeti yapan gruplara kadar, müşteri yelpazesi geniş. Tabaklarca mezenin dışında levrek marine, lakerda, çirozun üzerine bir de çinekop yedik. Kişi başı 100 TL.

CİBALİ BALIKÇISI VASİLİS (BALAT)

Bu çevrede benzer isimli yerler var. Aman dikkat! Cibali Balıkçısı, Vasilis’in yeri. Balat’ta Rum Kilisesi’nin yanında. Üst katı yüksek tavanlı, tuğla duvarlı ve ferah.

Kaya koruğu, midye sote, Vasilis salatası, kalamar ızgara ve kefal yumurta çok güzeldi. Sayamayacağım kadar çok mezenin üzerine hamsi, çinekop ve palamut yedik. Rakısıyla birlikte kişi başı 125 TL hesap geldi.

USKUMRU (ANADOLU HİSARI)

Uskumru’da bildiğiniz klasik mezeler var. Ama onlar da çok lezzetli diyemem. Porsiyonlar biraz küçük. Balık köftesi, fener kavurma gibi ara sıcakları fazla yağlı.

Levrek ızgarası fena değildi ama iyi balığı bulduktan sonra evde de pişirirsiniz. İçkisiyle birlikte kişi başı 200 TL. ödedik. Tek numarası muhteşem Boğaz manzarası. Ama o paraya değer mi siz karar verin.

Düğün şarkıları olur inşallah!

Hande Yener, Ümit Cem Şenol ile nişanlandı. Lasteks mayolarla sahneye çıkıp seksi danslar yapan Hande Yener’i kırmızı kurdeleli alyansla görünce beni bir gülme tuttu. Kahve tepsisiyle servis yaptığı kareyi de şaka sandım. Sen kalk ülkenin en seksi kliplerini çek, tabular yık, sonra da ‘kız isteme’ töreninin nesnesi ol!

Neyse, zaten klipleri RTÜK tarafından yasaklanan Gülşen de 5 yıl birlikte yaşadığı Ozan Çolakoğlu ile nikah kıymak için müstakbel kocasının ailesine kahve yapmak zorunda kalmıştı. Artık yeni albümlerinde ikisinden de davullu zurnalı kına gecesi şarkıları bekliyoruz.

Mavi saçlı Deniz

Star TV’de sabah magazin programı sunan Deniz Akkaya ekrana ayda birkaç kere rengini değiştirdiği kısacık saçları ile çıkıyordu. En son mavi saçlı halini gördüm. Duyduğuma göre kanal yönetimi Deniz Akkaya’yı uyarmış. O yüzden 1 haftadır saçları siyah. Bence hem ekrana bir renk geliyordu, hem de kendisine çok yakışıyordu. Yazık oldu.

DUAYEN CHEERS PERA

Beyoğlu’nda en çok ne var derseniz, meyhane var! Ama hepsi de iş yapıyor. The Marmara Pera’nın arkasındaki köşeye açılan Duayen Cheers Pera da Salı akşamı gittiğimde doluydu. Dekoruyla Yunan adaları havası yakalayan Duayen, yemekleriyle de Ege’yi ayağımıza getirdi.

Lakerda, hamsi füme gibi balıklı mezeleri özellikle başarılıydı. Kaya koruğu ve ısırgan otu da pek sık bulunmayan lezzetler. Kalamar tavasını da masadaki herkes çok beğendi. Servisin hızı, garsonların kibarlığı da 10 numara. Kalabalık bir grup olarak gittik ve keyifli bir akşam geçirdik. Kişi başı 120-150 TL arasında ödersiniz.

Su gösterisi eşliğinde yemek: Watergarden

Watergarden, Batı Ataşehir’de içinde birçok lokanta bulunan bir kompleks. Ortasında ise yarım saate bir su gösterisi yapılan dev bir havuz. Bir yandan Kaşıbeyaz’da fındık lahmacun yiyorsunuz, diğer taraftan 10 dakika boyunca dans eden suları izliyorsunuz. Hakan Akkaya da Watergarden’da butik ve kafe açmaya hazırlanıyormuş. En merakla beklenen ise Huqqa’nın yeni şubesi

Sıradaki haber yükleniyor...
holder