Uğur Alkapar Kebap cenneti Kaşıbeyaz
HABERİ PAYLAŞ

Kebap cenneti Kaşıbeyaz

Haberin Devamı

Yeniköy’deki Kaşıbeyaz’ın girişi bir otel lobisi gibi. Dekoru ise 70’li yılların stilize filmlerindeki ‘zengin evi’ konseptinde. Kafanızı çevirdiğinizde gördüğünüz Boğaz manzarası ise eşsiz. Kaşıbeyaz tam bir kebap cenneti. İsimlerini kendilerinin koyduğu birçok çeşidi var.

Mezelerle karnınızı doyurmayın diye o alanda özellikle az seçenek bırakılmış. Kaşıbeyaz’dan bekleneceği gibi lahmacunu, içli köftesi, sürekli sıcacık gelen puf pidesi harika.

Kebaplardan ise ‘Kaşıbeyaz Sarma’yı şiddetle tavsiye ediyorum. Ama mahallenizdeki esnaf kebapçısında değil de Boğaz’da lüks bir lokantada olduğunuzu unutmayın. Bütçenizi ona göre ayarlayın.


4'ten 4'e NÖBETÇİ OCAKBAŞI

Ocakbaşının modası hiç geçmez. Beyoğlu’nda Tomtom’daki tarihi Demirhan binasının giriş katında yeni açılan ‘4ten 4e’ bu türün ilginç bir örneği.

Adından da anlaşılacağı gibi öğleden sonra 4’te açıyorlar, sabah 4’e kadar. Yani tam bir nöbetçi ocakbaşı! Etler Balıkesir, şalgam Tarsus, zeytinyağı Manisa, kekik Sivas, turşu Konya, kadayıf Antep’ten geliyor. Yemesi de İstanbullulara düşüyor. Kurbağayı öp

KISS THE FROG

Rumelihisarı’ndaki ‘Kiss the Frog’un başlıkta gördüğünüz anlamına bakıp masalsı, prensesli, pembe bir lokanta beklemeyin. Burası bir brasserie (hafif yemekler sunan lokanta) ve uzmanlık alanı deniz mahsülleri. İddialı menüde karidesler, somonlar, kalamarlar var.

Ama hepsi özgün yöntemlerle ilginç yemeklerde. Benim favorim ‘levrek ceviche’ oldu. Yemeğin ötesinde buraya akşamları ambiyansı, müzikleri için de gelen bir kitle var. Yani sadece damak tadı için değil, eğlenmek için de isabetli bir seçim.

ŞEHİRDE NELER OLUYOR?

Sürdürülebilir moda ve sanatı birleştiren sergi ‘Geleceği Giydirmek’, Beyoğlu’ndaki Adahan İstanbul Otel’de 13 Ekim’de başladı. Sergi, 3. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında 4 Aralık’a kadar devam edecek.

✔Türk asıllı İngiliz modacı Hussein Chalayan (Hüseyin Çağlayan) 19-23 Ekim 2016 tarihlerinde İstanbul’da ilk kez düzenlenecek Türkiye Tasarım Haftası için İstanbul’da olacak. Hussein Chalayan, 20 Ekim saat 13.00’de Lütfi Kırdar Kongre Merkezi ve Sergi Sarayı’nda konuşacak.

✔İKSV’nin müzik danışmanlığında hazırlanan ‘Kanyon’da Her Yer Müzik’ festivalinde bugün saat 19.00’da Kerem Görsev Quartet ve Elif Çağlar sahnede

✔Klasik müziğin en pop hali, dev bir orkestra, bol ışık efektli bir sahne ve dansçılarla bu gösteride. Antonio Vivaldi’nin eserlerine çağdaş bir yorum getiren ‘Vivaldianno City of Mirrors’ 5 Kasım’da Ataşehir’deki Ülker Sports Arena’da.

✔‘Castle in the Snow’ şarkılarıyla meşhur olan İsviçreli grup Kadebostany 4 Kasım’da Zorlu PSM’de konser verecek. Yılın en iyi müzik etkinliklerinden biri olacağı muhakkak.

✔90’lı yılların efsane kulüplerinin işletmecisi Şeniz Bengüer, yazın Bodrum’daki Mandarin Oriental’da açtığı Superjazz’ı, Akaretler’deki W Hotel’e taşıdı. Caz sevenler için bir vaha.

✔Yazlıktan kopup gelen bir kulüp daha: Madeo. Çeşme’deki beach club Karaköy’de şık bir mekan olarak karşımızda. Sabahlara kadar süren eğlence tarzını Karaköy’e taşıması dileğiyle.

✔Yazlıktan kopup gelen bir kulüp daha: Madeo. Çeşme’deki beach club Karaköy’de şık bir mekan olarak karşımızda. Sabahlara kadar süren eğlence tarzını Karaköy’e taşıması dileğiyle.

✔1 yıl önce kapanan Cihangir’deki Leyla’nın yerine ‘Hazine’ geldi. Daha şimdiden hafta sonu rezervasyonları dolmuş.

✔Bir süredir kapalı olan tarihi Pano Şarap Evi 5 Kasım’da kapılarını tekrar açıyor. Eski müdavimlerine duyurulur.

✔Türkçe müziğin değişmez adresi Sess sonunda sezona start verdi. Nişantaşı böylece biraz daha renklenmiş oldu. Açılış partisinde kulübün müdavimleri yine çok eğlendi.

✔Sona eren Moda Haftası’nda defileler kadar partiler de konuşuldu. Asmalımescit’teki 5’ta (Fayf okunuyor) erkek stil internet sitesi Adam In Town’un düzenlediği partide mankenler, modacılar, fotoğrafçılar buluştu. Gecenin yıldızı ise ‘İlla Aşk’ şarkısıyla ünlenen popçu Kerim’di. Herkes onunla fotoğraf çektiriyordu.

✔Vizyondaki ‘Yok Artık 2’ filminin şarkısı ‘Oturmaya mı Geldik’i söyleyen Emir Yargın’ı keşfetmekte çok geç kalmışız. Farklı bir müzik, zekice sözler ve çok eğlenceli klipler... Youtube’de ismini bir aratın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder