Uğur Alkapar Köptü altı partisi
HABERİ PAYLAŞ

Köptü altı partisi

Haberin Devamı

Ben eski Galata Köprüsü’nün altındaki rock barların efsane dönemine yetişemedim. Köprü’nün boşaltılması ve yanması İstanbul’a geldiğim ilk yıllara rastlar. Sonrasında yerine gelen köprünün altındaki balık lokantalarına ise kanım hiç ısınmadı.

Önce çok pahalıydılar. Kimse gitmeyince aralarında çok ucuzları çıktı ama bu kez de hizmet kalitesi düştü. O güzelim manzaranın ve kaybolan mirasın ardından üzülürken bir parti haberi geldi.

Köprünün Karaköy tarafında, altta yer alan 800 kişilik The Clone’da harika bir elektronik müzik partisi yapılacak! 10 Mart’taki bu organizasyonda Meksikalı DJ Betoko çalacak.

Türk DJ’ler arasında Hande Yener’in oğlu Çağın Kulaçoğlu da var. Yıllar sonra belki de o köprüaltı eğlencesinin tadını bu şekilde yakalarız kim bilir.

Batı yakasının hikayesi

1950’lerin New York’unda geçen beyazlar ve Latin kökenliler arasındaki çete savaşlarını bir aşk hikayesi eşliğinde anlatan ‘Batı Yakasının Hikayesi’ 1957’de bir müzikal olarak sahneye konmuş. 1961’de yapılan filmi de klasikler arasındadır. Müzikal 80’lerde, 90’larda ve 2000’lerde olmak üzere 3 kez daha sahnelere döndü. Aradan 60 yıl geçtikten sonra da sonunda İstanbul’a geldi!

‘Batı Yakasının Hikayesi’ 18 Mart’a kadar Zorlu PSM’de izlenebilecek. Müzikler zaten o kadar klasik ki “A ben bunu zaten biliyorum” diyebileceğiniz en az 2-3 şarkı çıkacaktır. Kostümler rengarenk, dekor sade ama ışıklar altında hoş bir etki bırakıyor.

Sıkılmadan 2 saat boyunca hikayeyi izleyebilirsiniz. İstanbul’un bir kültür-sanat çölü haline geldiği şu dönemde bu gibi işler nefes almamızı sağlıyor. Bitmeden yakalayın.

Pekin'den Şişli'ye

Şişli’deki Marriott benim gibi Mecidiyeköy çöllerinde çalışan biri için harika bir nokta. Bir kere restoranları düzayak. Yemeğinizi yerken dışarı gören camlar sayesinde hala hayatın içindesiniz. Geçtiğimiz günlerde İspanyol yemeği günleri vardı.

İspanyol bir şefin elinden çıkan tapas, paella, churros gibi lezzetleri deneme şansım oldu. 16 Mart’ta da Çin mutfağı günleri başlıyor.

Pekin ördeği, noodle gibi klasik Uzakdoğu yemeklerini merakla bekliyorum. Amerikalıların koşa koşa gittiği ‘happy hour’ saatleri de otelin barında 18.00-20.00 arası. Tüm içecekler yarı fiyatına!

Edremit'e 'Bahar' geldi

Birazcık güneş gördük ya, hemen tatil planları yapmaya başladık. Ben gideceğim yerde ne yeniyor ne içiliyor, hangi lokantası ünlü ona bakıyorum. Keşfedilmeyi bekleyen yerlerin başında Edremit’te yeni açılan Lokanta Bahar geliyor. Sosyal medyadan takip etmeye başladığım lokantanın yemeklerine bakınca acıkıyorum.

Yeni olmasına rağmen kısa sürede Edremit’te adı duyulan Bahar’da ev yemekleri var. Ev yemekleri ama bazılarını hayatta uğraşıp evde yapmazsınız. Keşkek, beşamel soslu dana, süt kuzu gömleğine sarılı ciğer sarma, kuzu tandır, ev baklavası sanat eseri sayılabilecek o yemeklerden bazıları. Valla Edremit’e İstanbul’dan her gün uçak var.

En kısa zamanda gidip o yemekleri tatmak için sabırsızlanıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder