Uğur Alkapar Kültür sanat ve Firuze
HABERİ PAYLAŞ

Kültür sanat ve Firuze

Haberin Devamı

İKSV bugünlerde Film Festivali ile gündemde sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Kültür sanat işleri, ne yazık ki artık sadece bir avuç entelektüelin takip ettiği üzücü bir ada haline geldi. Ne diyorduk, İKSV Şişhane’deki binasının tepesine konuşlanmış Firuze Meyhanesi ile gündemde!

Firuze muhteşem bir Haliç manzarası eşliğinde ortalamanın üstünde mezeler sunuyor. Ara sıcakları ise ana yemeğe fırsat bırakmayacak kadar iyi. Özellikle o minik içli köfteler tadından yenmiyor. Lakerdası ve humusu da benim için ön plana çıkan iki lezzetti.

Kültür sanat ve Firuze

Hele bir de ilerleyen saatlerde 90’lar Türk popu eğlencesi başlamıyor mu! Geceyi bitirmek için harika bir yol. Yemek desen yemek, eğlence desen eğlence. Rezervasyonsuz gitmeyin.

HAYATIN ANLAMI: MANTI


Kayseri’nin ünlü restoranı Çemen’s, Zorlu’daki Eataly’nin ‘pop-up’ (olduğu yerde böyle birden fırlayarak ortaya çıkıveren) konseptinin yeni konuğu. 13 Mayıs’a kadar Eataly’nin içinde misafir ağırlıyorlar.

Çemen’s Kayseri’nin pastırmadan kahvaltılığa, mantıya dek yöresel ürünler satan bir mağazasıyken restoran işine de girmiş. Kayseri’den gelen Hatice İstanbulluoğlu’nun Eataly’de yakalarsanız size heyecanla bunları anlatacaktır.

Kültür sanat ve Firuze

Yemeklere gelince, etli bamya çorbası, sucuk, sucuk içi, pastırma, etli yaprak sarması, yağlama, tepsi mantısı, Kayseri mantısı (evet, hepsinden yedim) aklınızı başınızdan alacak. Tepsi mantısının hayatın anlamını keşfettiren lezzetinin üzerine kitap yazabilirim. Çemen’s bir ay daha Eataly’de.

BU YÜZDEN HER GECE BEN


-İstanbul sosyal yaşamı Eylül’den beri soluk almıyor. Her akşam bir etkinlik. Hatta bazen aynı anda 2, 3 organizasyon var. Geçtiğimiz günlerde Philips yeni televizyonlarını Nişantaşı’nın en şık mekanlarından Must’ta tanıttı. Hem teknoloji hem de lifestyle alanında çalışan gazeteci ve blogger’ların oluşturduğu ilginç bir konuk kitlesi vardı.

Kültür sanat ve Firuze

-GQ dergisinin Hatemoğlu ile Salı akşamı yaptığı parti de son günlerin gözde kulübü Bebek Angie’deydi. Ama Vodafone’un geçen hafta Soho House’da yaptığı Didem Soydan ve Mahmut Orhan’lı ‘Şampiyonlar Ligi’ partisi kesinlikle daha iyiydi.

-Canlı müzik malum çok revaçta. Bu akımın parlayan yıldızı ise Taksim People’da cumartesi geceleri çıkan Selen Servi. Duyduğuma göre son dönemde lansmanların da gözde mekanı olan People’da markalar organizasyonlarında hep Selen Servi’yi çıkarmak istiyormuş.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder