Uğur Alkapar Kurabiye canavarlarına Peleki
HABERİ PAYLAŞ

Kurabiye canavarlarına Peleki

Haberin Devamı

Semt sakinlerinin çok iyi bildiği, benim yeni keşfettiğim Peleki Pasta ve Ekmek Fırını, Teşvikiye’de Şakayık Sokak’ta. Bisküvi inceliğindeki kurabiyelerinin lezzeti inanılmaz. En az yarım kilosunu çıtır çıtır yer bitirirsiniz.

Susamlı çubukları ve cevizli ekmekleri de çok iyi. Bu arada Ramazan dışında güzel pide arayanlar için de burası doğru adres...

THE GALLIARD’IN SOSİSİ

İstanbul’da iyi sosis bulmak pek kolay değil. Avrupa’nın birçok ülkesinde marketten alacağınız ortalama bir sosis bile çıldırtıcı lezzete sahipken biz anca büfelerde “Turşu ketçap olsun mu abi” diye sorulan tatsız tuzsuz şeylere talim ediyoruz.

Etiler’deki the Galliard gurmeler için 60 santimlik sosis yaptırmış! Tabii o kadar uzun olması tek numarası değil. Eti, baharatı derken özel yapım sosis lezzetiyle başımı döndürdü. Bu keyif yanında peynir soslu patates kızartması ve ev yapımı hardalıyla tamamlanıyor.

NURAN KARAKÖY'DE
Karaköy’deki Maya, Didem Şenol’un yemekleri ile şehrin en önemli lezzet noktalarından biriydi. Ne yazık ki kapandı. Ama yerine gelen ‘Nuran’ hiç de hayal kırıklığı yaratmadı.

3 yıldır Samatya’da Meze adlı bir lokanta işleyen Anıl Yorgancılar ve annesi Nuran Hanım buraya harika bir meyhane açtı. Yemekler anne eli değmiş ‘gibi’ değil, gerçekten annenin ta kendisi yapıyor.

ORİJİNAL TATLAR

Her şey birbirinden lezzetli. Yanık yoğurtlu çalı fasulyesi, vişneli kısır, yeşil elmalı levrek marine, peynirli pazı sarma ve ahtapot tandır mutlaka denenmesi gereken lezzetler. Burada ana yemek yok.

Zaten ara sıcaklarla iyice doyuyorsunuz. Ve içkiyle birlikte ortalama kişi başı 120 TL civarı makul bir ücret ödüyorsunuz. En sonda tahinli kabak tatlısını da lütfen atlamayın.

HUZUR ORTAMI CAFE BIAS

Akaretler büyük yatırımlarla açılan, gösterişli kafe ve lokantalarla dolu. Daha mütevazı bir yer aradığınızda çok dolanmadan Bias Cafe’de alın soluğu.

Tam bir huzur ortamı. Kitabınızı, gazetenizi okuyun; tabletinizi bilgisayarınızı alıp nette gezin, bir şeyler karalayın.

Kahvaltılıkları yurdun dört bir yanından geldiği için çok başarılı. Zahteri Antep’ten, yeşil ceviz reçeli Bolu’dan, katmeri Sivas’tan. Ha bir de çok iyi kahve falı bakıyorlar!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder