Uğur Alkapar Rengarenk bir kariyer
HABERİ PAYLAŞ

Rengarenk bir kariyer

O ünlülerin menajeri, basın danışmanı, sırdaşı, dostu, iş arkadaşı. Aslında kendisi çalıştığı bazı ünlülerden daha şöhretli. Özgür Aras, kariyerinin 30’uncu yılını kutluyor. Bugüne dek Seda Sayan’dan Aleyna Tilki’ye kadar Türkiye’nin en büyük isimleriyle çalışan Aras’ın salı akşamı vereceği davet yıldız akınına uğrayacak. Ünlü isimlerin kapalı kutusu olan Özgür Aras Bodrum’da çocuk yaşta çevre aktivisti olarak ünlenmiş. Ödüller almış. Sonra Ankara’ya taşınmış ve çevre ile ilgili çalışmalarına devlet düzeyinde devam etmiş.

Haberin Devamı

O kadar renkli bir kariyer ki bu 30 yıla müzik yazarlığından menajerliğe, basın danışmanlığına, yöneticiliğe, işletmeciliğe, televizyonculuğa kadar her şeyi sığdırmış, kitaplar yazmış. Aslında eğlence hayatının son 30 yılının bilinmeyen kayıtları Özgür Aras’ta saklı. Ama onun bu kadar çok sevilmesinin nedeni ser verip sır vermemesi, ağzının sıkı olması. Kimse hakkında hiçbir kötü söz söylememesi. Kendisini en az 30 yıl daha sektörde göreceğimizden hiç şüphem yok.

BAS GİT!

Nova Norda pop müziğin alternatif farklı seslerinden. Elektroniğe yakın tarzıyla benim birçok müzisyenden daha çok ilgimi çeken Nova Norda, aynı zamanda bazen mesajlı, bazen duygusal ama daima samimi ve gerçek hayattan hikayeler anlatan sözleriyle dinleyicisine iyi müzik dinlediğini hissettiriyor. Bu kural yeni şarkısı 'Bas Git'te de değişmedi. Nova Norda bu şarkı için "Bu parçayı yaşadığım büyük bir kalp kırıklığı üzerine yazdım.

Sevgiye olan inancını sarsacak kadar büyük bir acı yaşadıktan sonra, sınırlarını çizmek ve kendi iyiliğin için 'Artık hayatıma girmene izin vermiyorum! demekten başka çare kalmıyor” diyor. 'Hayır' demenin bir ödül gerektirdiğine inanan Norda single kapağına da iyileşmenin kutlandığı bir ödül törenini uygun görmüş. Ben Nova Norda'nın kafasını çok seviyorum. Sağlam, özgün ve renkli. Aynı hissi müziğinde de sonuna kadar yaşıyoruz zaten. Kadınlar Nova Norda'yla birlikte toksik erkeklere böyle sesleniyor artık: "Bas git!"

Alternatif sesler

Açıldığı günden bu yana şehrin müzik anlayışını değiştirmesinin yanı sıra hem yerel hem de küresel müzik kültürünü yaşatan bir merkez haline getiren, Bomontiada’daki Babylon, şubat ayında da müzik severlerin buluşma adresi olmayı sürdürüyor. Katılımcılarını farklı sesler, yeni fikirler ve yeni keşiflerle buluşturan Babylon, Kamufle, Sattas, Simba Roots Sound System ve C Fyah ile Bob Marley Doğum Günü Kutlaması, Jenny Hval, Ceren Gündoğdu, Burakbey, Hey Gidi Günler, Cümbüş Cemaat, Emir Taha, Balkan Wedding Party, Nilipek, Kanto Record presents: Shock Kulturel ve Oldies But Goldies’i sahnesinde ağırlamaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Rengarenk bir kariyer

KEDİ OLMAK BİR HARİKA

Yarı Türk Ayla Field ile evli olduğundan ‘Enişte’ dediğimiz İngiliz şarkıcı Robbie Williams tam bir kedici çıktı. Nestle’nin hayvan maması markası Purina’nın afacan kedisi Felix ile kamera karşısına geçen Williams ‘It’s Great To Be A Cat’ (Kedi olmak bir harika) isimli bir şarkı yazmış. Bu arada şarkıcının evinde Elvis ve Priscilla adında iki kedisi var!

YOLA ÇIKMA VAKTİ

İlki 1996 yılında yapılan ve yirmincisinden sonra verilen altı yıl araya rağmen geçen yıl 140’ı İstanbul, 200’ü Anadolu kentleri olmak üzere 340 grup başvurusu alarak rekor kıran Roxy %100 Müzik Günleri’nin 22’ncisi ‘Yola çıkma vakti!” sloganıyla yeniden başladı. Yarışmaya katılmak isteyen ve özgün bestesi olan müzisyenler, başvurularını MP3 formatında 17 Nisan 2023 tarihine kadar ‘roxymuzikgunleri.com.tr’ sitesi üzerinden yapacak. Organizasyonun tanıtımı geçen salı Roxy’de yapıldı.

Haberin Devamı

Rengarenk bir kariyer

TÜRKLER LONDRA’YI DANS ETTİRDİ

Monkey Project yaptığı elektronik müzik organizasyonlarıyla kalbimizi kazanmış bir Türk şirketi. Artık sınırları aşan MP artık dünyaya açıldı. Önce Mykonos, Brüksel ve Meksika Tulum'da etkinlikler yapan MP, geçen hafta sonunda ise elektronik müzik dünyasının önemli merkezi Londra'da eski bir metro istasyonunda bir parti düzenledi. DJ Tennis ve Carlita'yı ağırladı. Yeni rotalar ise, Karayipler ve Paris.

Rengarenk bir kariyer

EN ŞIK HAMAM

İstanbul’da son dönemde eski hanlar, sarnıçlar hatta mahkeme binaları çok şık mekanlara dönüşüyor. Instagram dünyasında olduğumuz için görsel açıdan etkileyici ortama sahip bu mekanlar kısa sürede popüler oluyor. Altunizade’deki Old Hammam da bunlardan biri. Adı üstünde eski bir hamam olan mekan ortamın avantajını iyi yemek ve kaliteli canlı müzikle birleştirerek güzel bir iş başarmış. Altunizade semtinin kurucusu ve isim babası, Abdülmecid ve Abdülaziz dönemlerinin önemli devlet adamı İsmail Zühtü Paşa’nın 150 yıllık tarihi hamamı içinde açılan Old Hammam’ın başında işletmeci Ersan Şen bulunuyor. Sahnesinde ise Seçil Gür, Umut Akyıldız gibi canlı müziğin popüler isimlerini ağırlıyor.

Rengarenk bir kariyer

ŞOV YAPTI

Bizim gittiğimiz akşam Levent Dörter adeta şov yaptı. Hem şahane şarkılar seslendirdi hem de şık esprileriyle konukları gülümsetti. Eşi Dilan Çıtak’ın hem babasının hem de kendisinin soyadını almasıyla dalga geçen Dörter, Dilan’ı sahneye “Dilan Çıtak Tatlıses Dörter Jackson Timberlake” diye çağırınca kahkaha attım.

NEFİS YEMEKLER

Ersan Şen’in hazırladığı menü fiks olmasına rağmen her tabak lezzetli, hepsi özenli. Nazuktan, fesleğenli şakşuka, ıspanaklı atom, peynirli Girit dolma, humus, elmalı semizotu, mangolu levrek marin gibi mezelerle birlikte etli pazı sarma ve ıspanaklı peynirli mücver var. Buğday risotto yatağında tiftik tandır ise tek kelimeyle mükemmel.

NİŞANTAŞI’NDA KEYİF

Aylar önce Nişantaşı’ndaki Reasürans Çarşısı’nın içinde açılan Arto’s adlı restorandan bahsetmiştim. Geçen hafta bir kez daha gittim. Burası kısa sürede müdavim mekanı olmuş. Sohbetler, kutlamalar son hız devam ediyor. Herkes birbirini tanıyor gibi. Belli bir saatten sonra masalar arası muhabbetler gezmeler falan oluyor. İşte aradığım samimiyet. Arto’nun yemekleri ise gün geçtikçe daha da mükemmelleşiyor. Kalabalık gruplar için hazırladıkları fiks menüde bile her tabak bir sanat eseri gibi çıkıyor mutfaktan. Çünkü içeride işini severek yapan bir ekip var. Arto’s sıcaklığını, keyfini herkes yaşamalı.

Rengarenk bir kariyer

SEVGİLİLER GÜNÜ ÖNERİLERİ

Bir Sevgililer Günü daha yaklaştı. Sevgilisi olanlar nasıl sürprizler planlasam diye düşünürken bazıları da benim için her gün sevgilimin günü deyip 14 Şubat’ı protesto ediyor. Siz romantiklerdenseniz birkaç önerim var…

AŞK TADINDA

Levent’teki 5 yıldızlı Sheraton İstanbul Levent aşkı kutlayan herkese hitap eden keyifli alternatifler hazırladı. 14 Şubat Sevgililer Günü Çikolata Atölyesi, nefes kesen İstanbul manzarası ve canlı müzik eşliğinde romantik bir akşam yemeği, Shine Spa’da çiftlere özel masaj seçenekleri Sheraton Istanbul Levent’te sunulan seçenekler arasında.

DİYARBAKIR MUTFAĞI

Fişekhane’deki Fırın-ci, et kültürünün her halinden, birbirinden lezzetli kahvaltı çeşitlerine ve tadına doyulmaz çorba tariflerine kadar birçok lezzetli seçenek sunuyor. Özel reçetelerden oluşan yeni nesil Diyarbakır mutfağından enfes lezzetlere yer veren Fırın-ci, Sevgililer Günü’nde misafirlerini birbirinden eşsiz yemekleri deneyimlemeye davet ediyor.

AYAKLARDA ROMANTİZM

Kadınların her dönem zarafette birinci tercihi olan stilettolar ve erkek şıklığını tamamlayan rugan ayakkabılar, Sevgililer Günü’nde de özel hediyelerin başında gelecek. Tasarımlarıyla son dönemin en çok dikkat çeken markalarından biri olan Tamer Tanca, ‘aşk şıklığı’nı ön plana çıkaran yüzlerce seçenek sunuyor. Online sipariş de mümkün.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder