Uğur Alkapar Şehrin tatlı keçisi: The Urban Goat
HABERİ PAYLAŞ

Şehrin tatlı keçisi: The Urban Goat

Keçilerin boynuzu bereketin simgesidir. Nişantaşı Şakayık Sokak’taki The Urban Goat (Şehirli keçi) ise sahiplerinin keçi sevgisi nedeniyle bu adı alsa da büyük porsiyonları ile gerçekten bereketli yemekler sunuyor. Şimdiden semtin popüler buluşma noktalarından biri haline gelen The Urban Goat, rahat ortamıyla keyifle vakit geçirebileceğiniz bir yer.

Şef Emir Kaan’ın lezzetli yemekleri ile renklenen menüde bagel’dan risottoya, balık ekmekten burrataya farklı mutfaklardan seçenekler var. Sunumlar da çok başarılı. Hem damağa hem göze hitap ediyor.

Haberin Devamı

İçeceklerde ise taze taze hazırladıkları buzlu çaylar açık ara öne çıkıyor. Kırmızı orman meyveli buzlu çayın rahatlıkla bağımlısı olabilirsiniz. Kendi icatları Urban Puff tatlısı ise çok tehlikeli. “Ay Bu çok, yiyemem” diyorsunuz ama tadına baktıktan sonra dakikalar içinde hepsini tüketiyorsunuz!

Şehrin tatlı keçisi: The Urban Goat

BURGER BABA: HOPDADDY

Yıllarca fast food zincirlerinin 3 milimetre inceliğindeki köfteleriyle yapılmış hamburgerlere talim etmiştik. Sonra çok şükür dev köftelerini gramla ölçen gerçek burgerciler ete doymamızı sağladı. Yeni nesil burgercilerin arasında Hopdaddy Burger öne çıkıyor.

Yeniköy şubesinde hatırı sayılır bir kitle edinen Hopdaddy, Maslak 1453’te de bir şube açtı. Hopdaddy’nin farkı öncelikle hem restoranlarında hem de web sitelerinde sizi görsel olarak tatmin etmeleri. Hopdaddyburger.com adresine girerseniz gözlerinizi uzun süre ekrandaki müthiş burgerlerden alamayacaksınız.

Ekmeğini, köftesinin gramını, içine eklemek istediklerinizi kendiniz seçerek burgerinizi yaratabileceğiniz gibi, 20’den fazla hazır çeşitten birini de isteyebilirsiniz. Benim favorim, çok iyi bir fikir olduğunu düşündüğüm ‘Alaturka Burger’. Kebaptan esinlenen köftesi Antep fıstıklı. İçinde kaşar, domates ve közlenmiş biber var.

Ayrıca lokum, sosis, baharatlı ya da parmesanlı patates kızartması ve geniş bira seçenekleri çok çekici. Ama en önemlisi etleri çok kaliteli ve lezzetli. Afiyet olsun.

Şehrin tatlı keçisi: The Urban Goat

DEVELİ’DE İFTAR

Ramazan’ın en sevdiğim yönlerinden biri milyonlarca insanın aynı anda aynı hislerle yemek yemesi. Bu semt meydanlarındaki iftar çadırlarında da böyle, şık lokantalarda da. Geçtiğimiz günlerde kebabın ülkemizdeki en köklü markalarından olan Develi’nin Nişantaşı şubesinde iftar yaptık.

Haberin Devamı

Semtin hoş görünümlü hanımları ve beyleri “İftar saati gelmiştir” anonsu ile yemeğe başladı. Doğrusu tüm restoranda adeta koca bir aile yemek yiyordu. O his çok hoşuma gitti. Develi’nin menüsü, gelenek olduğu üzere, hurma, zeytin gibi iftariyeliklerle başlıyor. Tabii yanında çay.

Ardından gelen lahmacun, içli köfte ve efsane kebaplardan oluşan tadımlık parçalar tıka basa doyuruyor. Ama diyetisyenler hep uyarmıyor mu iftarda fazla yemeyin diye? Dikkat edin, Develi’de bu uyarıyı unutacağınız kesin!

ALAÇATI’DA BİR LEZZET NOKTASI: SOTA

Balıkçımız, deniz ürünleri restoranımız çoktur da kabuklu konusunda menülerimiz zayıftır. Meraklıları da o kadar sever ki illa peşine düşer. Onlara güzel bir haberim var. Bu yaz Alaçatı’ya tatile gittiklerinde mutlaka Sota’ya uğrasınlar. Istakozlu fettuccine, şarap soslu kum midyesi, mavi yengeç, istiridye, yerli karides gibi tatları burada bulabilecekler.

Haberin Devamı

Sota, Alaçatı’nın meşhur kahvaltılarını da atlamamış. Merada beslenen ineğin sütüyle yapılan tereyağı, Ayvalık’tan gelen taş sıkım zeytinyağı ve Kars’tan gelen özel peynirlerler ne kadar özendiklerinin kanıtı. Akşamları da Ege’ye has hazırlanan ara sıcak ve mezelerin eşliğinde, haftada üç gün canlı müzik var.

Bahçesiyle, yemeğiyle, ambiyansıyla Sota, Alaçatı’nın bu yaz öne çıkan mekanlarından biri olacak.

SUMA BEACH AÇILIYOR

Geçen yaz İstanbul’da kalan eş dosttan kim var kim yoksa hafta sonları Kilyos’taki Suma Beach’e taşınmıştı. Gece müzik ve dans, ertesi sabah deniz ve güneş… Aynı gelenek bu sene de devam edecek gibi görünüyor. Enerji içeceği Burn’ün sponsorluğunu yaptığı Suma Beach’in sezon açılışı bu cumartesi (2 Haziran). Elektronik müzikle ilgilenenlerin yakından tanıdığı Carl Craig, DMX Krew, Vincent Lenieux, Cem G, Evrim de Evrim ve Mr. Sür gençleri eğlendirecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder