Uğur Alkapar Uzakdoğu mutfağının şehirdeki en iyi 10 adresi
HABERİ PAYLAŞ

Uzakdoğu mutfağının şehirdeki en iyi 10 adresi

Haberin Devamı

İstanbul’da Çin ve Japon mutfağına ilgi her geçen gün artıyor. Pahalı ve lüks lokantalar kadar ucuza Uzakdoğu yemekleri yiyebileceğiniz yerler var. İşte bence şehrin bu alandaki en iyi 10 adresi.

1-SHANG PALACE (BEŞİKTAŞ)

Shangri-La Otel’in içindeki Shang Palace 1 numara. Yemekleri bizim damak tadımıza göre yorumlanmış. Derisi ile servis edilen ördeğin lezzeti eşsiz. Noodle taptaze. Siparişi verdiğinizde yapılıyor, hamuru yumuşamadan pişiriliyor. Çay töreni ise harika bir şov. Olumsuz tarafı, loş ışıklı ortamın biraz kasvetli olması.

2-ZUMA (İSTİNYEPARK)

Zuma’yı ‘biraz modern Japon mutfağı, biraz füzyon yemekler’ diyerek özetleyebiliriz. Menüde boş yok, her şey güzel. Kokteyllerden mutlaka tadın. En sonda tatlı tabağını sakın atlamayın. Müşterilerin yarısı ünlü. Dekor ve ortam sizi uçuracak. Zaten fiyatlar da biraz uçuyor! Ama verdiğiniz her kuruşa değiyor.

3- BANYAN (ORTAKÖY)

Malezya, Endonezya, Vietnam ve Tayland’a uzanan mutfak, suşi ile Japonya’da noktalanıyor. Narenciye marineli somon tartar bir efsane. Manzara muhteşem. Macera seviyorsanız menüdeki adını zor okuduğunuz yemeklerden sipariş verin. Damak tadınız tutucuysa buraya değil kebapçıya gidin.

4-CHİNESE TİME (BEŞİKTAŞ)

İlk 3 sıradaki lokanta için gerçekten bütçeniz sağlam olmalı. Beşiktaş’taki Chinese Time iyi Çin yemeği ve suşi için hesaplı bir seçenek. Buranın etli Çin mantısı çok başarılı. Miso çorbası ve limonlu dondurmasını mutlaka deneyin. Satışın çoğunu evlere servisle yapıyorlar. Fiyat-kalite oranı yüksek.

5- P.F. CHANG’S (ETİLER)

Buranın tatları Çin mutfağının Amerikan damak tadına uygulanmış hali. Türkler için çok uygun lezzetler var. Dinamit karides P.F. Chang’s’in imza yemeği. Hafif acı soslu o karidesten kadehlerce yersiniz. Çünkü kokteyl kadehinde servis ediliyor! Suşilerini ise nori denen yosuna sarmadan yapmaları ilginç.

6- DRAGON (HARBİYE)

Harbiye’deki Hilton Oteli’nin içindeki Dragon 1987’de kurulmuş. İstanbul’un eskilerinden. İçeri girdiğinizde kendinizi gerçekten Çin’de sanabilirsiniz. 30 yıldır kalitesini düşürmemiş. Bir klasik olan Dragon’da etli yemekler 80 TL. 2 adet karides 38 TL. Limiti en yüksek kredi kartınızı yanınıza alın.

7- HİTODE

(GÜMÜŞSUYU) Gümüşsuyu’ndaki Park Otel’in terasındaki Hitode’nin en büyük artısı manzarası. İkincisi, suşisi. Japon şeflerin hazırladığı suşiler son derece lezzetli. Servis, minyatür bir teknede yapılıyor. Zevkinize göre suşi bulamamaktan şikayetçiyseniz Hitode’ye bir bakın.

8- YADA (İSTİNYE)

İstinye’de bir ara sokakta, ancak bilenlerin gidip bulacağı bir yer burası. Olmadık bir zamanda bile sosyetik isimlerle karşılaşmak mümkün. Suşi konusunda uzmanlaşmış bir lokanta. Özellikle sıcak servis edilen suşi çok seviliyor. Biraz uzak ama kalkıp gittiğinize değecek kadar iddialı.

9- IOKI (ETİLER) 3

şubesi bulunan Ioki’de menü çok geniş. Çin mutfağının klasikleri ile Japonların suşi çeşitleri burada buluşmuş. Ben buharda pilavlarını çok beğeniyorum. Tatlı ekşi soslu tavuk ve karides tempura da iyi yaptıklarından. Ancak herkes Ioki’nin eskiden daha iyi olduğu konusunda hemfikir. 9’dan da olsa listeye girmeyi başarıyor.

10- SUSHİTTO (CİHANGİR)

Mahallenin en yeni lokantası Sushitto sadece ‘noodle’ı ile benim gönlümü fethetmeyi başardı. Bu yemeği ancak listenin başlarındaki o yüksek fiyatlı yerlerde bulacağınız lezzette yapmayı başarıyorlar. Küçücük bir dükkan olmasına rağmen Cihangirlilere kendilerini sevdirdiler. Ama suşi konusunda biraz daha çalışmaları gerek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder