Uğur Alkapar Yollarda bulurum seni!
HABERİ PAYLAŞ

Yollarda bulurum seni!

Haberin Devamı

Tatilci arkadaşlarımdan keşfettikleri güzel yerleri bildirmelerini istedim.Yollara düştüğünüzde fırsatınız olursa gidip buraları mutlaka görmelisiniz.

GAGARİN (KAŞ)

Rock’çı Aylin Aslım İstanbul’u terk edenlere katıldı ve Kaş’ta bir bar açtı: Gagarin. Adı bar ama değme restoranlara taş çıkartıyorlar. Zaten sloganları “Sokakta eski metalci, kabinde DJ, mutfakta aşçıyız!” Akşam sekizde başlayan yemek servisinde menünün en meşhurları deniz ürünlü paella, hamburger ve ızgara kalamar. Kokteylleri ile de konuşulan Gagarin’in cazibesinde büyük etken ise rahatlıkla “Başka yerde yok” diyebileceğimiz müzikleri. 12’den sonra Kaş’ta kim var kim yok zaten burada toplanıyor. O kalabalıkta dans edenler, şarkılara eşlik edenler, sohbet etmeye çalışanlar birbirine karışıyor. Ama herkes çok mutlu. Zira ertesi gün yine geliyorlar!

PİNO CAFE (AYVALIK)

Ayvalık’ın en şirin sokaklarından birinde bulunan Pino Cafe yörenin balık-meze kültürüne alternatif olma iddiasında. İstanbul’dan Ayvalık’a transfer olan Pınar Özel kafesinde farklı tatlar deniyor. Müşterileri ise bundan karlı çıkıyor. Makarnalardan ekmeklere her şeyin ev yapımı olduğu Pino, kiş konusunda iddialı. Mevsimine göre değişen içeceklerden, karadut suyu, koruk suyu ve erik suyu ve limonata spesiyaller arasında.

İSTASYON (AKÇAY)

Balıkesir’e bağlı Akçay’ın en güzel deniz kıyısı lokantası galiba burası. Şef İsa Öztürk otlar ve taze baharatları Kazdağı eteklerinden kendisi topluyor. Burada zaten yörenin balıkları, kabukluları ve istakozları servis ediliyor. Çeşit çeşit meze ve ara sıcak derken keyifli bir şekilde sofradan kalkıyorsunuz. Üzerine bir de sahile hafif hafif vuran minik dalgaların verdiği huzur eklenince, İstanbul’a hiç dönmek istemiyorsunuz.

KUMSAL (DİDİM)

Didim-Söke yolu üzerindeki Kumsal Restaurant tam anlamıyla ‘salaş balıkçı’ dendiğinde aklınıza gelecek lokantanın ta kendisi. Öyle şık gösterişli bir dekoru, kaliteli masaları sandalyeleri yok. Ama buradaki balıklar ve diğer deniz ürünlerini bu çevrede o kadar iyi yapan başka yer yok. Zaten denizin ta dibindesiniz. Personel hem samimi hem saygılı. Sabaha kadar oturup rakı-balık ‘takılmak’ isteyebilirsiniz. Ama salaşlığına bakıp umutlanmayın, fiyatları hiç de ucuz değil!

SABANOĞLU (DENİZLİ)

Yolunuz benim gibi Denizli’ye düşerse mutlaka Bayramyeri’ndeki Kebapçı Enver’e bir öğlen uğrayın. Çünkü akşam yok! Kağıt üzerinde servis edilen Denizli kebabını ellerinizle yedikten sonra akşamı beklemeye başlayın. Akşam da Kınıklı’daki Sabanoğlu Grill’e gidin. Bu ‘steakhouse’da İstanbul’dakilerde ne varsa mevcut. Hatta fazlası var! Üstelik fiyatları da en az yüzde 30 daha ucuz. Bir de kadınlara özel her gün 5 çayı yapıyorlarmış. İlginç değil mi?

Erkekler peşinde!

Yeni popstar adayları çok dikkatimi çekiyor. İyice zorlaşan müzik piyasasında neler yapacaklar merak ediyorum. ‘Azad Et’ isimli bir şarkı ile çıkan Arman da bunlardan biri. Arman online eşcinsel kültür ve yaşam dergisi ‘Gzone’a kapak olmuş. Büyük bir cesaret göstererek etek giymiş!

O etekle en az bir İskoç kadar erkeksi ve seksi görünüyor. Röportajında birçok ilginç söz söylemiş ama aklımda en çok şu kaldı: “Ben kadınları kovalıyorum, erkekler de beni!”

Sevgili Tarkan

Bir yaz daha Tarkan’ın Harbiye konserleri sona erdi. Herkes ‘Kıl Oldum Abi’ şarkısıyla dalga geçerken bile sahiplendiğim için kendimde ona seslenme hakkı buluyorum. Sevgili Tarkan, biz hayranların olarak biraz benciliz. Geçmişten de kurtulamıyoruz. Seni hep ‘Kuzu Kuzu’ döneminde yüzüne düşen yarı uzun saçların, mavi atletinden arz-ı endam eden o pazulu kollarınla görmek istiyoruz. Metin Arolat’ın çektiği klibindeki göğsü açık bluzunla, kovboy çizmelerinle yaptığın kıvrak danslar hiç bitmesin istiyoruz.

Evlenmiş, baba olma planları yapan, sporu bırakıp kilo almış Tarkan’ı sahnede en fazla bir kez göbek atarken görünce içimizi sıkıntı basıyor. Köşe koltukta ayaklarını uzatmış, az şekerli kahvesini içerken, “Hanım bu televizyonun kumandası neredeydi?” diye seslenen, mahallenin ‘Tarkan Abi’si kendi yaşamlarımızın sıradanlığını hatırlatıyor bize. Biz seni hiçbir zaman ‘o’ olmadığın için sevmiştik. O zaman Tarkan’ın en sevdiğim şarkısı kendisine gelsin: ‘Kır Zincirlerini!’

Sıradaki haber yükleniyor...
holder