Yağmur Kalyoncu Yaz Bitmeden Gel…
HABERİ PAYLAŞ

Yaz Bitmeden Gel…

Yaz bitmeden gel

Yapraklarım solmadan

Narlar olmadan gel

Gün devrilmeden

Yeşil erik beyaz örtüye konmadan gel

Doya doya seviş benimle hadi

Açık saçık konuş benimle hadi

Buram buram yaseminler tüterken

Alev alev tutuş benimle hadi

Her mevsime uygun bir Sezen şarkısı vardır. Yaz, kış en az bir kere canı çeker insanın. Değer kulaklarımıza, ruhumuza sezdirmeden Sezen... En sevdiğim bir tanesiyle kocaman bir merhaba size. Size ve yavaş yavaş sonuna geldiğimiz yaz günlerine, akşamlarına, aşklarına…

Geçen hafta özel bir içerikle sizlerin karşısına çıkmıştım. Öyle güzel mesajlar attınız, öyle motive edici yorumlar yaptınız ki sizlere buradan teşekkür etmeden geçemedim. Sevgili Mehmet Coşkundeniz’ in “Aşk cesurların işidir. Bize aşkı ve cesareti tekrar hatırlattın” cümlesi bana da doğru yolda olduğumu gösterdi. Ruhuma, kalbime dokundu. Ne mutlu bana sizlere bu iki duyguyu aşkı ve cesareti hatırlatabildiysem.

Haberin Devamı

Bu küçük teşekkür notunun ardından kaldığımız yerden devam edebiliriz …

Yaz bitmeden yapılacaklar listenizde neler vardı? Listenize eklediğiniz kitaplar okundu mu? Sayfa sonlarına her mevsim işe yarayacak dip notlar alındı mı? Takip gündemimizde şu sıralar döviz kuru olsa da şehir etkinliklerine zaman ayırabildiniz mi? Püfür püfür esen Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava konserlerine gitmek dolar indi çıktı derken alev alev yanan yüreğinize, stresinize iyi gelebilir. Havalar oldukça sıcak ve nemli ama yine de bu bahaneyi bertaraf edip kendinize, sağlığınıza zaman ayırarak spor yapmaya başladınız mı? Bütün yıl iş koşturmacasından ihmal ettiğiniz sevdiklerinizle, ailenizle güzel bir akşam yemeği yediniz mi mesela. Tahta sandalyede ya da porselen takımlı masada farketmez. İstanbul’da olanlar ! Çektiniz mi boğazın kokusunu içinize, baktınız mı doya doya dalgalı denize. Aşık oldunuz mu? Ee hatırlattık hatta cesaretlendirdik. Olmadıysanız ne duruyorsunuz. Niye başka baharlara bırakıyorsunuz yaz dururken.

Hadi hadi bırakın iç karartıcı sohbetleri. Gelecek mi meçhul o gelecek günlerin kaygılarını, tasalarını… Bir küçük mola verin kendinize. Yaz bitmeden dolarla, euroyla satın alamayacağınız çok güzel duygular var yaşanmayı bekleyen. Anılar var bozdurmayı değil kaydolmayı bekleyen.

Haberin Devamı

Hadi gelsin o zaman bu haftanın kaçamak önerisi.

KALAMIŞ’TAN MAVİNİN DERİNLİKLERİNE UZANAN YOLCULUK

Şehrin içinde şehirden kaçabileceğiniz bir adres takibime takıldı bu hafta. Wyndham Grand istanbul Kalamış Marina Hotel. Otelin Kurumsal İletişim Müdürü sevgili arkadaşım Zeynep Temurlenk’ in yönlendirmesi ile bizleri karşılayan ve tüm gün ilgi ve alakasını üzerimizden esirgemeyen ekip bizi ilk olarak otelin şahane manzaralı teras havuzuna yönlendiriyor. Asansör çıkışı, çıkılacak üç beş merdivenin sonunda inanılmaz bir İstanbul manzarası size merhaba diyor. Kalamış’a tepeden bakan, çok büyük olmasa da huzurlu, sessiz, sakin manzara gölgesindeki sonsuzluk havuzu BENİ DENE diye bağırıyor. Bizde kırmıyoruz tabii… Havuz başında pembe çiçeklerle ve tüllerle süslü özel bir alan var (ki video çekimimizi göz koyduğum bu alanda yaptık.) İsterseniz burada manzaraya karşı masaj keyfi de yapabiliyorsunuz. Bali ve Taylandlı masörlerin rahatlatıcı masajlarıyla İstanbul’un karmaşasından ve yorgunluğundan arınabilir, huzurun tadına varabilirsiniz. Ayrıca sonsuzluk havuzuna eşlik eden JiggerRoof Bar’ da özenle hazırlanan birbirinden renkli kokteylleri yudumlayabilir ve ödüllü şef Mehmet Yalçınkaya’nın hazırladığı enfes lezzetlerin tadına da bakabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yaz Bitmeden Gel…

Bir hatırlatma … Bu alana çocuk misafirler kabul edilmiyor. Çocuklar ve ebeveynleri için bahçe katında düzenlenmiş bir havuz daha var. Henüz çoluk çocuğa karışmadım ama sizler için burayı da keşfettim. Çocukların bağıra çağıra şarkılar söyleyip, su oyunları oynayabildiği bu özel havuzu düşündükleri için otel yönetimine teşekkür etmek istiyorum.

Yaz Bitmeden Gel…

Bahçe havuzunun hemen yanı başında yeşilliklerle çevrili bir yemek alanı var. Günün kalan kısmı için burada sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıklarla enerji depoluyoruz. Buradan sonraki istikamet Spa keyfi. Otelin sağlıklı yaşam ve spor kulübünde dinlenip günün yorgunluğunu atıyoruz. Yorgunluk denirse buna tabi.

Yaz Bitmeden Gel…

Gelelim bu mini tatilin bedeline … Tüm gününüzü Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’ de geçirerek bedeninizi ve ruhunuzu şımartmak için hafta içinde kişi başı 180TL ‘yi, hafta sonu ise 250 TL ‘yi gözden çıkarmanız gerekiyor.

Yaz Bitmeden Gel…

CİLT BAKIMINIZI İHMAL ETMİYORSUNUZ DEĞİL Mİ?

Havuzdu güneşti derken cilt bakımınızı ihmal etmiyorsunuz değil mi? Daha önceki yazılarımda özellikle vurguladım. Bakımlarınızı ihmal etmemeniz gerektiğini. Yaz ayları çoğumuz için tatil demek olsa da cildimiz tatil tanımıyor maalesef. Güneşin zararlı etkilerini en aza indirmek ve özellikle güneş altında kullanılan yağlı ürünlerle nem dengesi değişen cildinizi, yüzünüzü korumak için birkaç basit uygulamayla bakım rutininize tembelliğin ağır bastığı yaz aylarında da devam etmeniz gerekiyor. Bu hafta yaz aylarında; su bazlı içeriği ile tercih ettiğim Avène serisi ile cilt bakım uygulamamı paylaşıyorum sizlerle.

Bakım sırlarımdan biri yaz kış kullandığım güneş koruyucu krem. Güneşe çıkmadan en az yarım saat önce cildimi ve yüzümü koruyucu kremlerle güneşe hazırlıyorum. Yazın makyaj yapmayı sevmediğim için cilt kusurlarımı kapatan bir güneş koruyucu tercih ediyorum. Eua Thermale Avene Spf 50+ Fluide Teinte, renkli yapısı ile cilt kusurlarımı kapatarak ton farklılıklarımı eşitliyor leke ve izlerin görünmemesi için bana yardımcı oluyor. Termal su ile zenginleştirilmiş hafif ve altınımsı dokusuyla cildimi parlatıyor. Benim gibi ışıltı sevenler için sonuç çok başarılı.

Yaz Bitmeden Gel…

Cildi güneşin zararlı UV ışınlarından koruyan Eua Thermale Avene güneş ürünleri aynı zamanda doğada çözünebilir formülü ile denizlerimizi de koruyor.Biliyorsunuz doğa ve hayvanlar söz konusu olunca bu konuda farkındalık yaratmaya çalışan markaları bir kez daha takdir ediyor ve sonuna kadar desteklemeye çalışıyorum onları.Bedenimizi elimizi yüzümüzü güzelleştirirken hayvanlara ya da doğaya zarar vermemek de önemli benim için. Eua Thermale Avene, denizlerimizi korumak ve kirliliği önlemek amacı ile TURMEPA ile işbirliği yapıyor ve bu konuda farkındalığı arttırmayı hedefliyor.

Yaz kış çantamdan ayırmadığım bir diğer ürün Avène ailesinden Termal Su. Benim gibi hassas ciltlere sahip olanlar için gönül rahatlığı ile bu ürünü önerebilirim. Makyaj altı ya da makyaj sabitleyici olarak da kullanabilirsiniz. Etkisine gelince sabah akşam sprey formunda olan bu ürünü uyguladığınızda cildinizdeki sakinleme yatışma hissini hemen fark ediyorsunuz. Özellikle güneşlenme sonrası oluşabilecek kaşıntı ve kızarıklıklar için birebir. Plaj çantalarınızın olmazsa olmazlarından bence.

Yaz Bitmeden Gel…

Bu haftalık benden bu kadar. Önümüzdeki hafta uzun bir bayram tatili öncesi yine bakım ve kaçamak önerilerimle sizlerle olacağım.

Aklınızda kalacağına, anılarınızda kalacak yaz günleri için yaz henüz bitmeden ufak da olsa sizi motive edecek, mutlu edecek küçük küçük planlar yapmaya zaman ayırın. Kendinizi ihmal etmeyin

Sıradaki haber yükleniyor...
holder