Yaşar Özay

30 Haziran 2017, Cuma 12:45

TEOG YEP sonuçları açıklandı, 176 öğrenci 500 tam puan aldı

1.2 milyon ailenin heyecanla beklediği Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP) ile yüzdelik dilimleri açıklandı. Öğrenciler 6., 7. ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanlarını, yerleştirmeye esas puanları ile il ve Türkiye geneli yüzdelik dilimlerini MEB'in www.meb.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.

MEB'den yapılan açıklamaya göre toplam 1 milyon 192 bin 858 öğrencinin yerleştirmeye esas puanı (YEP) hesaplandı ve sonuçlara göre 176 öğrenci 500 puan aldı. Öğrenciler tercih ve yerleştirme işlemleri için illerde oluşturulan tercih ve yerleştirme rehberlik komisyonlarına müracaat ederek gerekli bilgiyi alabilecek. Okullarda öğrenci ve velilere tercih ve yerleştirme işlemlerinde rehberlik hizmeti için 81 ilde toplam 26 bin 846 öğretmen görevlendirildi.

ÖZELE KAYIT OLAN DEVLETİ TERCİH EDEMEYECEK

Aralarında yabancı özel liselerin de yer aldığı özel okullarda ilk kayıt dönemi YEP’in açıklanmasıyla birlikte başladı. Son iki yıldır olduğu gibi bu yıl da ailelerin önce “Özel mi, devlet mi?” kararını vermeleri gerekiyor. Çünkü özel okula kayıt yaptıran velinin devlet liseleri için tercih hakkı olmayacak.

Özel okullar taban puanlarını geçen haftalarda açıklamıştı. Bu okullar üç kez önkayıt-kesin kayıt dönemi yapacak. Boş kontenjanları kalırsa da 2 günlük bir serbest kayıt dönemine girecek. Bu okullar için bir tercih listesi hazırlanmayacak. Puanı tutan veliler, istedikleri kadar okula önkayıt yaptırabilecek. Bir öğrenci de aynı anda birkaç okulun kayıt listesinde yer alabilecek. Bu durumda veli seçim yaparak bunlardan birine kesin kaydını yaptıracak.


13 Haziran 2017, Salı 05:00

Kadir Has'a 20 yılda 500 milyon dolar

Kadir Has Vakfı, Kadir Has Üniversitesi için 20 yılda tam 500 milyon dolarlık yatırım yaptı.

Ünlü hayırsever işadamı Kadir Has'ın öncülüğünde, 1992 yılında çalışmalarına başlanan ve 1997 yılında resmi kuruluşu gerçekleşen Kadir Has Üniversitesi eğitimde 20’nci yılını doldurdu. Kurulduğu günden bu yana Kadir Has Vakfı’nın 500 milyon doları aşan yatırımla desteklediği Kadir Has Üniversitesi teknolojiyi en verimli şekilde kullanan üniversitelerin başında geliyor. Türkiye’de ilk mobil ders uygulamasını gerçekleştiren, akıllı kürsü kullanarak öğrenci ve akademisyenlerin tüm teknolojik gereksinimlerine cevap veren üniversite, geçen yıl Steelcase Aktif Öğrenme Merkezi’ni de kurarak bir ilke daha imza attı.

İNOVASYON DERSİ

Yeni neslin öğrenme şekillerindeki değişimlerin, teknolojinin kullanımını kaçınılmaz hale getirdiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Mustafa Aydın “Teknolojiyi en verimli kullanan üniversitelerden biri olarak bu alandaki girişimlerimize bir yenisini daha ekledik. Öğrenim ve Öğretimde Mükemmeliyet Merkezi’ni kurduk” dedi. Müfredata girişimcilik ve inovasyon dersi de koyduklarını belirten Prof. Aydın “Mezun olmak için alınması gereken bir sosyal sorumluluk dersi vardı. Bu dersle, girişimcilik ve inovasyon dersini aynı konsept altında topladık. Her öğrencinin mezun olabilmek için bu derslerden birini başarmış olması gerekiyor” diye konuştu.