Yaşar Özay 1 milyon 300 bin öğrencinin tercih maratonu başladı
HABERİ PAYLAŞ

1 milyon 300 bin öğrencinin tercih maratonu başladı

TEOG yerleştirme puanları bugün açıklanıyor. Puanların açıklanmasıyla özel okulların ilk kayıtları da alınmaya başlandı.

MEB’in bu yıl aldığı karara göre, özele kayıt yaptıran öğrenci devleti tercih edemeyecek. TEOG tercihlerinde geçen yıl yaşanan sıkıntıların bu yıl tekrarlanmaması için biz dizi önlem alan Bakanlık, özel okul tercihlerini öne çekerek, kayıt için 12 günlük bir süre verdi.

SON GÜN 5 TEMMUZ

Bakanlığın ilan ettiği yerleştirme takvimine göre, özel okulların lise hazırlık ve lise 9’uncu sınıflarına kayıtlar 24 Haziran ile 5 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Devlet okullarına başvurular ise 6-16 Temmuz’da alınacak. 14 Ağustos’ta da devlet okullarının yerleştirme sonuçları açıklanacak. 17 Ağustos’ta da yedek alımlar yapılacak. Özel okula kaydını yapan öğrenci ayrıca resmi okulları tercih edemeyecek. Kaydından vazgeçerse de 17 Ağustos’ta yedek alımlarda resmi okullara nakil tercihinde bulunabilecek. Uzmanlar ise Anadolu Liseleri tercihlerinin özel okullardan sonraya bırakılmasını ve özel okullara kayıt için verilen 12 günlük süreyi eleştirdiler. Veliler ise bu koşullarda özel ve devlet arasında tercih yapmakta zorlandıklarını belirterek, “Devlette mi şansımı denemeliyim yoksa özel okul tercihi mi yapmalıyım? Özel okul tercihi yaparsam ücretler çok yüksek burs alabilir miyim? Özel okul istemesem de devlette şansımı denesem ama yerleştiğim okulu beğenmediğimde ya istediğim özel okulda kontenjan kalmazsa gibi sorulara cevap aramaya başladılar.

Haberin Devamı

TERCİHTE VELİLERİN BİLMESİ GEREKENLER

* Öğrenciler 24 Haziran- 5 temmuz tarihlerinde özel okullar arasında kayıt geri çekebilir ve başka bir okul tercihinde bulunabilirler.

* Kayıt sürecinde velinin kayıt çekmesi durumunda okullar yıllık ücret üzerinden %10 kesinti yapabilirler.

* 6-16 temmuz tarihleri arasında bir özel okula kayıt yaptıran öğrenci devlet okulunu tercih edemez.

* Nakil başvuruları 17 Ağustos 2015 tarihinde başlayacak

* Teşvik almak isteyen veliler 3 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında başvuru yapabilecekler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder