Yaşar Özay İyi lise için son viraj
HABERİ PAYLAŞ

İyi lise için son viraj

Haberin Devamı

Öğrencilerin lise seçimini belirleyecek TEOG’da basit hatalar sınavı etkileyebiliyor.

TEOG’un 2. aşamasına yedi gün kaldı. Öğrenciler iyi bir liseye geçmek için son şansları olan ikinci sınava hazırlanırken uzmanlar konuların tekrar gözden geçirilmesini tavsiye ediyor. Ayrıca etkili bir öğrenme için 40 dakika ile iki saat arasında çalışmanın ardından bir saat ara verilmesi gerekiyor.

Öğrenciler bu dönemde testlerde yanlış çözdükleri soruların doğrusunu öğrenmek için çaba harcamalı. Son gün sadece akla gelen bir sorunun cevabına bakılmalı, tüm konuları tekrarlamak gibi bir hataya düşülmemeli.

Sınava doğru çalışma temposu düşürülmeli ve stresten uzak durulmalı. Yine kapalı havada çalışma düzenine alışan öğrenciler son gün piknik, dışarıda yemek gibi açık hava etkinliklerine girişmemeli. Uzmanlar sınava bir hafta kala ailelerin “çalış” baskısı yapmamasını hatırlatıyor. Son hafta öğrencinin düzenli beslenmesine dikkat edilmeli, daha sakin ve sağlıklı iletişim kurulmalı, başarısız olması durumunda yaşayacakları bir ceza olarak gösterilmemeli.


EN SIK YAPILAN HATALAR:


Sınava bir hafta kala tekrar yapmak yerine konu öğrenmeye çalışmak. Yanlış çözülen soruların doğrusunu öğrenmemek Ara vermeden 3-4 saat çalışmak Son gün tüm konuları tekrar etmeye çalışmak Sınav öncesi pikniğe ya da dışarıya yemeğe gitmek Sınava geç kalmak

Sıradaki haber yükleniyor...
holder