Yaşar Özay Mültecilere online üniversite
HABERİ PAYLAŞ

Mültecilere online üniversite

Haberin Devamı

Dünyanın birçok üniversitesinin online derslerle katkı sağladığı bir havuzdan artık Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılar da ders alabilecek.

Yaşar Üniversitesi sayesinde Türkiye’deki Suriyeli mültecilere ücretsiz yüksek öğrenim olanağı doğdu. Almanya’da bir grup genç girişimcinin başlattığı Kiron Platformu’nda 2 binden fazla öğrenci, 30’a yakın üniversitenin ve eğitim kurumunun akademik ortaklıkları sayesinde tamamen ücretsiz lisans eğitimi alıyor.


Üstelik öğrencilere bilgisayar gibi eğitim araç gereci de temin ediliyor. Yabancılara Türkçe öğretmek için tasarlanan ders içerikleri de bu işbirliği kapsamında sığınmacıların kullanımına açılacak. Sığınmacılar uzaktan eğitimle Türkçe öğrenme şansı da bulacak.

TÜRKÇE DE ÖĞRENECEKLER

Sürekli eğitim merkezi kapsamında bir sertifika programı olarak planlanan işbirliği Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ile Kiron Kurucusu ve Genel Direktörü Markus Kresler arasında imzaladı.

Markus Kresler dünya çapında milyonlarca mülteciye, ücretsiz olarak akredite bir üniversite eğitimi alıp mezun olma fırsatı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Prof. Dinçer ise bu işbirliğini farklı projelerle de devam ettireceklerini ifade etti.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder