Yaşar Özay Soruları çözerken bunlara dikkat!
HABERİ PAYLAŞ

Soruları çözerken bunlara dikkat!

Haberin Devamı

Sınav uzmanları LYS’de çıkacak açık uçlu soruların nasıl çözüleceğine ilişkin uyarılarda bulundu.

Sınav uzmanlarına göre çoktan seçmeli de olsa açık uçlu da olsa öncelikle yapılması gereken sorunun okunup, iyice anlaşılması. Bu yüzden hızlı okuyup, hemen karar vermeyin. Açık uçlu sorularda ne sorulduğunu anlamaya çalışın. Olası cevapları düşündükten sonra bunlar içerisinde size en doğru olan cevabı yazıp kodlayın.

ELEME YOK

Açık uçlu sınavlarda seçenek eleme mümkün olmadığından cevap öğrenci tarafından oluşturulmalı. Bu nedenle özellikle sayısal içerikli soruları aceleye getirmeden, sakin bir şekilde çözün. Sözel içerikli sorularda da ilk akla gelen cevabı kodlamadan önce diğer alternatifleri düşünün.

BOL BOL OKUYUN

Açık uçlu soruların çoktan seçmelilere göre farkı, cevabın öğrenci tarafından bulunup yazılması ve kodlanması. Bu nedenle sözel içerikli sorularda anlama ve cevabı yazılı ifade edebilme, sayısal içerikli sorularda ise problem çözebilme ve sonucu bulma becerisi önemli. Sözel içerikli soruların daha iyi cevaplanabilmesi için okuduğunu anlamayı ve yazmayı kolaylaştıracak, kelime dağarcığını artıracak etkinliklerin en önemlisi olan okumayı bol bol yapmakta fayda var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder