Yaşar Özay Soruları dikkatli okuyun
HABERİ PAYLAŞ

Soruları dikkatli okuyun

Haberin Devamı

Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), 15 Mart Pazar gerçekleştirilecek. Sınava, 2 milyon 126 bin 681 aday başvurdu. YGS’de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ortak müfredata dayalı Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacak.

YGS'de öğrencilere Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru sorulacak. Sınav nedeniyle adaylara seslenmek istiyorum.

Güçlü olduğunuz testen

Sınava kendinizi güçlü hissettiğiniz testten başlamanız kaygınızı azaltabilir. Çözmeye başlamadan önce o bölümü hızla gözden geçirin. Her testte önce size kolay gelen soruları cevaplayın. Daha sonra turlama tekniğiyle başa dönüp diğer soruları cevaplayın. Cevaplayamadığınız sorularla gereğinden fazla uğraşmayın. Bir testteki kolay sorunun da zor sorunun da aynı puan değerinde olduğunu unutmayın. Zamanınız kalırsa geriye dönüp çözemediğiniz sorulara tekrar bakarsınız.

Soruyu doğru okuyun


Soru kökünü dikkatlice okuyun. Soruyu doğru çözmek için ne sorulduğunu iyi anlamalısınız. Soruyu doğru okuyup doğru anlamak yarı yarıya çözmek demek. Bazen soruyu tam okumadan cevap vermeniz, rahatlıkla çözebileceğiniz bir soruyu yanlış yapmanıza neden olabilir. Doğru seçeneği bulsanız bile diğer seçeneklere de göz atın.

Doğru seçenek, birbirine çok benzeyen ve doğru olmayan seçenekler arasındadır. İki seçenek arasında çok ince farklılıklar olabilir. Özellikle cevap yoruma dayalı ise böyle bir çelişki yaşadığınızda soruyu tekrar, dikkatlice okuyun ve seçeneklerden size en doğru gelene karar verin. Dört yanlışın bir doğruyu götürdüğünü unutmayın ve rastgele işaretleme yapmayın.

Kodlama yaparken soru numarasına bakın. Cevapları sayfa sayfa 5’erli gruplar halinde soru numaralarını kontrol ederek kodlamanız zaman kaybınızı ve kodlama hatası yapmanızı önler; hem de size minik dinlenme aralıkları sağlar. Tüm cevapları birden kodlamayın. Genellikle kaydırmalar tüm cevapları birden kodlamaya çalışırken ve zaman yetmeyecek endişesi ile oluyor. Süreyi son saniyeye kadar kullanın. Sınavı bitirdiğinizde kalan zamanı kontroller için ayırın. Şimdiden hepinize başarılar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder