Yaşar Özay TEOG için en iyi strateji
HABERİ PAYLAŞ

TEOG için en iyi strateji

Haberin Devamı

Darüşşafaka Eğitim Kurumları Eğitim Danışmanı Oktay Aydın 23- 24 Kasım da yapılacak ilk sınavlar için öğrencilerin bir an önce harekete geçmeleri gerektiğini söyledi. Aydın öğrencilere izlenecek stratejileri gösterdi. Sınav müfredatla bire bir sorulardan oluşsa da öğrencilerin test sistemine adapte olmaları şart.

TEOG’da yanlışlar doğruları götürmediği için her soru mutlaka cevaplanmalı. Çok fazla oyalanmadan turlama tekniği ile tüm sorulara göz atıp sonra tekrar başa dönerek en yüksek net sayısına ulaşmaları gerekiyor. Sınavlar zor değil ama sorun da burada başlıyor.


Zor olmadığı için 2-3 doğru cevapta bile başarı sırlamaları çok sert oynayabiliyor. Okul başarı puanı da yerleştirme puanında etkili. Okuldaki dersleri de ciddiye alın.

İlk yapılacak iş güzel bir ders çalışma programı hazırlamak. Haftalık programda günlük olarak hangi dersi ne kadar çalışacağımız, o gün hangi dersi tekrar edeceğimiz ve kaç soru çözeceğimiz olmalı. Soru havuzlarından sorular çözülüp sorulacak sorular ile ilgili öngörüler oluşmalı. Önceki TEOG soruları bulunup aynı sınav atmosferi oluşturulup öğrenci kendi seviyesini görmeli. Yanlış yapılan sorular tekrar çalışılmalı.

Sınav konuları belirlendi

2016-2017 TEOG sınavına girecek öğrenciler için sınav konuları belli oldu. Öğrenciler Matematikte çarpanlar ve katlar, üslü ifadeler ve kareköklü ifadeler; Türkçe’de fiilimsiler, cümlenin öğeleri, sözcükte anlam, cümlede anlam, paragrafta anlam, deyimler, atasözleri, özdeyişler, yazım kuralları, noktalama işaretleri, edebi türler ve söz sanatları; Fen ve Teknoloji’de ise insanda üreme, büyüme, gelişme ve basit makineler konularından sınav olacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder