Yaşar Özay TEOG'da yabancı dil sorulmasın
HABERİ PAYLAŞ

TEOG'da yabancı dil sorulmasın

Haberin Devamı

İyi bir eğitim için TEOG sınav sonuçlarının doğru değerlendirilmesi gerektiğini belirten Eğitimci Hatice Yılmaz, “Ben olsaydım TEOG’da yabancı dil sorusu sormazdım” dedi.

Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz Türkiye’de eğitim adına adım atmak için TEOG sınav sonuçlarının doğru değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. TEOG modelini, ufak tefek eksiklikleri ve hataları olsa da sağlıklı bulduğunu kaydeden Yılmaz, “Bir ölçme sistemi yapmak zorundayız. Başka türlü nasıl seçeceğiz? Ama sonuçlarından da ders çıkarmalıyız” dedi.

Sorularda adaletsizlik var

TEOG’da, din kültürü ve yabancı dil alanında soru sorulmasının da bu hatalar içinde olduğunu belirten Yılmaz, yabancı dilde özel okullarda okuyanların devlet okulu öğrencilerine göre avantaj sağladığına dikkat çekti. Yılmaz, din kültürü sorularıyla ilgili de şunları söyledi: “Din kültürü, seçmeli bir ders ama her dine mensup çocuklarımız var. Bütün dinlerin kültürünü veren bir içerik olsa tamam ama sadece İslamiyet ile ilgili sorular sorulduğu için adaletli bulmuyorum.”

'Çocuklar geleceğimizin garantisi’

Üretken bir nesil yetiştirmek için Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı’nın (PISA) ev ödevlerine uyulması gerektiğini belirten Yılmaz, şunları söyledi: “Türkiye’de ben istiyorum ki öğretmenlik mesleğinin üzerinde daha çok durulsun; öğretmenler hizmet içi eğitimlerle daha çok desteklensin. Çünkü geleceğimizin garantisi çocuklarımız. Eğer dünyadaki akranlarından geri kalırlarsa ekonomimizin iyi olarak kalması mümkün olmayacaktır. Eğitim olmazsa ekonomik gelişim olmaz.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder