Yaşar Özay Üniversiteyi görmeden tercih yapmayın
HABERİ PAYLAŞ

Üniversiteyi görmeden tercih yapmayın

Haberin Devamı

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, üniversite giriş sınavı öncesi adayları uyardı. Aydın, her yıl 500 bin öğrencinin yanlış tercih nedeniyle yeniden sınavlara girdiğini, bu durumun ülke ekonomisine zarar verdiğini ve öğrencilerin hayata atılmalarını geciktirdiğini dile getirerek şöyle konuştu; “Öğrenciler, üniversiteye hazırlık sürecinin ardından seçtikleri bölümleri ve okulları tanımadan tercih yapabiliyor.

Bölümü tanımadan tercih yapıp üniversite eğitimine başlayan öğrenci, bölümü tanıyıp taleplerine karşılık gelmediğini görünce, okuduğu bölümde mutsuz veya başarısız oluyor. Bu da öğrenciyi bölüm değiştirmeye ya da sınava yeniden hazırlanmaya yöneltebiliyor. Aynı şekilde bir öğrenci tercih ettiği okulu gidip görmeden, tanımadan tercih yapıyorsa beklentilerine de cevap bulamayabiliyor, bu da öğrenciyi yine mutsuzluğa ve başarısızlığa itiyor” diyerek öğrencilerin tercih edecekleri üniversiteleri gidip görmeleri, üniversitelerin rehberlik servisleriyle görüşmeleri gerektiğinin altını çizdi.

ALTIN ÖNERİLER


Tercih yapacak öğrencilerin 5 önemli noktaya dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Aydın, “Öğrenciler dönem dönem moda haline gelen bölümleri bir hevesle tercih etmemeliler. Bölüm seçerken meslek seçtiklerini de göz önünde bulundurarak geçimlerini sağlayabilecekleri ve sevdikleri mesleği yapabilecekleri bölümlere yönelmeliler. Ancak en önemlisi arz talep dengesini göz önünde bulundurarak tercih yapmalılar. Yani öğretmen, spiker ya da mühendis olmak isteyen bir öğrenci ülkemizin bu mesleklere ne kadar ihtiyacı olduğunu araştırarak geleceklerine yatırım yapmalılar” uyarılarında bulundu.

Burs ve ücretler iyi araştırılsın

Dr. Mustafa Aydın, “Öğrenciler tercih edecekleri bölümleri, okuyacakları üniversitelerin fiziki ve sosyal şartlarını, burs olanaklarını ve barınma koşullarını iyice gözden geçirmeliler. Bilhassa seçecekleri üniversiteyi yakından tanımak için mutlaka gidip görmeleri gerekir. Burs olanakları ve okul ücretleri hakkında eğitimciler öğrencilere doğru bilgi vermeliler” açıklamasında bulundu.

Tıp fakültemiz bu yıl açılıyor

bin 500’ü uluslararası olmak üzere 34 bin öğrenciye eğitim veren İstanbul Aydın Üniversitesi, tıp fakültesiyle fakülte sayısını 10’a çıkardı. Üniversite; 56 lisans programı, 3 meslek yüksekokulu, 117 ön lisans programı, 4 uzaktan eğitim programı, 18 Araştırma Merkezi ile Sağlık Bilimleri, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüleriyle, en büyük vakıf üniversitesi konumunda. Öğrenim gören her yüz öğrenciden 86’sı burslu okuyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder