Yasemin Candemir 15 bin metrekarede sunulan gelecek vizyonu!
HABERİ PAYLAŞ

15 bin metrekarede sunulan gelecek vizyonu!

Haberin Devamı


Dünyada daha çok erkek festivali gibi konumlanan pek çok etkinlik var. Birleşik Krallık’ta “Vahşi macera” sloganıyla sunulan Green Man Festival’in de en çok Einstein Bahçesi’ni, yine Londra’da yapılan “Being a man”in müzik sohbetlerini, Singapur’da düzenlenen “Yazarlar” festivalinin “Canavarlar ve erkekler” bölümünü çok severim. Gitme şansı bulamıyorum ama festivale dair yayınlanan her video telefonuma bildirimle geliyor.

15 bin metrekarede sunulan gelecek vizyonu

Bizim Walmart gibi dev mağazalarımız, içinde deneyimleme yaptırılan, ihtiyaçların her türlüsünün düşünüldüğü etkinlik alanlarımız yok. AVM’ler elektrik yükünden, kötü ışıklandırmadan dolayı iki saatte kaçıp çıktığımız yerler.

Geçen sene ilki yapılan, bu sene daha büyük bir ilgiyle karşılanacağını tahmin ettiğim Big Boyz Festival, Kemer Country’de 15 bin metrekare alan üzerinde adeta hayallerimiz için yapılıyor. “Uzun süredir drone eğitimini kimden alabilirim?” diye düşünürken festivalin daha geniş alanları kapsayarak yapılacağını öğrendiğimde ne kadar sevindiğimi anlatamam.

Geleceğin araçları ile...

15 bin metrekarede sunulan gelecek vizyonu

Hiç düşünmeden oğlumu da alıp gideceğim çünkü bu ekstrem sporları profesyonel olarak yapan amcaları, birebir marka temsilcilerini görebileceğim başka hiçbir yer yok. İki günde 3 milyon TL’lik pazar yaratacaklarını, en az 10 bin kişinin beklendiğini ve 80 firma 100’ün üzerinde markanın katıldığını anlatan organizasyonun sahibi Tolga Alişoğlu, Gyrocopter modelleri ve uçaklar ile konukları geleceğin kişisel hava araçları ile tanıştırmayı da planlıyor.

15 bin metrekarede sunulan gelecek vizyonu

Festivalde, binicilik eğitimlerinden balta atmaya, elektrikli bisikletten paramotor gösterilerine uzanan çok sayıda etkinlik bulunuyor. Alişoğlu, bu kadar çeşitli etkinliği bir araya getirme süreçlerini: “Bir yanda oyun meraklıları için bilgisayar oyunları, bir yanda bedeli 2 milyon TL’ye varan canavar arabalar, bir yanda strateji oyunları, diğer yanda en ilkel çağlardan beri insan hayatının içinde olan okçuluk. Nasıl güzel bir restoranda ekmek de su da en taze ve lezzetli sebzeler de tatlılar ile en ilgi çekici haliyle müşteriyle buluşuyorsa Big Boyz Festival’deki kurgu da aynı” şeklinde anlatıyor.

Önümüzdeki sene yurt dışına açılmayı planlıyorlar ki nedeni çok bariz. Biz de ilgi 10 binler seviyesinde ise onlarda bu milyonlar seviyesinde. Yabancılar verilen hizmetin ne kadar değerli olduğunu biliyorlar. Bizse “Hem şikayet edip, hem hafta sonunu yatarak geçirmeye çok meyilliyiz”. Ağır mı oldu? O zaman Big Boyz’da görüşürüz.






Sıradaki haber yükleniyor...
holder