Yasemin Candemir Neden altın vergisiz, neden kozmetik hala taksitsiz?
HABERİ PAYLAŞ

Neden altın vergisiz, neden kozmetik hala taksitsiz?

Hepimizde bir tedirginlik, ‘Ne olabilir?’ korkusu, bizi ‘Eşya nöbetçileri’ haline getiren toplum baskısı… Bir yandan olabilecekleri bilme hali. Cildime kimyasal şiddeti yaşatmama adına kullandığım Rossmann’larda satılan Alterra Fondöten’e bile ulaşamama hali bile bu korkuyu iliklerime kadar hissetmeme neden oluyor. “Hissettiğin korkuya bak çok komiksin” dediğinizi duyar gibiyim. Ama biz kadınlar kendimizi kötü hissedersek siz o zaman düşünün olabileceklerin boyutunu.

Neden altın vergisiz, neden kozmetik hala taksitsiz

Bizi yönetimlere almayan, en tepeye getirecekse bin dereden su getiren erkekler, ekonominin gerçek yönlendiricilerinin kadınlar olduğunu unutuyor. Biz alışverişi durdursak o zaman canlı olarak seyredersiniz iflasları, dövizin tutulamaz yükselişini. Diyeceğim o ki tüm kozmetik firmaları son güçlerini harcıyor mağazalarda olabilmek için. Dior’u getiren Arkon’da, Sephora’da, L’Occitane’da, Rossmann’da Euro ile getirdikleri ürünleri minimum eklemelerle Türk kadınına ulaştırıyor. Bu Türkiye gerçeklerinde yaptıkları çalışmanın adı mucize. Ayakta kalmak, yüklendikleri sorumluluğu sürdürebilmek için acilen taksitlendirmenin tekrar devreye alınması gerek.

Haberin Devamı

Ve hatta ev temizlik ürünleri bile bu kapsamda değerlendirilmeli. Türk kadınlarının büyük bir kısmı cildine kimyasal içerik, evine zehir solutan temizleyiciler almıyor. Her ay Rossmann’a taşınıyorlarsa bu kavuştuğumuz bilinç hali ile ilgili.

Neden altın vergisiz, neden kozmetik hala taksitsiz

Mac’e, Nars’a, Lancome’a adımımızı bile atamıyor 400 TL’yi bir ruja vermektense esansiyel yağlarla kendi rujumuzu imal ederiz daha iyi diye düşünüyoruz. Sadece bitkisel kökenli L’Occitane, Rossmann gibi güzellik markalarından vazgeçemiyor, son direnişlerimizi sürdürüyoruz. Onlar dayanmalı ki biz pek çok yerden kaybettiğimiz umutları tamamen yıkmayalım. Taksitlendirmenin neden kalktığını, neden altına vergi konmadığını ama kreme deli gibi vergi ödediğimizi anlamıyorum. Kadınlar için güzellik ve temizlik ürünlerinin ekmek gibi önemli olduğunu nasıl anlayamazlar, onu da anlamıyorum.

Neden altın vergisiz, neden kozmetik hala taksitsiz

Pozitif ayrımcılık değil istediğimiz. Ayrıca altın sürekli ihtiyaçlarımızdan biri değil. Vergisiz ya da vergili sürekli altın alan kadınlar yeni jenerasyonu yansıtmıyor. 50 yıl önceki kadınlar hafızalarınızda yer alıyor diye altını vergisiz, gerçek ihtiyaçlarımızı vergili yapmak kadınları hiç umursamadığınızı gösteriyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder