Yazgülü Aldoğan Avrupa bizden neden korkuyor?
HABERİ PAYLAŞ

Avrupa bizden neden korkuyor?

Nedense internet medyasında daha çok yer bulmuş bir haber: Yeğen Özal, evliliği devam ederken birlikte olduğu yeni sevgilisine imam nikahı kıydırıp üzerine bir de 85 kişilik düğün yemeği vermiş! Turgut Özal’ın yeğeni, Yusuf Bozkurt Özal’ın oğlu İbrahim Özal’ın bu ilk yaramazlığı değil. Daha önce de eşinden boşanmak için dava açtığında asistanına imam nikahı kıydığı ortaya çıktığı için boşanamamış. Şimdi ise eşi ondan boşanmak istiyormış ama dava bitmemiş, sürüyor.

İbrahim Özal ise bu kez internette tanıştığı türbanlı Mısırlı bir genç kızla beraber ve ona da kıyıyor bir imam nikahı, kesmiyor bir de düğün yapıyor! Hem de 17 yaşındaki ikiz kızlarını bile davet ediyor bu yemeğe. Ne olmuş yani diyemiyorum, İbrahim Özal’ın muhteşem kariyerine bakınca: Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Bölümü mezunuymuş.

Haberin Devamı

AK Parti kurucu üyesi, 22’nci dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olmuş. Aynı zamanda Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği, AB Konvansiyon Üyeliği, AB Uyum Komisyonu Üyeliği, Batı Avrupa Birliği Türk Delegasyonu üyeliği yapmış! Boşanmadığı eşi dururken imam nikahı kıydığı yeni sevgilisiyle balayına gitme hazırlığı yapan Özal, bana yeni Türkiye hakkında fena halde fikir veriyor da ondan ilgimi çekmesi. Hem iyi bir teknik eğitim yapacaksın, hem Avrupa’ya girmek için politika. Ama bir taraftan da tek eşliliğe, aileye, kadın haklarına saygı göstermeyeceksin. Henüz evliliğin devam ederken gizli saklı değil, dini nikahın arkasına sığınıp anlı şanlı düğün yapıp herkesin gözüne sokarak bir başkasıyla beraber olacaksın. Yani tam altı kaval üstü şişhane. Biz artık böyle bir toplum olduk diyecek ve bekleyeceksin. Ey Avrupa, duy sesimizi, bizi AB’ye al, niye almıyorsun hayret?

FALDA AVRUPA ÇIKMIYOR EuroActive, AB üyesi ülkelerde yayında olan bir internet portalı ve AB ile ilgili haberlere yer veriyor. Zeynep Göğüş ve ekibi bu portalın Türkiye ayağının 2. yılını Feriye’de bir panel ve yemekle kutladı önceki akşam. Ana konu tabii ki AB’ye üyeliğimizdi. AB üyesi ülkelerin tümünün katıldığı ve 12 Kasım’da Brüksel’de sonuçlanacak “Yerel Ölçekli Avrupa tartışması” yarışmasına, Türkiye adına katılacak adayları da açıkladılar.

Haberin Devamı

Seçilen 3 aday da iyi ama görsel iletişim dönemi. Kahve falı esprisi içinde olayı değerlendiren Zeynep Devrim Gürsel’in “Neyse halim, o çıksın falim” isimli belgesel filmi herkesin gönlünü çaldı.Tabii belgeselde başrol! oynayan CNN Türk’ün ekonomi editörü Emin Çapa’nın başarısı da!

Zeynep Göğüş’ün ve yarışmaya katılan diğer proje sahiplerinin Türkiye’nin AB üyeliği için nasıl kendini parçaladığını düşündüm. Tıpkı İbrahim Özal gibi! E o da Türk, bunlar da Türk. Avrupalının da kafası karışıyor tabii. 70 milyonluk Türkiye’yi AB’ye aldın mı kimi alıyorsun, ne yapacak, neyi nasıl dönüştürecek?

NİLGÜN’E DESTEK LAZIM!Zeynep’in toplantısında Esra Nilgün Mirze’ye rastladım. Tuttuğunu koparan bir başka kadın. İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması için kendini paralamış ve başarmıştı. Bir de projeyle katkıda bulunmak istemiş başlattığı işe. İstanbul Network’ü kurmaya çalışıyor. Bu ne mi? İstanbul’un çevresinde yaşayan genç sanatçıların merkezle buluşması, kültürel entegrasyonu. Büyükada, Heybeli’nin sadece adını duymuş, denizi sadece görmüş, hiç fotoğraf çekmemiş 15 yaşındaki gençleri fotoğrafçı yapmış Nilgün, Fransız Kültür Merkezi’nde sergi açacak fotoğrafçılar üstelik! Düşlerinin fotoğrafını çekmiş gençler. Benim haberim yok ama Avrupa’nın haberi olmuş, o kadar beğenmişler ki projeyi, Nilgün, Kültür Forum Avrupa’nın Avrupa Kültür Ödülü’nü almış!

Haberin Devamı

Hasköy’deki Mayor Sinagogu’nda yaptığı 4 ton cam bilyeden oluşan diğer işi de görmedim daha, ama duydum. Nilgün tek başına duyurmaya falan, ancak bu kadar yetiştiğini söylüyor, evinin duvarlarındaki resim koleksiyonunu satıp satıp yapıyormuş bir şeyler! Tek sponsoru yok, elinden tutan yok.

Olympus ucuza vermiş makineleri o kadar! Nerelere, ne saçma sapan projelere paralar akıtıldığını bilmesem. Ülker, Eti, Vodafone, Avea, TNT, UNİLEVER, ne bileyim tanıdığım paralı şirketleri sayıyorum sponsor olabilecek! Ve şunu da açıklıyorum: Nilgün, bu ödülü destekçisiyle paylaşmaya hazırlanıyor! Avrupa belki de bizden bunlardan ötürü korkuyor: Her tür delisi olan bir toplum, iyi anlamda, kötü anlamda!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder