Yazgülü Aldoğan Ayrıntılı seçim sonuçları açıklanmalı
HABERİ PAYLAŞ

Ayrıntılı seçim sonuçları açıklanmalı

Seçim sonuçları daha bütün oylar sayılmadan, Cumhurbaşkanı tarafından “Ben kazandım” diye açıklandığı için belki, güvensizlik sürüyor. Seçimin olduğu gece, seçmenlerin yarısı için kara delik gibi. Millet İttifakı’na ve özellikle de Muharrem İnce’ye oy vermiş seçmenler sadece seçim kaybedildiği için değil, o gece yalnız bırakıldıklarını düşündükleri için büyük bir hayal kırıklığı ve kızgınlık yaşıyor. Muharrem İnce’nin Ayşe Arman’a, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan’ın Saygı Öztürk’e, Altan Öymen’in İpek Özbey’e ve CHP’nin seçim sonuçlarının işlenmesinden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in Meltem Yılmaz’a verdikleri röportajlar bunun için önemli. O geceyi ve olup biteni tam aydınlatmıyor ama bir fikir veriyor.

Haberin Devamı

İnce suskundu

İnce, YSK’nın önüne iskemle atıp oturacağım demişti ama sonuçları YSK’ya sadece 6 dakika mesafede bir ofiste izlemiş. O sırada Anadolu Ajansı, öncelikle Erdoğan’ın önde olduğu sandıkları duyuruyor, CHP’ye ise sayılar yeterince hızlı ulaşamıyor! Olanaklar eşit değil tabii ki. İki tarafın verileri arasında, açılan ve sayılan sandık sayısı açısından fark büyük. Bu arada AA da iki saat kadar hiç sonuç açıklamıyor. Herkes meraktan kıvranırken Cumhurbaşkanı kazandığını açıklıyor! İnce’den ses yok, ortaya da çıkmıyor, söylentiler alıp yürüyor. Altan Öymen bu durumu tecrübesizlik diye açıklarken İnce, kesin sonucu görmek için beklediğini söylüyor, sonrası düş kırıklığı ve atılan o whatsapp mesajı, facia! Tezcan, üç kez açıklama yaptığını, ancak CHP’ye ulaşan sonuçlarla AA’nın verileri arasında sonucu değiştirecek bir fark olmadığını gördüklerini söylüyor. O gece sokaklarda AKP seçmeni silah sıkarak zaferi kutlarken Adil Seçim Platformu’nun çöktüğü haberlerine açıklık yok! Her tür yalan yanlış haber dolaşıyor. İnce bu spekülasyonları “Paranoyak insanların uydurması, beni kimse tehdit edemez” diye yalanlarken kendisi için meraklanıp üzülen seçmenlerini bir kez daha kırdığını düşünmüyor mu? Elbette o gece seçmenlerden daha büyük şoku o yaşadı ama...

Haberin Devamı

MHP sürprizi

Akşener ve Temel Mollaoğlu’nun daha çok oy alacağını ve ikinci tura kalacağını zannetmiş, kampanya bile yapmamış MHP’nin atağını ise bu mahallede kimse ön görmemişti. İnce’nin 40 gün gibi kısa bir sürede eşitsiz koşullarda yaptığı kampanya ile aldığı sonuç elbette büyük başarıdır, ancak kuşkular giderilmeli.

CHP, kesin verileri açıklamalı

Adıgüzel, Adil Seçim Platformu’nu oluşturan üç partinin birlikte çalışmasının bile başarı olduğunu ancak o gece aksaklıklar yaşandığını söylüyor. Yine de bütün veriler girilmiş, itirazlar yapılmış, vekil sayısı bile arttırılmış. İşte bunların hepsini bilmek seçmenin hakkı: partiye ulaşan ıslak imzalı tutanaklardaki sonucu ve YSK ile arasındaki farkı açıklayın. İnce, adaylığının sürdüğünü, bir dahaki seçim için çalışacağını,ancak asla kurultay ve CHP Genel Başkanlık yarışına girmeyeceğini de açıklamış ki doğrusu budur. Parti, doğru adaylarla baskın yerel seçime ve iki yıl içinde yapılması muhtemel erken genel seçime iyi hazırlansın yeter! Gördük ki doğru adaylarla daha iyi sonuç alınıyor.

Haberin Devamı

Psikopat katilleri niye koruyorsunuz?

Eylül yaşayabilirdi, eğer hayvanlara şiddete ağır cezalar çıksaydı! Bütün uzmanlar bir konuda birleşiyor: Bu tür hasta ruhlu, sapık kişilik bozukluğu olanlar önce küçük hayvanlara şiddet uygular, taciz eder. Daha sonra alan genişletir, çocuklara ve sonra kadınlara yönelir.

AKP Hükümetleri’nin hayvanı mal kabul eden, hayvana eziyet eden kişilere sadece para cezası öngören yasanın değiştirilmesini savsaklamasını anlamak mümkün değil. Niye koruyorlar bu psikopatları? Bugün bir köpeğe tecavüz eden, öldüren, işkence eden, yakan, arabasının arkasına bağlayıp sürükleyerek katleden manyak, sonra komşusunun kızına yapıyor, karısına yapıyor! Hayvanlar bizimle birlikte yaşadıkları zaman biz onlara kızım oğlum diye sesleniyoruz. İneğini, tavuğunu seven köylü de, kedisini köpeğini seven şehirli de böyledir. Ne diyelim size bilmiyorum ki insafa getirmek için!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder