Yazgülü Aldoğan Baykal: Komplo yeni, yapanı belli
HABERİ PAYLAŞ

Baykal: Komplo yeni, yapanı belli

Haberin Devamı

Baykal’ın basın toplantısı yapacağı haberi gelince hayat durdu, herkes televizyonların başına geçti. Ve gerginliğini müstehzi bir tebessümle saklamaya çalışan, kağıttan okuduğu konuşmasında bile tekleyen yılların siyasetçisi Baykal, iki kez herkesi şaşırttı: “Bu kara kampanyaya teslim olmayacağım” dedi, televizyonlar “istifa etmiyor” diye altyazı geçti. “Bunun bir bedeli varsa ödemeye hazırım” dedi, herkes lafları yiyip göreve devam ediyor derken “Bu anlayışla istifa ediyorum” diye bitirdi!
Şok, şok, şok... Elbette bütün hayatını yolsuzluk yapmadan siyasette geçirmiş bir politikacı için acıklı bir final. Sevenleri, yakın arkadaşları göz yaşlarına boğuldu. Ama Baykal şaşırtmaya devam etti, “Bu komplo ancak devlet imkanları ve oluru ile yapılır” diyerek konuyla ilgili üzüntülerini dile getiren AKP’ye inanmadığını belirtip adres gösterdi. “Amerika’dan gelen mesajın samimiyetine inanıyorum” diyerek zanlılardan biri olan Fethullah Gülen Cemaatini temize çıkardı! Hatta benim kafamda “yeni bir ittifak mı doğuyor?” diye tereddüte bile yol açtı! Son sürpriz ise daha çarpıcıydı: “Komplo eski değil yeni, iki haftalık!”

Kurultaydan geri gelir mi?
Tabii bundan sonra ne olacağı hepimizin merak konusu. Baykal, siyasi yaşamını böyle bitirmeyecektir. Şimdilik partisini rahatlatmak ve sorulardan kurtulmak için geri çekilmiş, atak yapacağı zamanı bekleyecektir. Üstelik de istifa ederek onurunu korumuş bir mağdur olarak! Zaten yakın çalışma arkadaşlarından Mustafa Özyürek de “Baykal henüz son sözünü söylemedi, o şimdi eskisinden daha değerli” derken Kurultay sonrasını kastetmiyor mu? Muhtemelen Kurultay’da Baykal’a “GERİ DÖN” çağrısı yapılır ve partinin başına eskisinden daha güçlü olarak geri gelir, kendisine yakışan şık bir final yapana dek.

Kılıçdaroğlu, şimdi değil!
Müzmin Baykal muhaliflerinin ellerini oğuşturup, “yıllardır yapamadığımızı bir kaset sağladı. Yüzlerce delegenin, o kadar önemli rakiplerin koltuğundan indiremediği Baykal’ı düşürmeyi internette iki saat dolaşan bir kaset başardı” diye partinin başına yeni bir yüz beklediğini biliyoruz. Ama zamanı değil. İstifa etmek zorunda kalmış Baykal’ın ardından o işaret etmeden başa geçecek herkes şaibeli ve zanlı olacaktır. CHP için umut sayılabilecek ne İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, ne İstanbul Belediye Başkan adaylığında göz doldurmuş Kemal Kılıçdaroğlu, ne de bir başkasının bu aşamada harcanmasının sırası değil. Yapılacak olan, parti yeniden sakinleşene kadar başkanlığı bir “varisin” yürütmesidir. Görünen o ki o da yakın çalışma arkadaşlarından birileri olacak. Mustafa Özyürek’in açıkladığına göre bu isim şimdilik Cevdet Selvi.

Kadının adı yok
Montaj da olsa, yüzlerce parçadan da oluşsa söz konusu kasette çok samimi bir ortamda aynı karede yer alan iki kişi söz konusu. Herkes erkeğe yapılan komplo ve mağduriyetten bahsederken muhafazakar ve erkek egemen bir toplumda çok daha zor durumda bırakılmış olan kadını kimsenin düşündüğü yok! Üstelik o kadın da çok uzun yıllardır siyasetin içinde ve hali hazırda milletvekili, resmi görevde! Ama anlaşılan o ki köşe minderi kadar bile önemi yok...

Yapmadıysan yapanı bul
Baykal’ın devleti suçlamasının hemen ardından kameraların önüne geçen Başbakan Erdoğan bu suçlamaya hezeyan dedi. Aksini ispat etmek ve devleti temize çıkarmak çok kolay: kaseti kimin yaptığını, kimin servis ettiğini, kimin yayınladığını bulacak! Bütün imkanlara o sahip, biz bulacak değiliz ya?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder