Yazgülü Aldoğan Çılgın projemi takdimimdir!
HABERİ PAYLAŞ

Çılgın projemi takdimimdir!

Başbakan’ın projesinin çıkış nedeni olumlu. Başbakan İstanbul Boğazı’nı aşırı tanker ve yük gemisi geçişinden kurtarmak için bir başka “Boğaz” daha açmayı düşünmüş. “Doğanın yaptığını ben niye yapmayayım” demiş. Başbakan’ın İstanbul sevgisine de saygı duyuyorum, büyük projeler yapma özgüvenine de... Ama her şeye kendi başına karar verme huyu yok mu, işte ona uyuz oluyorum! İstanbul, Başbakan’ın evinin arka bahçesi değil ki canının istediği yere su kanalı açsın. Bu kentin bir planı, programı var, bilim insanları yıllarca çalıştı üstünde, nereye ne gerekir diye. Bizimki atlıyor helikoptere, göz kararı bakıyor, “Şuraya köprü yapın, şuraya da Boğaz açın” diyor! Yanındakiler de kafa sallıyor! Bir şehir, bir ülke, demokratik kurallar çerçevesinde böyle mi yönetilir?

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

“2023’de” deyip durmuyor mu? E ne malum senin 23’te de orada olacağın? Kanala dönersek: Diyelim ki şehir plancıları, çevreciler, ekonomistler, herkes oturdu, hesabını kitabını yaptı ve dedi ki; “Muhteşem fikir, bu kanalı açalım.” Sonra? Savaş sonrası uzun tartışmalarla uluslararası anlaşmaya bağlanmış Boğazlar’dan geçiş hakkını nasıl engelleyeceksin yabancı gemilere, nasıl zorlayacaksın kanaldan geçmeye?

Bu öyle bir proje ki, diplomasi ayağı, yapmasından zor. Ama Allah için göz boyar mı, boyar! Sunumu bile öyle oldu. Koca bir salon... Arada bir çığlıklar atan bir meczup dahil bütün yalakalar orada... Şiirler okunuyor, barkovizyonlar filan, bir kapalı salon mitingi naklen yayında... Muhteşem Tayyip muhteşem projelerini açıklıyor, bu arada anamuhalefet partisine sallıyor da sallıyor ve haber kanalları canlı yayında... Ne diyeyim? Propaganda işini çok iyi biliyor ekibi.

Başka bir proje

Çılgın projem ne olurdu biliyor musunuz? İlk büyük depremde yıkılacağı kesin olarak saptanmış bütün o evleri tek tek yıkmak! İçindeki insanları başka konutlara taşımak. Ve her seferinde ilan etmek: “Bu hafta şu kadar insanın hayatını kurtardık” diye! İlk depremde ölecek insan sayısı yüzbinleri buluyor. Sadece isimleri eksik.

Haberin Devamı

Bir sakat binayı yıkıyorsun ve diyorsun ki “Bugün 200 kişinin hayatını kurtardık”. Bu az şey mi? Niye yapmıyoruz? Para yok. Boğaz’da tanker yangını çıkmasın diye koca yarımadayı kesmek için var ama. Bizde cinlik var da insana değer veren zihniyet yok. Sorarsan o da var tabii, tutturdu “İki çanak için metroyu engellediler, insanım metroya binemiyor, insana değil, çanak çömleğe değer veriyorlar” diye. Oynatmaya az kaldı diye çığıracağız yakında, çılgın proje olmasa da!

Çocukları, gençleri rahat bırakın

Çılgın projenin yayınını beklerken başladı tweet salgını, açıklanırken yoğunlaştı, zirveye çıktı, bu yazı yazılırken hâlâ sürüyordu! Yani ‘bir deli bir kuyuya taş attı, yüz akıllı çıkaramadı’ mı oldu? Baktığım tweetler açısından en keyiflisi Burusvilis’in “Kanal tedavisi de işe yaramazsa İstanbul’u çekeceklermiş” yumurtlamasıydı! Tabii biz bununla uğraşırken cinnet geçiren ülkede tekbir sesleriyle heykelin kafası kesiliyor ve ilkokula giden bir kız çocuğuna okul müdürünün zoruyla, hademe gözetiminde tuvalette hamilelik testi yaptırılıyordu... Bu ülkeye hâlâ çılgın proje yapmaya kalkmanın bir mantığı kalmadı ki, herkes çıldırdı zaten.

Haberin Devamı

Ercan Öztürk’ün haberine göre İstanbul’da, 13 yaşında bir kız öğrenciye “erkeklerle geziyor” diye dersten çıkartılıp, tuvalete gönderilip, darp edilip, zorla idrarı alınıp gebelik testi yaptırılmış! Çocuk okulu bırakmış, intihara kalkışmış. Baba, suç duyurusuyla savcılığa başvurmuş. İlçe Milli Eğitim Müdürü ise “Ailenin bu dedikoduyu niye çıkardığını anlamadık” diyor! Acaba bir baba, fol yok yumurta yokken kızı hakkında böyle bir dedikoduyu niye çıkarır? Hani bu iyi bir şey mi, övünülecek bir durum mu? Bunlar nasıl eğitimci? İnsan biraz anlayışla yaklaşır olaya!

Gençlere yönelik baskı, aşağılama giderek çoğalıyor. Otobüste sarılanı aşağı indiren şoför ve bu örnek, aslında buzdağının görünen yüzü. Kimbilir daha duymadığımız, bilmediğimiz neler oluyor. Heykelin kafasını kopartan zihniyet, gençlerimizin de duygularını, cinsel dürtülerini vahşice yok etmeye çalışıyor!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder