Yazgülü Aldoğan Ergenekon davasını erken bitirecekler!
HABERİ PAYLAŞ

Ergenekon davasını erken bitirecekler!

Haberin Devamı

Balyoz’da yaşanan şokun bir benzerini Ergenekon’da yaşamaya hazır mısınız? Aslında dün Silivri’de Ergenekon davasının görülmesi gerekiyordu ama mahkeme davayı 13 Aralık’a erteledi. Bu, neyi hatırlatıyor? Balyoz Davası’nda mahkeme, savunma avukatlarının davayı boykot etmesini de gerekçe göstererek savunma yaptırmadan mütalaa istedi ve şok bir kararla son sözleri sorarak kararı açıkladı: 12-16-18 yıl mahkumiyet!

Sivil kadın memura bile 16 yıl çakılan davanın sanıkları, dijital bir veriyle bu kadar yıl nasıl mahkumiyet aldıkları gerçeğini hala idrak edebilmiş değiller, suçsuzluklarını haykırıyorlar! Oysa büyük çoğunluk biliyor artık onların suçsuz olduğunu... Bu kararın üretilmiş olduğunun defalarca ıspat edildiğini ve sahteliği 1500’den fazla kanıtla ortaya konmuş CD’lerin onca insanı mahkum etmeye yetmeyeceğini...

[[HAFTAYA]]

Ergenekon’da sonuç yakın

Ve onlarca iddianamenin birleştirildiği, on binlerce sayfa belge, ifadenin çuvallar dolusu dokümana dönüştüğü Ergenekon’da şaibeli yüzlerce gizli tanık saatlerce konuştu. Sanıkların hiç bir talebi kabul edilmedi: Ne tanıklarının dinlenmesi ne belgelerin doğrulanması... Ve OdaTv davasının bu davayla birleştirilmesinin reddine olumlu bir adım diye bakılırken, birden başka bir gerçek çıktı ortaya: Davayı uzatmasın diye alınmıştı bu karar. Çünkü amaç bir an önce karara gitmekti!

Şimdi diyecekler ki “Hani bu dava bitmez diyordunuz, işte bitiyor!” Gerçekten de benzer siyasi davalar gibi yıllarca sürmesi beklenen Ergenekon oldu bittiye getirilerek bitirilmek isteniyor. Ortada kanıt olmadığı için kimbilir hangi vaatlerle gizli tanık yaptırılıp konuşturulanların tanıklıklardan başka elde hiç bir şey yok. Ama ufukta gözüken 12-16-18 yıl gibi cezalar var! Yaz kızım; Ergenekon gizli terör örgütünün... Ortada ıspatlanmış örgüt yok. Örgütün eylemi yok. Kanıt yok. Savunma yok. Ama ceza var.

Bu insanlar neyin cezasını çekecek, hangi sanal suçun?.. Şimdiye kadar işlenmiş bütün faili meçhullerin, bütün suikastlerin, bütün cinayetlerin, bütün kötülüklerin!.. Bütün kötülüklerin anası Yalçın Küçük, Mustafa Haberal, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, İlker Başbuğ, Fatih Hoca, Doğu Perinçek ve oğlu gibi isimlermiş! Bir yanlışlık mı yapılıyor? ‘Yargıtay’ı var efendim, orada düzeltilir!’ Kim öle, kim kala, adalet yerini bir gün bulur. Bu insanlar kurban olur, ne gam!

Turizm Kongresi’nde belediye polemiği

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya’da yapılan Turizm Kongresi’nde salonu dolduran kalabalığa şu soruyu yöneltiyor: Salonda hiç belediye başkanı var mı? Kalkan bir tek el, bir tek evet yok! Turizmin amiral gemisi Antalya’da, sektörün bütün temsilcileriyle toplanan ve sorunları tartışanlar arasında bir tek belediye başkanının olmaması akıl alır gibi değil.

Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ilçe belediye başkanlarının da kendilerini hayata bağlayan turizm sektörünün bu toplantısına ilgi göstermeleri gerekir. Toplantıyı düzenleyenlere ve konuyu bilenlere soruyorum. Başkanlar elbette davetli. Ama gelmemelerinin nedeni geçen yıl yaşanan olay.

Geçen yıl ilki yapılan kongrede Devlet Bakanı Egemen Bağış, Menderes Türel yerine seçilen Mustafa Akaydın’a kürsüden hakaret ediyor, “Menderes Türel yerine bu musibet seçildi” gibi bir söz söylüyor. Başkan Akaydın da bu yıl yapılan toplantıya gelmiyor! Tabii unutmamak lazım: Ertuğrul Günay da Menderes Türel’in düzenlediği her festivale gelirken Akaydın seçildiğinden beri ne Altın Portakal’a ne Televizyon Ödülleri’ne, ne Piyano Festivali’ne katıldı. Türkiye’nin turizm başkentinin belediyesi, AKP’den başka bir partiye geçti diye nankör kedi muamelesi de gördü bir süre. Anlaşılan o tartışma hala sürüyor!

Sağlıklı çocuklar için




Hijyene dikkat etmek çocukların hayatını kurtarıyor.

Biri sivil toplum örgütü, diğeri ticari kuruluş, iki ayrı dev UNICEF ve UNILEVER, çocukların sağlığı için çalışacak. Türkiye genelindeki 460 yatılı bölge okulunda eğitim gören 200 bin öğrenciye hijyen konusunda eğitim ve malzeme desteği verecek olan iki kuruluşun en üst düzey yetkilileri imza töreninde bir araya geldi. Nedir hijyen? Temizlik, el yıkama, mikroplara karşı mücadele...

5-6 yaş altı çocuklarda el yıkamama yüzünden ishal, 7-14 yaş grubunda da enfeksiyon hastalıkları göze çarpıyor. Sadece el yıkayarak bunlar yarı yarıya azalıyor. Çocuklara sabunla el yıkama, ağız sağlığı, banyo gibi hijyenle ilgili doğru bilgiler verilir, alışkanlık kazandırılır, bunun için ürün desteği de verilirse ailelerine de etki edeceği düşünülüyor.

UNILEVER temizlik ve bakım ürünlerinde uluslararası bir dev firma olarak kurdukları vakıfla pazarın en büyüğü oldukları ve her yıl 100 milyonluk yatırım yaptıkları bir ülkede böyle bir projeye sahip çıkarken geleceğin tüketicilerini de yaratıyor. Kazan kazan formülü. Hem yatılı okumak o kadar da kötü değildir, insana disiplin ve kendine yeterlilik duygusu verir! Anılarım canlandı. Bir de sık sık yıkanabilse çocuklar!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder