Yazgülü Aldoğan Kariyerini muhbirlikte yapmış!
HABERİ PAYLAŞ

Kariyerini muhbirlikte yapmış!

Haberin Devamı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ndeki 4 akademik insanın öldürülmesi, çanak çömlek patlamasıdır. Muhbirliğin getirdiği avantajın yanısıra, FETÖ suçlamasının yarattığı masum kurbanlar, siyasi iklimin yarattığı korkuyla gerçek suçlunun üstüne gidilemeyişi ve yükselen cinnet ortamında meydana gelen katliam: hiçbir suçu olmayan 4 masum insan, suçlunun giderek cinnete dönüşen cüretinin kurbanı oldu.

Bu münferit bir hadise mi? Maalesef hayır. Katilin üniversite hayatı da şaibelerle dolu: ABD’de doktora yapmak için devletten nasıl burs aldığı meçhul.

Orada doktorasını yapamadığı halde, yurda dönüp bir üniversiteye nasıl kapağı attığı meçhul! Doktorasını bitirmediği için yurda döndüğü halde bursunu almaya nasıl devam ettiği meçhul.
Kariyerini muhbirlikte yapmış
Bir biçimde girdiği Osmangazi’de 15 Temmuz’dan sonra başlayan sözde FETÖ’yle mücadele sürecinde akademik kariyerini yüzden fazla akademisyeni ihbar ederek sürdürüyor. Herkesi ihbar ediyor ve ne kadar acıklı ki onun ihbarlarıyla masum insanlar işten atılır, damgalanır, suçlanırken bu beyefendi sağa sola tehditlerini sürdürüyor.

Suç önlenmediği zaman kabaran dalgalar gibi büyür. Nitekim, sonunda cüreti o kadar artıyor ki muhtemelen bir türlü yapmadığı doktorasını yapmış göstermedikleri için idari görevleri de olan akademik personeli tek tek öldürüyor!

Bütün bunlar olurken insanlar kendilerini tehdit eden bu caniden kurtulmak için başta rektör olmak üzere YÖK’e, Devlet Denetleme Kurulu’na, adliyeye ve her yere dilekçeler veriyor, şikayet ediyor ama heyhat gizli bir el adamı koruyor. Kim o gizli el? Korku!

FETÖ’yle mücadele ediyorum diyen birine nasıl dokunsunlar! Gelinen nokta toplumsal cinnet değilse nedir? Devletin kılcal damarlarına yerleştirilmiş bir örgütün mensuplarını bulmak için “komşunu ihbar et” komutu verilmedi mi? Yapılan ihbarlarla yüzbinden fazla insan işlerinden olmadı mı? Başka bir işe de giremeyen insanlar intihar etmedi mi?

Silah kullanma hakkı

Bunlardan bahsetmek bile mümkün değil mi? Ne diyor 4 kişiyi herkesin gözü önünde katletmiş yaratık? FETÖ’yle mücadele ediyor ya, silah kullanma hakkı varmış! Neyi mi kastediyor? Çıkarılan bir kararnameyle FETÖ’yle mücadele etmiş sivillerin de silah kullanabilecekleri ve bundan ötürü ceza almayacakları söylendi ya.

Yapılan itirazlar üzerine bunun sadece 15 Temmuz gecesini kapsadığı söylendi ya. Göreceğiz. Bu olayın faili, ya akli dengesi yerinde değil gerekçesiyle yırtacak, ya da bu kapsamda korunacak. Ve bundan da en çok FETÖ’yle mücadele zarar görecek. Çünkü hep yazdığım gibi o mücadele böyle olmaz!

Tavuklar sosla rekora koştu!

Altı yılda Türkiye’de ve yurtdışında 150. Şubeye ulaşan Tavuk Dünyası’nın başarısının altında ne var? Bir tabak içinde buluşan lezzetli tavuk, makarna ve salata üçlüsünün fiyat avantajı! Tavuk Dünyası, başarılı reklamıyla dikkatimi çekmişti.

Çalıştığım AVM’de de açılınca gidip denedim, başka tavuk veren yerler de var. Farkı ne? Mekan özel. Servis masaya yapılıyor. Kocaman bir tabakta bol miktarda soslu tavuk, soslu makarna ve salatayla geliyor.

Fiyat kalite oranı AVM’deki diğer lokantaların fiyatlarını aşağı çekmelerine neden olacak kadar iyi. Değişik sosları denedim, hepsi lezzetli. 2012’de başlayan şirketin altı yılda 36 ilde 150. Şubeye ulaşmaları müşterinin takdiri değilse nedir?
Kariyerini muhbirlikte yapmış
Şirket, fon destekli ve franchise modeli ile büyüyor, başta Rusya olmak üzere yurt dışında da şubeler açıyor. 18 ayrı çeşit sosuyla hazırlanan mönülerde yurt dışı yarışmalarda da birincilikleri var!

Kaz Dağları’ndan toplanan kekikle hazırlanan Kekiklim en çok beğenilen mönü olunca Yaşar Usta ile birlikte Kaz Dağları’na gidip kekik topladık ve onun hazırladığı tavukların tadına baktık. Ama ne tavukların önceden marine edildiği sosun, ne pişirilirken katılan sosların reçetesini alamadık!

Genç bir öğrenci bayılır ama bana bu tabağın tümü fazla geliyor, bu kadar büyük porsiyonu bu kalitede bu fiyata satıp nasıl kar edebildiklerini ve büyüdüklerini Tavuk Dünyası CEO’su Volkan Mumcu’ya soruyorum, “15 milyon kişi yemek yemiş, sürümden kazanıyoruz” diye yanıtlıyor kısaca. Kırmızı et seven Adana ve Bursa’da başarılı olduktan sonra Asya’ya açılmayı düşünüyorlar! Olur vallahi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder