Yazgülü Aldoğan Kemal Bey yol arkadaşı arıyor!
HABERİ PAYLAŞ

Kemal Bey yol arkadaşı arıyor!

Kemal Kılıçdaroğlu Bey ile dün Balıkesir’e gittik, Bandırma’ya kadar tüm ilçeleri dolaştık. Kemal Bey çıraklık dönemini geçmiş, ustalığa gidiyor genel başkanlıkta! Ona “Gandi” dediler, “fazla mütevazı” dediler... Ama eline mikrofonu alıp da sahneye ya da otobüsün üzerine çıkınca, değişiyor. O heyecan ve adrenalin, Kemal Kılıçdaroğlu’nu bambaşka biri yapıyor. Kemal Bey’i, İstanbul belediye başkan adayı yapan da televizyon tartışmalarındaki sakin ama lafı yerine oturtan, asla vazgeçmeyen ve pes etmeyen tavrı değil miydi? Bugünkü üslubu da budur. Ya içerik?.. Kemal Bey’in bütün projeleri insana yönelik. Kadınlar eskiye oranla siyaset meydanlarında daha görünür olmuş.

Haberin Devamı

Hele başörtülü, yaşlı hanımların, Başkan’ı gördüklerinde gözlerinin içinin gülmesi beni şaşırttı. Kemal Bey’e yakın durmayanlar da var elbet: Türbanlı genç kızlar!

[[HAFTAYA]]

Onlar siyaseten tavırlı. Kılıçdaroğlu, Balıkesir bölgesinde süt fiyatının sudan ucuz olduğuna, besiciliğin bittiğine değindi. İthal süt tozu, besiciliği fena vurmuş. Un fabrikaları da kapanmış. Yörenin gençleri işsizlikten gitmiş. Meydanları elbette emekliler, işsizler, kadınlar dolduracak. Ama yine de gözlerde heyecanlı bir parıltı, örgütte umut ve inanç var.

Balıkesir 8 milletvekili çıkaracak. CHP’liler 3’ü kesin görüyor, “4’ü zorlarız, 5’e bile gideriz” diyor. Bandırma’daki coşku bana da “Acaba mı?” dedirtti doğrusu. Meydandaki kalabalıktan söz etmiyorum. Bu kalabalıkların, oy veren partililerden oluştuğunu bilecek kadar çok seçim konvoyu izledim. Asıl mitinge gelmeyenlerin tavrı nasıl? Evden, balkondan, arabadan nasıl bakıyor, heyecanlanıyor mu, seviniyor mu?.. Kemal Bey, YGS’den canı yanan gençlere seslenince, hukuk teröründen korkanlara seslenince çok alkış alıyor. “Sizi seviyorum, sizin için mücadele edeceğim, size inanıyorum” dedikçe heyecan da büyüyor.

Bandırma varsa, Erdek de var

Açıkçası biz, İstanbul’da CHP’nin görebileceği en büyük başarı olarak kuvvetli muhalefeti öngörüyoruz ama sahaya çıkınca beklenti başka oluyor. Seçmenleri, iktidar istiyor! Çok büyük beklenti mi? Eh, çok büyük beklenti olmayınca da çok büyük başarı olmuyor. Kılıçdaroğlu’nun “Ben kendime yol arkadaşı arıyorum, benimle bu yol arkadaşlığına var mısınız?” sorusu da “Beraber yürüdük biz bu yollarda” sözünü hatırlatıyor. Örgüt, insanların ilgisinden de başkanlarından da memnun! Hadi bakalım, hayırlısı!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder