Yazgülü Aldoğan Örtülüye var, emekliye mi yok?
HABERİ PAYLAŞ

Örtülüye var, emekliye mi yok?

Örtülü ödenek ne demek? Hesabını soramadığın para! 3 ay için İçişleri Bakanı yapılan Sebahattin Öztürk, TBMM’de herkes sıralara serilmiş uyuklarken bir önerge veriyor, Cumhurbaşkanı’na da örtülü ödenek hesabı öneriyor, eller kalkıyor, para çıkıyor.

[[HAFTAYA]]

Cumhurbaşkanı, sadece kendi imzasıyla, nereye harcadığının hesabını vermeden, normalde başbakanın emrinden olan örtülü ödenekten para harcayabilecek. Nereye? Bilmiyoruz? İstihbarat deniyor, gizli savunma bile deniyor! Ha bu arada Cumhurbaşkanlığı ödeneği de yüzde 100 artışla 200’den 400 trilyona çıkarılıyor. Bu hesabını bildiğimiz para, bilmediğimiz örtülü ödenek. Hayır madem ki para var, o zaman Kılıçdaroğlu’na niye soruyorlar, emekliye bayramlarda iki maaş ikramiye parasını nereden bulacaksın diye? CHP iktidara gelince cumhurbaşkanına daha az para verir, kalanı emekliye gider! Zaten hepi topu 26 milyar tutuyor!

Haberin Devamı

Haberin iyisi acısından yenmeyendir!

Bu ülkede gazeteciler ne zaman rahat rahat görev yapabildi ki? Kimi hapislerde uzun yıllar çile doldurdu. Kimi canıyla ödedi, gerçekleri yazma çabasını. Uğur Mumcu’yu arabasına koydukları bombalı düzenekle havaya uçurdular. Hrant Dink’i ensesinden kurşunlayarak öldürttüler. Hunharca dövülerek öldürüldükten sonra cesedi bir duvar kenarında bulunan genç gazeteci Metin Göktepe’nin anısına düzenlenen ödülün de bu yıl 18. yılı olmuş! Ödül adaylarını değerlendirirken içimiz kıyıldı. Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe de genç yaşında savaş ve eylem haberlerinde koşturan biri olduğu için gelen haberler de bu türdü. Kadın odaklı haberler yapmak için kurulmuş JINHA’dan Zehra Doğan’ın DOHOK’ta yaptığı “Ezidi Kadınların Çığlığı” başlıklı röportajı birinci seçtik. IŞİD erkekleri kafalarını keserek öldürmüş ama, ölen kurtulmuş. 7 binin üzerinde kadın ve çocuk esir alınmış, pazarlarda satılmış, tecavüze uğramış. En acıklısı da tecavüze uğrayan kadınlar kaçıp kurtulsalar bile artık Yezidi kabul edilmiyor, dışlanıyormuş! Fotoğrafçı Mehmet Emin Al’ın çektiği, Soma’daki faciaya devletin bakışını çarpıcı biçimde özetleyen Başbakanlık Müşaviri Yerkel’in madenciyi tekmeleyen fotoğrafı da ödül aldı. Çevre konusuna ise elbette duyarsız kalınamazdı ve zaten yerel haber dalında başvuran gazeteler de en çok, karşı çıktıkları HES’leri işlemişlerdi. Bunlardan Rize Nabız gazetesinde yayımlanan “HES’tirin Gidin” başlıklı haber ipi göğüsledi. Görüntülü Haber Ödülü’ne ise, İMC TV Muhabiri Saadet Yıldız ile Kameramanı Refik Tekin’in, ‘Canlı Yayında IŞİD’in Sınır İhlali’ adlı haberi değer görüldü. Acıyı bal eyledim haberleri, ne yapalım!

Haberin Devamı

Bir araya gelmeleri bile olay!

Reklam yapmıyorum, sadece haber veriyorum. bu akşam üstü istanbul’da Fransız Kültür Merkezi’nde üç muhteşem kadınla bir söyleşi gerçekleştireceğim. elif şafak, Londra’dan geldi, Nathalie Loiseau ve Michele Fitoussi ise Paris’ten. bu üç kadının ortak özellikleri, söyleyeceklerinin önemli olması! Diplomat olan Nathalie’nin son kitabı kadınlara yönelik: Herşeyi isteyin! Gazeteci ve yazar olan Michele Fitoussi, bombay’da yüzlerce kişinin öldüğü dinci terörist bir saldırıya hedef olan arkadaşını anlattığı son kitabında pek çok konuya birden değinebiliyor. elif şafak’ı anlatmaya gerek var mı?

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder