Yazgülü Aldoğan Seçim sonuçları kutsaldır
HABERİ PAYLAŞ

Seçim sonuçları kutsaldır

Herhalde bir kabus gördüm, gerçeği sabaha öğreneceğim! Şu anda yazımı yazmak için son zamanım. Çok hızlı ve kısaca yazmak zorundayım, şu an çok şaşkın ve üzgünüm. Bundan sonra seçim yapacak mıyız, yapmayacak mıyız bilelim.

Çünkü iki defadır seçim yapılıyor ama daha büyük şehirlerin oyları ilçe seçim kurullarının önünde sayılmak için beklerken Seçim Kurulu sonuçları açıklamamışken, bir kutlama konuşması yapılıyor, seçim sonuçları beklenmeden kutlamalar yapılıyor, tebrikler kabul ediliyor.

Demek ki demokrasi artık rafa kaldırılıyor. İnanmak istemiyorum, gördüklerim duyduklarım sabah kalktığımda kabusmuş diyeyim. Seçim sonuçlarını tartışmıyorum dikkat edin. Seçim sonuçları belli olmadan, oylar sayılmadan yapılan açıklamayı tartışıyorum!

Haberin Devamı

Böyle demokrasi olmaz. Bir taraf kaybetmiş olabilir. Ama daha oylar sayılmamış, Yüksek Seçim Kurulu bir açıklama yapmamış, Cumhurbaşkanı nasıl konuşma yapıyor? Bundan sonra artık kimse oyları saymaz. Umarım bir yanlış anlaşılmadır. Öncesine dönersek, her şey seçimlere birkaç gün kala, devletin resmi ajansı, AA’nın, AKP’yi yüzde 52 bandında gösteren bir haber yayınlamasıyla başlamıştı. Herkes şaşırmıştı. Aman ne oluyor, daha seçim yapılmadı derken, efendim simülasyon yapıyoruz, demişlerdi.

O simülasyonu daha kesin seçim sonuçları alınmadan gerçekmiş gibi seçim gecesi yayınlamak için çok beklemediler. R.Tayyip Erdoğan’ın oyunu yüzde 70’lerde gösterdiler.

AKP neredeyse tarihinin en yüksek oyunu almış gibiydi. Muhalefet şok oldu. Yapılmak istenen tam da buydu. Hükümet yanlısı seçmenler sokaklara dökülüp kutlamalara başladı. Dünyanın her yerinde seçim yapılır ve kazanan taraf sevinir, kaybedenler üzülür.

Ancak daha ortada kesin sonuç yok. Sabah olup da bütün oylar sayılıp gerçek sonuçlar bundan çok farklı olarak açıklandığında ne olacak?

Herkes aldatıldığı için üzülmeyecek mi? Küçük il ve ilçelerden gelen, daha da ötesi, iktidar yanlısı il ve ilçelerden gelen sonuçları yayınlıyor, taraftarlarını sevince boğuyorlar.

Oysa seçim sonuçları üzerinde etkili olan iller belli: İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Antalya, Eskişehir, Mersin gibi büyükşehirler. Bu şehirlerde, İstanbul ve Ankara’nın CHP’nin en kuvvetli olduğu büyük ilçelerin oyları daha yola yeni çıkmışken seçim bitti, kazandık havaları çalınması, sadece moral bozmaya değil, görevlilerin o moral bozukluğu içinde oy torbalarının korunmasını bırakması demek.

Haberin Devamı

Diyorum ki bu bir kabustur, gerçek seçim sonuçları bundan çok farklı olacaktır. Çünkü yapılan başka simülasyonlara göre Millet İttifakı, Meclis’de Cumhur İttifakı’nı geçecektir. AKP ve MHP en fazla 280 milletvekili , Millet İttifakı ise 320 milletvekili kadar alacaktır.

HDP barajı aşıp meclise girecek, böylece çok sesli, çok renkli bir meclis olacaktır. Çünkü meydanlar ve ekran reytingleri de böyle göstermiştir. Cumhurbaşkanı ise ikinci turda belli olacaktır. Bakalım Yüksek Seçim Kurulu’nun açıklaması hangisine yakın olacak?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder