Yazgülü Aldoğan “Seçimlerin düzgün yapılmayacağı endişemiz var”
HABERİ PAYLAŞ

“Seçimlerin düzgün yapılmayacağı endişemiz var”

Haberin Devamı

Erdoğan’ın kızı Sümeyye’ye twitter üzerinden suikast düzenlediği iddia edilen CHP Milletvekili Umut Oran’a destek olmak amacıyla Türkiye’ye gelen Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Louis Ayala, bu gidişin Türkiye’deki demokrasiyi zora soktuğunu ve yaklaşan seçimlerin düzgün yapılamayacağı endişesi taşıdığını söyledi.

Suçlamaları duyduklarında ne düşündüğünü sorduğum Ayala, “Böyle bir saçmalık olamaz dedik. Erdoğan ve Başbakan’ın böyle bir şeye inanmadıklarını söylemelerini bekledik.” diyor.

Şahsen ben de eğer bu iddiaya inansaydı, bir baba olarak Erdoğan’ın Umut Oran’ı çağırıp “Arkadaş bu ne iş? Kızıma bulaşmak yakışır mı?” diye kükreyecek kişilikte olduğunu düşünüyorum! Umut Oran ve CHP’liler iddiaların hemen ertesi günü maddi manevi tazminat ve Ethem Sancak hakkında suç örgütü kurma suçlamasıyla 50’ye yakın dava açtı.

[[HAFTAYA]]

Umut Oran, twitter’dan mesajlarının dökümünü aldı. İçinde söz konusu bir tek mesaj bile yoktu. İddia külliyen yalandı! Türkiye’ye gelerek Başbakan, Dışişleri Bakanı ve Bülent Arınç’la görüşmek isteyen Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala’ya Başbakan randevu verip sonra iptal etti.

Dışişleri Bakanı ve Arınç ise randevu vermedi. Ayala, Kılıçdaroğlu dışında TBMM Başkanı Cemil Çiçek’le görüşebildi ama tutumundan tatmin olmadı. Çiçek, Umut Oran’ın sorularına da yabancıların yanında bunu konuşmayalım yanıtını verdi!

Ayala şimdi “Cumhurbaşkanına mektup yazacağım. Düzgün yapılacağından endişeli olduğum seçimde yine gelecek ve gözlem yapacağız.” diyor. Ya RTE mektubu aldığında ne yapacak? “Sosyalist Enternasyonal, Sen kimsin ya?” diye bağıracak mı, yoksa içinden çamur at izi kalsın mı diyecek?

Çıldırtan gündem bünyeye zarar

Bir kaç gün uzak kaldığım cennet yurduma dönüp kendimi birikmiş gazeteler ve sosyal medya içinde bulunca başım döndü: Nasıl bir çılgınlık hali: bir bulvar komedisi biçiminde yaşıyor, arada bir trajediye geçiyor, sonra tekrar Brezilya dizisi kıvamına geliyoruz! Hepsini birden hazmetmek mümkün değil, bünyeyi bozuyor! Mesela birden ortaya çıkmış ki TSK’nın en gizli planları yok olmuş! Acaba bunları Bülent Arınç’a suikast düzenleyecek denilen ve adresi yediği iddia edilen subay değil de Baransu yemiş olmasın? Bir din dersi öğretmeni kız öğrencilerine “Başınızı örtmezseniz hepiniz Özgecan gibi olacaksınız, size tecavüz mubah” demiş. Büyük dünya lideri Saray’da her gün birilerini ağırlamış, dişe dokunur biri olsa gam yemiyeceğim, meşgale lazım tabii, muhtarlar kesmiyor! Sabah Gazetesi’nin Kabataş fotoşopundan bahsetmeyeceğim, mizah dergileri alınıyor, satışları düşmüş! Öyle bir çöküş filmi ki. Yenilmiyor, yutulmuyor!

Milyarderler ve yoksulluk birlikte artar

Dolar, ne Uludağ Ekonomi Zirvesi ne de Babacan’ı dinlememiş, yine zortlamış. Türkiye, milyarder sayısı en hızlı artan ülkeler içinde yükseklere tırmanmış. Şaşılacak bir şey yok. Forbes’in dolar milyarderleri listesinde bizimkilerin her yıl sayıları artıyor. Bir ülkede dolar milyarderlerinin sayısının artması demek, zenginlik ve kalkınma değil, yandaş zengin yaratma, gelir dağılımı eşitsizliğinin büyümesi demek. Türkiye, gelişmiş ülkeler içinde 19. sırada ama kişi başına gelir açışından ancak 91. sıraya gelebiliyor. Yani zengini zengin, fakiri daha fakir oluyor. Orta sınıf ise kalmadı! Seçimlere girerken kimin kime suikast düzenlediği yalanına değil, kimin bol keseden milyarder olup kimin ay sonunu getiremediğine bakmak gerek!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder