Yazgülü Aldoğan Sevsek de sevmesek de...
HABERİ PAYLAŞ

Sevsek de sevmesek de...

Haberin Devamı

Medya yine askerlerle ilgili haberlerle dolu. Ne istersen var: Uludere’de istihbaratı Genelkurmay mı yaptı, ABD mi? Kaçakçıları terörist sanıp vur emrini kim nasıl niye verdi? Bu haberlerin hemen yanında, Amanos Dağları’nda PKK’nın pusu kurup şehit ettiği üç yüksek görevli subay ve ailelerinin yürek dağlayan feryatları yer alıyor. Ne zamandır ilk kez, üstelik de Hatay’da, bir binbaşı, bir üsteğmen ve bir teğmenin bulunduğu araca, civarda saklanmış bir PKK’lı grup saldırısı...

İştah açan bir başka polemik: Orduevleri düğün salonlarına bundan böyle türbanlı, cüppeli, sakallı kişilerin girebilecek olması. Bitmedi! Genelkurmay’ın şikayetçi olması nedeniyle Bekir Coşkun’un gidip “Paşa” ifadesi verdiği, 27 Nisan e-muhtırasının soruşturulabileceği de köşe yazılarında yer alıyor. Yine bitmedi: Astsubayların özlük haklarından uzman çavuşların şikayetlerine kadar her yer askerle ilgili haberlerle dolu. Bir Türkiye gerçeğidir asker, ordu. Bazen baş tacı, bazen tu kaka... Bazen kahraman, bazen hain...
[[HAFTAYA]]

Orduevi düğün salonuna türbanla girilecek diye manşet çekip kale fethetmiş gibi göbek atanlar neyi kutluyor? Orduevinin düğün salonuna girilse ne olur, girilmese ne olur? Genelkurmay’ın kozmik odasına girilmiş, en gizli dokümanları elden geçirilmiş, kimbilir nerelere rapor edilmiş... TSK’nın içi dışı hainlerle doldurulmuş, genelkurmay başkanı Silivri’de hücreye tıkılmış, katillerle aynı davada yargılanıyor... 70’e yakın muvazzaf generali eften püften tutuklu bir ordudan bahsediyoruz. Yakında PKK bile vurmaya kıyamayacak! Komutanları ise, bu duruma üzülenleri yargıya şikayet ediyor! Sevsek de sevmesek de asker hayatımızda.

‘Baba beni sanatçı yap’

Fikir genç bir kadından çıkmıştı. Evde dört kız kardeştiler, ünlü ve zengin bir iş adamının çocukları ve kızlarının iyi yetişmesini isteyen annelerinin desteği, bir de tabii kendi gayretleriyle hepsi iyi eğitim görmüş, genç yaşta işlerin başına geçmişlerdi. Ya bu fırsatı bulamayan küçük kızlar? Ellerinden tutulursa neler yapmazlardı kimbilir?

İşte “Baba Beni Okula Gönder” kampanyası Hanzade Doğan’ın yönlendirmesiyle başladı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin desteğiyle yürüdü gitti. Ve önceki gün, küçük bir maddi destekle eğitim görmeleri sağlanan, bu kampanyayla yapılan yurtlarda kalan genç kızların katıldığı yarışmanın kazananlarını gördük. Aslında hepsi kazanmıştı ya, onlar seçilmişleri... İçlerinden şimdiden yarının yazarları, ressamları çıkmış. Kimi şiire dökmüş duygularını, kimi renklere...

Doğu’nun güzel ama kavruk kızları, omuzlarına salıverdikleri uzun siyah saçları, zeki kara gözleriyle yurt yaşamını yansıtmış “eser”lerine. Erken kalkıp erken yatılsa da, aile özlemi olsa da, güzeldir yurt yaşamı. Ders çalışmaya vakit olur, sağlam arkadaşlar edinir, kendini bulursun. Hadi kızlar, oradan iş yaşamına, başarıya! Sizde bu yürek, arkanızda bu destek varken, engel olanlara inat, hadi!

19 Mayıs’a halk sahip çıktı

Dönüştürme projesinin bir ayağı da bayramlardı. Bir genelgeyle kaldırıverdiler. 19 Mayıs’da çocuklar üşüyor, 23 Nisan’a ne gerek var, 30 Ağustos’ta askerler yoruluyor derken geriye kala kala bir kurban bayramı kaldı, bir Ramazan bayramı... Tamam canım, her ülkenin bir milli günü olması gerekir protokol icabı, 29 Ekim’i bıraktılar!

Bu 19 Mayıs’da ne olacak diye merak içindeyken, bir de baktık ki gençler, sivil toplum kuruluşları, belediyeler, herkes bir ucundan sahip çıkmış bayrama! TGB aylardır hazırlanıyor; uluslararası forumlardan yürüyüşlere, eğlencelere, tüm dünya gençlerini çağırdığı programlarla. CHP’li gençler öyle, Samsun’da olacaklar bugün. Başta Şişli, her belediyeden ayrı bir duyuru geliyor 19 Mayıs kutlamaları için. Özür dileriz, halk bayramına sahip çıktı, ikinci bir emre kadar 19 Mayıs’ı kutluyor. Yasaklama da gelmez inşallah!

İstanbul’da Venedik akşamı

Beklenen yağmur dün akşamüstü gök gürültüsü, dolu ve fırtınayla geldi. Haberler en hızlı twitter’dan yayıldı. “19 Mayıs yürüyüşünde beraber ıslanacağız” Önder Öztürk; “Bu yağmurda Ergenekon parmağı var!”; “Sulu mu olacak, susuz mu?” “Bu yağmursa daha öncekilerin adı neydi?” Nilgün Belgün; “Demin yanımdan gondol geçti, kürek çeken Sıvas şivesiyle şarkı söylüyordu” benim seçtiğim twitler oldu!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder