Yazgülü Aldoğan Yarım yüzyıldır süren vefa!
HABERİ PAYLAŞ

Yarım yüzyıldır süren vefa!

Bundan 60 yıl önce, ABD ve Rusya’nın yüzünden, Kore, güney ve kuzey diye ikiye ayrılıp birbiriyle savaşa tutuşunca G.Kore’nin yardımına koşanlar arasında Türkiye de vardı. Cumhuriyet’in kuruluşundan sonra ilk kez yurt dışına Kore’ye savaşan asker yollayan Türkiye, o yıllarda Türk askerlerinin Kore’deki kahramanlıklarıyla oyalanıp Menderes hükümetinin bu kararı meclisten geçirmemesini bile dert etmedi. Bine yakın Türk yurttaşı o savaşta hayatını kaybetti, daha fazlası da yaralandı.

[[HAFTAYA]]

Bir kaç yıl süren savaştan sonra ateşkes ilan edildi. ABD’nin de yardımıyla G.Kore, bugün dünyanın en büyük ekonomilerinden biri. Milli Geliri de Türkiye’nin üç katı! K.Kore’de ise dünyada az kalmış bir baskı rejimi ve açlık hüküm sürüyor! K.Koreliler, muhalefet ettikleri anda çalışma kamplarına sürüldükleri ve sağ çıkamadıkları için düzen sürüyor! Bu öyküyü niye anımsattım? G.Koreliler, o yıllarda kendileri için savaşmış Türkleri hiç unutmadı, hep şükranla andı. Bu ramazanda da artık gelenekselleşen iftar davetinde Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Tae-Dong Jeon ve LG Eleçtronics Türkiye Genel Müdürü Calvin Cho, Kore Gazileri ve ailelerini Boğazda ağırladı

Haberin Devamı

İKİ ADAYIN KISA KARŞILAŞTIRMASI

Yaptırdıkları bir anket çalışmasında Başbakan Erdoğan’ın tanınma oranı yüzde 95 çıkmış! “Kimmiş onu tanımayan yüzde 5?” diye soranlara “Herhalde o 500 bin tl borcunu ödemeyenlerden biri!” diyorum. Yani her dakika bütün kanallar sizi gösterse de tanımayan tanımıyor! Onun için Ekmeleddin İhsanoğlu’nun tanınma oranının düşük olması dert değil, zaten hızla çıkıyormuş. Ve tabii oy vereceklerin oranı da tanıyanların oranından hayli yüksek. Çünkü Ekmeleddin Bey’i tanımasalar bile Recep Bey’i tanıyorlar, ona oy vermemek için ötekilere verecekler! Ekmeleddin Bey’in sloganı kötü diyorlar. Recep Bey’in sloganı nasıl? Bilmiyoruz, çünkü yok! Kimse slogana bakıp da oy vermeyecek. Recep Bey, prompterdan güzel okuyor. Ekmeleddin Bey, kağıttan bile okuyamıyor. Ama sorulara sakin, net, doğru yanıt veriyor. Recep Bey’e soru sorulamıyor, ayarı bozuluyor. Biri başbakan, başbakanlığının imkanlarını sonuna kadar kullanıyor. Seçileceğine yüzde yüz inansaydı yine de istifa etmez miydi? Etmez diyorlar! Kampanya? K. Kore’ye döndük, mimlenmemek için kimse çalışmak istememiş galiba! Mesut Yılmaz, Fransa’dan Seguela’yı getirmişti, fiyaskoydu. En iyisi Göbels’ti, Erdoğan’ın ekibi onun yöntemlerini bire bir uyguluyor! Program? Mevcut anayasaya göre Cumhurbaşkanının birlik, beraberlik, demokrasi, adalet, Türkiye’nin saygınlığından başka ne programı olabilir? Rejimi oyluyoruz, adamı değil ona göre!

Haberin Devamı

Korece öğrenin

Türkiye’de gittikçe daha çok yatırım yapan G.Kore şirketlerinin Korece bilen Türk eleman bulmakta zorlandıklarını, bulduklarına iyi çalışma koşulları sunduklarını burada öğrendim. Sadece Ankara ve Kayseri’deki üniversitelerde Kore dili ve kültürü öğretiliyormuş. Oysa Marmara Bölgesi’nde yatırımlarını arttıran G.Kore şirketlerinde çalışacak gençler için İstanbul’daki vakıf üniversiteleri niye bölüm açmaz ki?

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder