Yazgülü Aldoğan Yeni bir dönem, yeni bir Türkiye?
HABERİ PAYLAŞ

Yeni bir dönem, yeni bir Türkiye?

Haberin Devamı

Geçmiş geride kaldı, yeni bir dönem başlıyor”. Yeni bir dönem tanımlamasını Başbakan yaptı, “Yeni bir Türkiye” diye. “Geçmiş geride kaldı” saptamasını pazar günkü yazısında bir astroloji yazarı yazdı: Niobe! “Güneş tutulması ülkemiz açısından yepyeni bir dönemi işaret ediyor. Aslında başladı ama özellikle bugünden itibaren önümüzdeki 1.5 yıl boyunca şaşırtıcı, sarsıcı ya da tuhaf olarak niteleyeceğimiz nice değişimsel yenilik bizleri bekliyor olabilir. Bu tür bir etkiyi 25 Nisan sonrasında da yaşamıştık. Bu seferki daha ılımlı ama kalıcı etkiler yaratacak. Eski olan ne varsa geride kalıyor, yepyeni gelişmeler ardı ardına hayatımıza girebilir.”

FB başkanı değişmedi

Aziz Yıldırım yine FB başkanı kaldı, ne değişti? Şimdilik tarihi değişiklik olarak sayabileceğimiz, kadın milletvekillerinin başını örtmesi ve dünyada ilk kez bir trenin, orasını burasını elleyen meraklılar yüzünden bozulması!

[[HAFTAYA]]

Gerginliğe dikkat!

Ben astrolojiye inanırım. Her şey bambaşka olacak diyorlarsa başımıza gelecek vardır, hele Başbakan’ın bile unuttuğu Başkanlık Sistemini başdanışmanı yine ısıtıp önümüze sürüyorsa. Geçtiğimiz günlerde kahrolası Merkür yine geri gitti. Niobe “Ufak tefek huzursuzluk yaşanır” diyor ama Merkür ne zaman geri gitse işler de ters gidiyor, aksilikler birbirini izliyor, insanlar gergin ve sinirli oluyor. Merkür’ün geri gitmesinin yanında bir de Güneş tutulması olunca biriktirilmiş memnuniyetsizliklerin patlamasına, öfkeye de yol açıyor. Beni etkiledi, işlerim ters gidiyor, tepem atık; siz de kendinize mukayyet olun!

Sarıgül şimdiden kazandı


Koskoca tek parti iktidarının yarısı kadar oy alabilen ana muhalefet partisinin iç işleri nedense herkesin pek bir ilgi odağında! Şimdi de İstanbul Belediye Başkan adayının kim olacağı konusu yerli dizi tadında izleniyor. Onlar da sağolsunlar, entrika, sevgi ve nefret dozunu öyle iyi ayarlıyorlar ki neredeyse kimin belediye başkanı olacağı tali bir mesele oldu, önemli olan kimin CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı! AKP de kendi adayını ona göre belirleyecek. Solun yeni adayı Sırrı Süreyya Önder geçenlerde TV’de bir programda konuştu, sadece CHP ve Sarıgül’e yüklendi. Belli ki görevi ve hedefi onların oyunu azaltmak. Siyasetle ilgilensin ilgilenmesin her gören soruyor, “Sarıgül kazanır mı?”. Bu ilgiye baktıkça söylenecek tek söz var: Kazandı bile! Nasıl olsa sonucu kimse önemsemiyor...

Bak sen şu gençlere!

iddiasına göre Kızılcahamam Kampı’nda yurt sorununa değinirken bir türlü muhafazakarlaştıramadığı gençlerden de bahsetmiş, aynı evlerde kalıyorlar diye şikayet ederek! CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, bitmez tükenmez sorularından birini sormuş hemen, “Buraları nasıl denetleyeceksiniz, İran’daki gibi ahlak polisi mi olacak?” diye. Başbakan’a sorarsanız hiçbir şeye karışmıyor. Ama söylediklerine kulak verirseniz kızların etek boyundan kiminle dolaştıklarına, kadınların kaç çocuk doğurması gerektiğinden nasıl doğurmasına ve neyi saat kaçta ne kadar içeceğimize, her şeye karışıyor!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder