Zeyno Gürses İş yemeğinin incelikleri
HABERİ PAYLAŞ

İş yemeğinin incelikleri

Haberin Devamı

Bütün işlerin masa başında çözülmediği gibi hareket halinde olmak, network sağlamak, iletişimi güçlendirmek, işi hayatın içine sokmak günümüz iş dünyasının tartışmasız gereksinimleridir. Önemli kararların alındığı, sıkı bağlantıların yapıldığı en önemli buluşma noktaları ise şüphesiz ‘iş yemekleri’ için seçilen restoranlardır. Döpiyesli hanımlar, ceketli, kravatlı jilet gibi beyler gün içinde belki de nefes alacakları tek zaman dilimi olan öğle yemeği vaktini artık iş geliştirme adına değerlendirmekteler. Hal böyle olunca, öğle vakti iş yemekleri için seçilecek adresler daha çok önem kazanıyor, iş adamlarının/kadınlarının bu kısa süreçte yemek akışı adına beklentileri diğer öğünlerden daha farklı bir hal alıyor. Ajandalara göz gezdirdiğimizde, hafta içi günleri, saat 12.00- 14.00 arası buluşulacak kişilerin isimlerinin yer aldığı satırın hemen bitişiğinde seçilen restoran ismini görmek mümkün.

Rezervasyonu yapan kişinin birincil amacı iş yemeğinin gerek iş, gerek yemek ve tabii ki servis açısından başarı ile sonuçlanması. İkincil hedefi ise sıkça gerçekleştirdiği bu buluşmalar neticesinde bütçesinin sarsılmaması. Bu kadar önemli bir kitle restoran işletmecileri tarafından da gelir adına büyük önem taşıdığı için bilinçli işletmeler günün bu ciddi sürecini en iyi şekilde pazarlayarak menüden fiyata, servisten düzeyli misafir ilişkilerine kadar tüm detaylara dikkat ediyorlar.

Yemek seçimi önemli

Başarılı sonuçlar için biraz da iş yemeğinde bizlerin üstüne düşenlere değinelim;

- Seçilen yemekler önemli. İş yemeği konuşmayı gerektirir. Dolayısıyla kendinizden geçeceğiniz bir yemek seçip dünyayı unutmamaya özen göstermelisiniz.

- Unutmayın ki bazı yemekler ciddiyetimizi zedeleyebilir. Örneğin, spagettiyi konuğunuz yerine çocuğunuz veya yakın arkadaşlarınız ile yemeyi tercih edebilirsiniz.

- Istakoz, yengeç gibi araç-gereç gerektiren yemeklerden kaçının, yoksa tüm dikkatiniz kıracağınız kabuklara odaklanabilir.

- Çorba da muhteşem bir seçenek sayılmaz. Engel olamayacağınız höpürtüler ve üstünüze dökme riski yüksektir.

- Sarımsak, soğan, köri gibi yoğun aromalı malzemelerden kaçının.

- Devasa bir hamburger ya da sizi sürekli çalıştıracak fajita gibi lezzetler de bu tip yemekler için çok uygun sayılmaz. Son olarak, kararsızlık işadamı/kadını kimliğinize zarar verebilir. Risk alın ve bir an önce kararınızı verin. En pahalı alternatifi seçmek işin doğrusu değildir. Ya kendi bütçenizi zorlar ve müsrif bir imaj çizersiniz ya da karşınızdakine saygısız davranmış sayılırsınız.

İçki seçimi

- Genelde ‘Sofrada alkollü içecek talebi yoksa Jean d’Arc siz olmayın’ derler, ancak bana göre yine de bir kadeh şarabın kimseye zararı olmaz. Sayenizde masanın buzları da kırılabilir.

- Yüksek alkollü bir içki önerisini daha makul bir alternatif ile değiştirebilirsiniz. Unutmayın ki alkol kararları şaşırtabilir.

Davranış incelikleri

- Mümkün oldukça rezervasyon yaptırın.

- Gastronomi hakkında bilginiz fazla ise de ‘ukalalık’ yapmayın. Yeme-içme tutkusu bir yana, iş ilişkileri diğer yana.

- Servis personeline her zaman nazik davranın. Yanlışlıkla bir kazaya maruz kalsanız bile soğukkanlılığı elden bırakmayın. Mutlaka bahşiş bırakın.

- Konuğunuza seçim ve ifade önceliği tanıyın.

- İş yemeği sonrasında hoş bir ‘teşekkür’ maili atmayı unutmayın.

- Öğle yemeği davetinizi “e-davetiye yoluyla” yollamak için iyiyemek.com adresinden yararlanabilirsiniz.

Restorandan neler beklenir?

* Mümkünse öğle yemeği için tasarlanmış özel bir pre-fix menü

* Sabit fiyat uygulaması

* A-la-carte seçimler için seçenek yeterliliği

* Vejetaryen seçeneği

* Taze ve yeterli malzeme kullanımı

* Yalın ancak lezzetli yemek seçenekleri

* Abartısız sunum

* Hızlı ve hatasız servis (her şey 1 saate sığmak zorunda)

* Kararsızlar için uygun yemek önerisi

* Misafirlerle profesyonel ve düzeyli iletişim

* Hesap konusunda rezervasyon sahibine saygı

* Rezervasyon sahibine isim ile hitap

Lezzetli ve ekonomik iş yemeği mekanları

Çırağan Sarayı Kempinski, Laledan Restoran

Pazartesi-çarşamba için öğle yemeği menüsü

* Ördek ciğeri * Mozarella peyniri * Koyu Bolet mantarı çorbası * Izgara levrek ve iri karides veya * Izgara et çeşitleri tabağı veya * Ağır ateşte pişirilmiş Trakya kuzu inciği * Beyaz çikolata kubbesi veya * Badem kremalı haşlanmış armut veya ? Ahududulu cheesecake * Kahve veya çay * Maden suyu ve taze meyve suyu dahil.

Kişi başı fiyat: 58 TL (KDV dahil)

Perşembe-cumartesi için öğle yemeği menüsü

* Marul salatası * Kaya balıklı dev mantı * Balık ve kabuklu deniz mahsülleri çorbası * Buharda pişirilmiş levrek buğulama veya * Zeytin ezmeli dana bonfile veya * Izgara kuzu pirzola * Fransız profiterolü veya ? Karamelize edilmiş elmalı tatin veya * Kahveli dondurma ve granite. * Maden suyu ve taze meyve suyu dahil.

Kişi başı fiyat: 58 TL (KDV dahil)

Etiler Günaydın Restoran

Öğle yemeği menüsü

* Tulum peyniri, patlıcan salata ve panço * Gavurdağ salata veya * Yeşil salata * Fındık lahmacun * Antep patlıcan dolma * Döner, Adana kebap ve kuzu şiş karışık * Dondurmalı katmer tatlısı

* İçecek Kişi başı fiyat: 40 TL. (KDV Dahil)

- Günaydın’ın öğle yemeği için sunduğu set menüsünde isteğe göre menü değişikliği yapılabiliyor.

Angel Blue Baltalimanı

Öğle yemeği menüsü

* Beyaz peynir * Patlıcan salata * Deniz börülcesi * Balık köfte * Balık böreği * Levrek veya * Çipura ızgara * Angel baklava

Mevsim meyveleri

* Angel Blue’da öğle yemeği için 2 ayrı set menü alternatifi sunuluyor.

Kişi başı fiyat: 55 TL. (KDV dahil)

Limitli içki farkı: 20 TL. Limitsiz içki farkı: 30 TL

Maçka Brasserie

öğle yemeği menüsü

* Pancar& keçi peyniri veya * Fransız soğan çorbası * Levrek Papillote veya * Dana Paillard’lık Yaprak Bonfile * Creme Brulee veya * Yabani meyveli tart ve dondurma

Kişi başı ücret: 55 TL.

Konyalı Kanyon

öğle yemeği menüsü

* Isırgan otu çorbası * Otlu bahçe salatası * Dağ kekikli piliç ızgara * Çilek soslu su muhallebisi

Kişi başı fiyat: 55 TL (KDV dahil-servis bedeli hariç)

- Konyalı Kanyon’da öğle yemeği için 5 ayrı set menü alternatifi sunuluyor.

İstinye Borsa Restoran

öğle yemeği menüsü

* Fındık lahmacun * İçli köfte * Bahçe salatası veya * Mevsim salatası * Döner kebap * Fırın sütlaç * Limitli yerli içki (2 Meşrubat veya yarım şişe şarap veya yarım şişe rakı) * Kahve ve petit four

Kişi başı ücret:100 TL.

- İstintye Borsa Restoran’da öğle yemeği için 3 ayrı set menü alternatifi sunuluyor.

Topaz

Gruplar için öğle yemeği menüsü

* Pirinç yufkasında somon füme * Közlenmiş kırmızıbiber dolması * Çıtırdatılmış sebzeler * Enginarlı tavuk şiş, bezelye püresi veya * Izgara bonfile madalyonları, * Kaya tuzunda pişmiş patates, kahve sos * Limonlu ve çikolatalı tart, balsamik özlü fesleğen ve çilek veya * Damla sakızlı panna cotta

* Limitsiz yerli içecekler dahil Kişi başı fiyat: 115 TL.

- Topaz’da öğle yemeği için modern ve geleneksel olmak üzere iki ayrı set menü alternatifi de sunuluyor.

Modern Yenilikçi menü: 70 TL.

Otoman Geleneksel menü: 60 TL.

La Brise

öğle yemeği menüsü

* Yeşil Salata veya * Soğan ve keçi peynirli tarlet * Izgara bonfile veya * Tarhunlu piliç * Limonlu tart * 1/2 Şişe DLC Öküzgözü

Kişi başı ücret: 88 TL.

2

Sıradaki haber yükleniyor...
holder