Erdoğan Arıpınar Yazı-tura: Olimpiyat
HABERİ PAYLAŞ

Yazı-tura: Olimpiyat

Başbakan Erdoğan’ın kabinesinde son dönem Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapan Faruk Özak’ı futbolculuk günlerinden, Trabzon’u yönettiği yıllardan beri tanırım. İyi eğitim almış, iyi niyetli bir spor adamıdır. Şansına, ülke sporunun karmaşık sorunları olduğu bir dönemde görevde bulunuyor. Futbol Federasyonu; ne kadar bahane bulunursa bulunsun son UEFA seçimi ile kamuoyu önünde 1-0 mağlup. Yeni sezondaki planlaması ise hepimizi düşündürüyor. Diğer büyük konu: 2020 Yaz Olimpiyatları’na adaylık. UEFA’nın ev sahipliğine dört elle sarılan futbolcu hükümet olimpiyat konusunda kenardan dolaşıyor. Olimpiyat konusunda asıl beyanatı, fikri mücadelesi olması gerek, adını taşıdığı Milli Olimpiyat Komitesi’nin ise; frekansı çok düşük. Onlar da haklı. Başkanları emekli olacağını son denetleme kongresinde açıkladı.

Haberin Devamı

Muhalefet grubunu temsil eden, gittikçe güçlenen AKİL ADAMLAR ise mücadeleyi bırakmaya niyetli değil. Bu arada bir gazete haberi; Sayın Faruk Özak diyor ki: “2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliğini kıl payı kaçırdık. 2020’ye aday olmamız isteniyor. Biz de istiyoruz. Bu arada 2020 Olimpiyatları’na da talip olmayı istiyoruz. Amma şu bir gerçek ki, ikisine de aynı anda başvurursak; ikisini de kaybedebiliriz. Onun için bir tanesini tercih edeceğiz ve 1-2 ay içinde karar vereceğiz.” Bu ne demek? Olimpiyat işi yazı-turaya kaldı, demek.

Bu paranın iki yüzü de bence tura (2020 Avrupa Şampiyonası) çünkü organizasyonu da kolay, bütçesi de olimpiyattan çok daha az. Sporun zirvesi olan olimpiyatı 2020’de yapmayı kafalarına koyan ülkelerin olimpiyat komiteleri görevdeki hükümetleriyle masaya oturmuş, şimdiden planlamalarını yapmışlar. Biz ne yapıyoruz? Yazı-tura atıp karar vereceğiz. Sanki olimpiyat adaylığı için kapımıza gelip “Ne olur ev sahibi ol” diyenler varmış gibi...

Spor ciddi iştir. Olimpiyat ise sporun içindeki en ciddi iştir. Lütfen, istatistiklere bakınız. Bir olimpiyatın dünya çapındaki etkilerini, getirilerini görün ve olimpiyat alanların nasıl çalıştıklarını (TMOK Başkanı tarafından çöpe atılan 2012 Londra Olimpiyatları ile ilgili spor adamı Sayın Yalçın İpbüke’nin hazırladığı rapor) inceleyin ve ülkenin tarihine damgasını vuracak olimpiyatları yazı-turaya kalmadan; o zaman gündeme getiriniz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder