Siyaset Yazıcıoğlu'nun davasına özel yetkili savcı
Paylaş
Yazıcıoğlu'nun davasına özel yetkili savcı

BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili dosya Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ile helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ve ailesi, 16 Şubat’ta Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak olayla ilgili özel yetkili savcı ve özel yetkili mahkeme talep etmişti.

Haberin Devamı

Devlet Denetleme Kurulu (DDK) raporunda hatası, ihmali, kusuru ve kastı olan kişi, kurum ve kuruluşlar hakkında suç duyurusunda bulunan ailenin talebini de dikkate alan Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyanın muhteviyatının incelenmesi için Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdi.

Yazıcıoğlu ile 5 kişinin yaşamını yitirdiği kazayla ilgili soruşturma Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülecek. Bu inceleme sonunda, ihmal ve kusuru bulunanlar konusundaki raporlar kabul edilirse, bu kişiler hakkında açılacak davanın nerede görüleceği de belirlenmiş olacak.

(DHA)